dimarts, de desembre 06, 2011

Abelles i reis.


publicat avui per Mediterraneo

El únic sistema monàrquic que veig raonable és el de les abelles, on la reina es guanya el títol a base de pondre ous, podent aplegar fins als 1500 al dia. Ous dels quals eixiran noves abelles i abellots. Eixa excel·lent producció la pot fer després d’aparellar-se en nombrosos abellots, coneguts en castellà com “zánganos” que tenen com única funció fecundar la reina.

Que altres espècies, com la humana, tinguen també reis i reines, no deixar de ser estrambòtic.Segurament la ment fa associacions fàcils, entre borbons i abellots, on la seua funció pot semblar que també es limita a la fecundació i procreació, a alimentar-se de la mel i el treball de les abelles obreres, per viure en una vida de plaer dins del rusc, sense necessitat d’anar pel camp arrossegant en les potes el pol·len.

Com la Constitució que tenim ens diu que TOTS els ciutadans som iguals davant de la llei, però si te’n passes un poquet en expressar el que penses de la institució de la corona, se’t pot caure el pel, parlarem d’abellots i abelles reines, que encara no és delicte. Això era una abella reina que ho era no per qüestions d’herència sinó perquè va entrar dins del rusc per la força, assassinant a les abelles obreres que volien continuar amb el sistema democràtic que havien triat, on cada obrera tenia els mateixos drets. Eixa abella reina, en el llit de mort, va nomenar digitalment a una hereva, que era entusiasta defensora del règim dictatorial-abellar. En accedir al tro del rusc, es va voler rentar la imatge dient que era una abella reina demòcrata.

Aquesta abella reina se li fa acceptar unes regles del joc que ja es venien acceptant en els altres rusc de la contornà, tindrà una abella reina que regnarà com objecte de decoració, però no governarà. Es dedicarà, per tant, al que fan les abelles reines, alimentar-se del treball de les obreres i dedicar-se a procrear. Procreà tres abelles, la primera que havia de ser la nova abella reina es veu va eixir amb alguna tara de fàbrica i van imposar una nou model d’herència, i la van casar a un abellot que va eixir també fallat. La segona, també femella, la van casar a un abellot es que va dedicar a robar a mans plenes en el rusc que ja l’alimentava sense haver de treballar. I al tercer abellot, es veu, li va tocar el privilegi d’heretar el regnat del rusc, quan les abelles obreres poden viure ja perfectament sense reines. Mentre, la família de l’abella reina a procrear sense control. Fins quan han d’aguantar les abelles?

Carles Mulet

Portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló