dijous, de setembre 01, 2011

Mundo Ilusión



publicat al Mediterraneo

Cabanes 2011, m’estava traient la teòrica per saber dur gòndoles veient el futur del meu poble amb canals venecians, i alguns coneguts estaven especialitzant-se en l’esquí entre ametlers, que el que se’ns havia explicat amb maquetes del PAI que envoltava aquell màgic Parc Temàtic Mundo Ilusión, dedicat a la màgia i el circ, abracadabra, nada por aquí, nada por allà, i s’ha esfumat, ara sols ha quedat el circ, quan va i diuen que com a molt prompte d’ací 25 anys podria ser realitat el gran PAI de 18 milions de metres quadrats, per sort Zapatero va i ens pega un bufetada i ens diu que ens jubilarem quan tinguem una cama ací i l’altra quasi a l’altre món, per tant, mentre hi ha vida, hi ha esperança.

Com sol passar en estos casos, s’aprova un PAI, i es requalifica el sòl, es comencen o no les obres, automàticament des de Cadastre es fa una nova ponència de valors i cadastralment el que encara són terrenys agrícoles, passen a ser entesos com urbans a efectes fiscals, i els ajuntaments comencen a cobrar la contribució com urbana. En aquest cas penseu 25 anys pagant la contribució de bancals molts d’ells de pobre secà.

Veníem advertint a l’anterior equip de govern però la cera els taponava els oïts. Ara, amb un alcalde dialogant, que ens escolta i ens parla com a persones, li van advertir des del primer dia; quan vinga la petició de cadastre, ens posem tots a una a treballar per aprofitant la redacció tant interpretable de la legislació de referència, poder explicar-los que fins que no s’acabe la tramitació, encara no s’ha de cobrar l’IBI ( el govern municipal té paralitzat l’aprovació definitiva del Programa, sense donar explicació, per tant, ens podíem agarrar ahí).

Dos mesos després de les peticions, no ens diuen res, i presentem una moció al Ple per demanar remar tots en eixe sentit, mentre, ens assabentem per terceres persones que la petició de cadastre aplega a l’ajuntament, que l’alcalde respon al·legant errors de forma ( i no de fons) i ens oculta aquesta informació. En el ple, els demanem, casi supliquem, transparència, informació, que no es donen per vençuts i batallen pels interessos dels veïns i ens voten en contra, deixant la sort del poble al que interprete urbanísticament cadastre. L’ajuntament podrà cobrar ara l’IBI i tindre diners per gastar-se’ls, però a més d’un el faran un desgraciat, i sense canals venecians.

Carles Mulet

Regidor d’Units pel Poble a Cabanes