dimarts, de gener 03, 2012

Toponímia i incompetència.

publicat al Mediterraneo d'avui

Què faria vostè si li aplegara a casa, adreçada al seu nom, una carta de l’administració dient-li que li han concedit un ajut per restaurar una ermita que és propietat seua, gràcies a una petició feta per un tercer que està molt interessat en la protecció del patrimoni. Imagine, que si no vostè no és propietari de cap ermita, entendria que ha hagut un error en la tramitació i intentaria comunicar a qui emet la carta que s’ha enganyat, no?.

I també, el que faria seria posar-se en contacte amb eixe tercer que li han dit que és qui està interessat en que vostè recupere l’ermita, per que li explique o ajude a entendre on està l’error.

Potser, que si vostè té poc coneixement, enlloc d’informar a l’administració que vostè no té cap ermita, i com li diu que té 15 dies per presentar un projecte de restauració que li pagaran després amb la subvenció concedida, busque vostè un arquitecte perquè li faça un projecte per restaurar un mas que té vostè el poble de la seua àvia materna.

Doncs aquesta última opció, ha estat la que ha emprat el PP de Cabanes, junt als serveis tècnics municipals. A principis d’any els arriba una comunicació dient que per una esmena aprovada als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2011, tenien una subvenció concedida per restaurar l’església del cementeri, de propietat municipal. Cabanes, no té església al cementeri, i enlloc d’avisar de l’error, o indagar un poc a vore on estava l’error, fan i presenten un projecte per restaurar el Calvari, que no és de titularitat municipal, sinó de l’església.

Ho du el PP a un plenari, i imposa la seua majoria absoluta sense donar cap explicació, a una oposició que no enteníem absolutament res del que estaven proposant. Ells, després, han reconegut que van votar el projecte sense haver-se’l mirat. Els demanem explicacions i el seu enteniment sols aplega a fer-se un místic reportatge fotogràfic baix els peus del crist del calvari.

Sols mirar la documentació, som l’oposició qui veien que alguna cosa no quadra. Sols amb dos minuts buscant per internet, descobrim que el projecte aprovat en els pressupostos generals de l’Estat és per restaurar l’esglèsia del cementeri de Cabanes de l’Alt Empordà, que sí que és municipal. Es veu que a Madrid s’enganyen de poble, i el meló ( per no dir res més fort) que rep la comunicació dins de l’ajuntament de Cabanes de la Plana Alta, no raona que hi ha un error i que no tenim església al cementeri, i va i encomana fer un projecte, que superarà els 18.000 euros, i que ara tocarà pagar, però l’ajut des del Ministeri no aplegarà al nostre poble, sinó a Cabanes de l’Alt Empordà.