dimarts, de setembre 27, 2011

Tardor de 2011


http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/opinion/tardor-de-2011_687416.html
columna quinzenal del Mediterraneo

Tardor de 2011.

L’alcalde Castelló i el president de la Generalitat, obrin avui l’informatiu de Canal 9, els dos parlant en un perfecte valencià, i es mostren contents perquè han aconseguit en un temps rècord que tots els xiquets de 0 a 3 anys tinguen una plaça en una escoleta pública. Després, en un clar exemple de pluralitat democràtica de l’ens públic, tots els grups polítics amb representació parlamentària tenen el seu espai proporcional dins d’uns informatius amb rigor, transparència, equitat i pluralitat, per fi dóna gust vore esta televisió.

El soroll ininterromput dels avions que aterren i s’enlairen cada pocs minuts des de l’aeroport internacional de Castelló, que fa 10 anys tal com van prometre està en funcionament, forma part del dia a dia dels resignats ciutadans de la comarca, que han entès que el progrés era això. Afortunadament, en cada família hi ha almenys un pilot d’avions que ha pogut formar-se aquests anys i guanyar una pasta.

L’AVE directe Vilanova d’Alcolea-París és una clara competència de la infraestructura aeronàutica, però gràcies els 20 nous camps de golf en ple funcionament, els turistes de mig món omplin diàriament els nous hotels creats al llarg i ample del litoral, i no ens falta gent. Els PAIS dissenyats per milers de residents i estiuejant s’estan fent a bon ritme, i per això Castelló ja és la província amb més població de tota la península.

El parc temàtic de la Màgia i el circ, ha hagut de fer ja tres ampliacions per vore desbordada l’afluència, i per l’autovia de la Plana, que connecta des de la ciutat de València fins a la província de Tarragona, els autocars de jubilats d’alt poder adquisitiu fan circuits que primer paren en aquest parc temàtic, i després en l’impressionant ciudad de las Lenguas, complex d’alt nivell, que compta també cal recordar-ho, amb una parada que transport als estudiants des d’aquest centre de cervellets fins la UJI, que ja té facultat pròpia de ciències de la Salut; per fi un ciutadà de Borriana, la Vall d’Uixó o Vila-real pot gastar el TRAM per anar de sa casa a estudiar. Afortunadament, els del Baix Maestrat i els pobles de la Plana Alta, estan a punt de tindre el TRAM en funcionament, però serà un luxe perquè els trens de rodalies cada 20 minuts fan que s’estiga perfectament connectats. Quin gust viure en un lloc on les promeses es compleixen i on els nostres diners són gastats amb senderi.

Carles Mulet

Portaveu d’Iniciativa comarques de Castelló