divendres, d’abril 19, 2013

Jesús Ger escenifica en Cabanes que renuncia a fer el PAI Marina d’Or Golf amb amenaces clares a l’autonomia municipal

El màxim dirigent del grup Marina d’Or, Jesús Ger, va convocar ahir a centenars de veïns de Cabanes en els salons San Lázaro de Cabanes per posar en escena una clara advertència a l’ajuntament i en especial a l’equip de govern del PP.
            Era el primer cop que Ger compareixia fora del seu complexe, i era significatiu que fóra també en un local de propietat no municipal.
Davant la gran quantitat d’afirmacions errònies o directament incertes del seu monòleg, cal puntualitzar certes coses:

-No és cert que l’alcaldessa de Cabanes haja demanat com a tal que el PAI Marina d’Or Golf haja de passar d’urbà com és ara a rústic. Si eixa petició l’ha feta, en tota cas seria en qualitat de propietària i en tot cas en al·legacions anterior a ser alcaldessa, però en cap moment, per cap òrgan col·legiat de l’ajuntament, que tinguem constància l’oposició, s’ha plantejat aquesta opció. De fet, el PP ha votat sistemàticament en contra de les diverses mocions presentades per Units pel Poble-Compromís que exigien o bé retirar la condició d’urbanitzador del PAI a Marina d’Or, o bé rebaixar l’IBI, o bé tornar el sòl cadastralment, que no urbanísticament, a sòl agrícola per no pagar l’IBI.


-                                  La paralització de les obres que l’ajuntament li ha imposat al PAI Torre de la Sal no són cap decisió arbitrària, sinó  que este PAI s’hauria d’haver entregat fa mesos i conclòs, i no ha estat així, l’empresa no ha complit els terminis ni les actuacions promeses, va demanar pròrrogues fóra de termini, i comunicar un reinici de les obres també de manera irregular.

-                                  Ger es va dedicar a oferir una imatge d’Alberto Fabra i del Consell lamentable, com a que són poc més que  titelles al seu servei, quan diu per exemple que Fabra li va cridar per anar si calia ell als Estats Units per exigir que Eurovegas s’ubicara a Marina d’Or, o que el Conseller Máximo Bruch es dedica a buscar-li per tot Europa inversors.


-                                  És intolerable que qüestione l’autonomia municipal amb advertències que si l’ajuntament no se plega als seus designis, la Generalitat està per damunt i li ho acceptarà i aprovarà tot. Es nota la molèstia per haver topat en un nou equip de govern que en assumptes d’urbanisme ha marcat distàncies amb l’empresa, quan estava acostumat a alcaldes al seus serveis.

-                                  És intolerable el to despectiu cap a l’alcaldessa ( a la qual no es refereix ni pel seu nom, “Teresa” li diu), i en especial a la primer tinent d’alcalde i regidora d’urbanisme a la qual es referia en tot moment com a “ la ayudanta”, atribuint-li tota la responsabilitat dels suposats desencontres amb l’empresa “ alguien le tendrá que decir que esto no es bueno para Cabanes y que le estan asesorando mal”, i sempre amb el xantatge de que vindran des de dalt els seus a tallar-los els passos (Generalitat a ajuntment).” No vemos a nadie con mala voluntad, sino personas desiformadas, pero si la cosa sigue así lo denunciaremos”


-                                  Es va queixar de que ara es paga 5 vegades més per l’IBI, i això a ells els afecta com a propietaris del sòl del PAI de 18.000.000 de m2, això és cert, i el PP va votar en contra de prendre mesures, però també és cert que la seua empresa és la primera responsable de que açó passe al proposar aquest PAI que ara no pot fer.

-                                  Ataca també a l’anterior alcalde Artola “dijo que no tenia afan recaudatorio, y tambien mintió”, és cert, però és el mateix que dèiem abans, i va repetir fins la sacietat que ells ho han recurrit i això arruïnarà a l’ajuntament perquè d’ací uns anys els tocarà tornat tot l’IBI del PAI cobrat de més .


-                                  Va acusar a l’equip de govern d’haver amagat durant més de dos mesos una sentència que obligava a l’ajuntament a pagar la reposició del cablejat robat del PAI Torre de la Sal, i que van intentar enfrontar als propietaris i residents del PAI amb l’empresa

-                                  Va anunciar una espècie d’acord amb els càmping de la zona ( després del martiri al qual els ha sotmès)

-                                  Després de vanar-se del seu idil·li polític amb el Consell diu “ soy legalista, y no quiero el favor de ningun político”,

-                                  Va repetir fins la sacietat que el seu projecte crearà 30.000 llocs de treball i acusava a l’ajuntament d’estar impedint-ho.


-                                  Va dir que pensava modificar el seu PAI com vulguera, posant més hotels que vivendes, i que qualsevol modificació que ell proposaria no tindria problemes perquè la Generalitat ho acceptaria, inclòs va dir que anava a tindre els mateixos privilegis que tindrà Eurovegas. ( el 80 % del PAI diu ara, seran hotels i no vivendes)

-                                  Va deixar clar que la seua opció no és fer el PAI, sinó vendre’l, i que estan buscant inversors estrangers, i que en un any esperen haver-ho venut i després en 12 mesos més començar-se les obres, i que no pensen comprar ni un metre més de sòl, renuncia a la construcció de vivendes i sols es construiran hotels. Després d’haver-se quedat el banc quasi tot el seu PAI Torre de la Sal, que hauria d’haver-se fet i entregat a l’ajuntament, Ger, va mostrar ahir que el que li pica és vendre i desfer-se del PAI Mundo Ilusión Golf, i que ara, el haver de pagar l’IBI o complir amb les seues obligacions, li genera malestar, i l’acte d’ahir va ser per intentar mobilitzar a la gent contra l’equip de govern, després d’un monòleg surrealista del futur turístic de la comarca com referent de tot Europa, d’una crisi que està acabant-se, i de gossos que en breu es nugaran en llonganisses, però tot va demostrar una debilitat enorme de l’empresa que té la condició d’urbanitzador del PAI més gran d’Europa, però sols està pensant en vendre-ho, fet suficient per exigir-li avals per ser urbanitzador, o llevar-li la condició i que quede com a un sòl propietari més. Evidentment, la reivindicació de no pagar IBI per un sòl sense urbanitzar, és legítima i justa

Carles Mulet
Regidor de Cabanes