dimarts, de febrer 28, 2012

Violència


publicat avui al Mediterraneo

Quant els alumnes de l’IES Vila-roja d’Almassora feien una foto de l’aula tots tapats amb mantes i batins, per la falta de calefacció al centre, en aquells dies de fred intens, pocs s’esperaven la cosa aplegara on ha aplegat. Aquella foto, veges tu, li va costar l’amenaça d’expulsió a l’alumne que la va penjar al mur del seu facebook, però ha donat la volta al món, i molts altres centres van ser les seues pròpies. Aquella foto va ser un símbol.

I mentre el PP s’havia gastat els diners de tots en traductores romaneses en Emarsa, en aeroports peatonals i estàtues coreanes, en urdangarins, o en que des de l’entorn del Conseller Blasco “presumptament” comparen pisos en València a costa dels diners que havíem d’enviar en cooperació internacional, en fer hospitals a Haití, Blasco, eixe gran home que provenia de l’organització terrorista FRAP, i apartat ja del PSPV-PSOE per casos de corrupció.

Dons, això, sense diners per la calefacció, va i la Delegada del Govern Central, abans Consellera de Justícia i número dos del darrer Govern de Camps, va i té la solució màgica; la millor manera de passar el fred de les aules, és calfar a base de bé als alumnes. I això que esta dona, quan Camps va dimitir, i abans que s’anunciara a Fabra com l’ungit , sonava com a possible presidenta autonòmica, de la que ens hem salvat!.

La imatge d’aquests dies, policies pegant a xiquets, obrint caps, exposant a menors, amb persones infames com el cap de la policia, tractant als alumnes com a l’enemic, el comissari Moreno, el qual fa por sols amb la mirada. I davant aquesta actuació violenta i desmesurada de la policia nacional quina és l’excusa donada pel PP?, que entre els alumnes hi havia violents infiltrats que es van dedicar a poc més que manipular als alumnes. Per sort, a l’igual que ha passat amb la primavera àrab, les noves tecnologies, la força de la imatge, ens ha ajudat als que estàvem a uns quants quilòmetres de distància, ser partícips de veritats objectives, vore-ho des dels nostres ordinadors, i que se’ns gelara la sang davant la violència, violència contra xiquets, que sols hem vist d’un costat cap a l’altre, i després ens volen donar lliçons... El pretenciós nom de “primavera valenciana” és el símptoma de que cal eixir ja d’una d’aquest llarg hivern de corrupció, misèria ètica i ruïna.