dijous, de desembre 08, 2011

Més sobre monarquies i reis.


columna radiofònica emesa ahir per la COPE


Als defensors de la monarquia estos dies els ha eixit una granet en el lloc més sagrat de la seua consciència, i es preguntaran ara neguitosos, que com és possible una institució tant magna, perfecta i correcta, pot estar donant un espectacle tant lamentable com el que s’està donant.

I no estic referint-me a la cara com un mapa del monarca, que li desitge estiga ja del tot recuperat per poder oferir perfectament l’apassionant i sempre sorprenent discurs de Nadal.

Em referisc, a l’escàndol en el qual està afectat el seu gendre, i, no me referisc al fashion victim de Marichalar, sinó a l’altre, al que està casat en la “infanta “normal””. Del Marichalar ja no se si continua casat legalment o no, fa temps no llig l’HOLA, i si allò de la separació temporal de la convivència s’ha quedat en eixa ambigüitat o s’ha divorciat ja d’una. En eixes coses cal anar en compte, ja que d’un divorci reial els anglesos van crear l’anglicanisme.

Em referia, com sabreu, al Urdangarin, sí, el que pareixia el gendre exemplar, l’esportista i correctíssim que tots pensàvem que tenia com a única ocupació el donar-li néts als reis. Ara resulta que cada dia descobrim un episodi de factures falses, de robatori de milions d’euros de diners públics, on els governs autonòmics balears i valencians han estat el principals subministradors, i on ix esquitxat fins i tot el Villareal Club de Futbol.

I molts me diran que què era el que ens esperàvem, si això és el que sempre han fet les famílies reals: acumular riquesa i viure la vida.

Molts no hem tingut mai oportunitat de votar a favor o en contra de la Constitució, se’n ha presentat com un document sagrat, inalterable, quan després hem pogut vore, que per les coses més indecents, PP i PSOE es poden posar d’acord i pactar de la nit al matí una reforma a fons de la mateixa per llevar-nos drets.

Per què? de la mateixa manera, no podem modificar la Constitució per si volem decidir el model d’Estat?. No diu que tots els ciutadans som iguals davant a tots els efectes?, no diu que cap persona podrà ser discriminada per qüestió de sexe?, aleshores, la primera reforma haurà de tocar a la Corona, i no estic parlant de dir si volem república o monarquia, que això seria una primera fase, estic referint-me a l’anomenada “llei sàlica” per la qual s’impedeix a la primogènita dels actuals reis heretar la corona. Hi hauria res més just, a hores d’ara, que la infanta Elena es convertira a reina?, i que el rei consort, en convivència o sense, fora el gran Jaime de Marichalar?. Si hem de tindre un rei, que siga un rei amb classe i distinció.

En fi, radio oients, que la corona espanyola està patint unes temporadetes molt complicades. Esperem a vore què ens diu el monarca en el seu discrus de Nadal sobre els seus gendres, que els deu tindre un poc avorrits.