dimarts, de setembre 27, 2011

De retalls i “recortadores”


radio columna radiada per la Cope de Castelló avui

4000 alumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes es queden enguany a les comarques de Castelló sense plaça per poder estudiar en el proper curs, la UJI arrossega un deute important, i no pot fer front a totes les seues metes acadèmiques. Centenars de xiquets i xiquetes de les nostres comarques no coneixen altra aula que els barracons prefabricats, que costen una important suma mensualment per llogar. Les escoles dels pobles interiors es plantegen ser tancades per falta de xiquets.

Els pares dels xiquets de 0 a 3 anys hem de deixar-nos una bona part del jornal, els que tenim la sort de tindre treball, per poder deixar als xiquets en les escoletes infantils privades o privatitzades, ja que la xarxa pública és insuficient quan no inexistent.

Es redueixen com sabem la contractació de mestres i professors, i es saturen les aules, l’excusa és la crisi. I és clar, quan hi ha menys gent treballant, aquesta té més temps per poder estudiar i formar-se, formació és en el que ens recomanen que invertim el nostre temps.

Quina és l’aposta de la Diputació provincial front tot açò?, en què ha apostat el president Moliner gastar els nostres diners per contribuir en la formació dels ciutadans de la província?, Doncs, ni en res relacionat en el turisme, en l’agricultura, ni en la indústria ceràmica, els quatre principals sectors econòmics que mouen aquest territori, el senyor Moliner aposta per fer una escola de “recortadores”, sí, radio oients, per formar, instruir i ensenyar als xiquelos eixos que es dediquen a torejar als bous en les places dels pobles i en les soltes de bous per la vila.

Eixa magna instrucció, serà l’ampliació de l’oferta acadèmica de l’Escola Taurina de la Diputació, que ens consta un mínim de 100.000 euros a l’any. Aixó sí que és invertir en formació i en el futur acadèmic i laborals dels castellonencs i castellonenques, on els aficionats a maltractar animals o simplement a torejar-los, no siga cas que s’ofenguen, podran ser instruïts en eixes arts, imaginem que amb la pràctica també rebran classes de física quàntica, història de la filosofia occidental, matemàtiques pures, llatí i grec, anglès i xinés mandarin que tant agrada al PP, i un llarg etcètera de matèries imprescindibles per als que volen aprendre a matar bous en les places, o fer-se el xulet en les soltes dels pobles.

Quina manera més útil d’invertir en educació, ja ha dit Moliner que va adreçada a ensenyar a xiquets i joves aquestes arts, apanyats anem. En definitiva, cope oient, si no tens plaça en l’escola d’idiomes, matriculat en l’escola de recortadores, que tot te farà currículum