dissabte, d’octubre 05, 2013

La creuada de Marina d’or contra Cabanes.L’empresa Marina d’Or va arribar a Cabanes com un elefant sense control dins una cristalleria d’swarovski, com qui va a la conquesta de l’oest, eren temps de PAIS salvatges, i on tot semblava possible i acceptable; el PAI Torre la Sal era un caramelet per continuar la barbaritat urbanística d’Orpesa, i com sols l’empresa sap, disputant-s’ho amb grups com l’aleshores tots poderosos germans Lladró o Lubasa, va saber com “guanyar-se” l’adjudicació, amb els vots d’un PSOE en l’oposició que va quedar molt agraït i un PP dividit.

            Va ser l’opció que menys pagava als propietaris del sòl, la menys atractiva, però,... qui va votar, va votar a favor d’ells. En estiu de 2006 començaven les obres del PAI, i tot era un desori; dessecació de zones properes al Prat, avisos de la Conselleria dient que no podien donar llicències de primera ocupació i l’ajuntament fent cas omís, i després la conselleria llevant-li ferro l’assumpte.
            Les obres havien d’haver acabat en 2011, però... va arribar la crisi; l’empresa es va dedicar durant anys a asfixiar als veïns que s’havien quedat amb abusives retaxacions, i sense complir res; ni camp de futbol, ni qualitats, ni terminis... mentre, havien hagut alcaldes-titella al seu servei, i uns tècnics municipals molt benèvols amb l’empresa. L’excusa de troballes arqueològiques... i sense complir, fins que un bon dia Solvia ( el banc Sabadell) es va quedar en tots els centenars de pisos sense vendre i algun terreny i ho va vendre a preu irrisori.
            Si això no era poc, aquesta empresa també havia estat beneficiada per fer el PAI més grau d’Europa, també quasi tot en terme municipal de Cabanes, Marina d’Or Golf, i també, amb el vot del PP-PSOE, i també amb una proposta que no era la que més beneficiava al poble i a la gent.
            Un cop aprovat el gran PAI, el van guardar al calaix i van callar la boca, perquè sabien que si els ajuntament els movien, caldria posar els avals que els bancs ja no els anaven a donar.
            Tot això fins que va haver un canvi en l’alcaldia, i tot i els errors i la falta d’iniciativa, es va acabar per intentar aplicar la racionalitat en la tramitació i deixar el tracte de favor a un costat, i el messiànic cap de Marina d’Or va comentar a entrar el còlera insultat personalment a l’alcaldessa i no escatimant recursos per això; muntant un diaret, soltant fem per la seua televisió TVCS, organitzar manifestacions, buscar veïns perquè demandaren no a l’equip de govern sinó a l’alcadessa..,intentar buscar complicitats amb l’oposició per atacar a l’alcaldessa ( nosaltres no vam mossegar l’ham),
            L’últim despropòsit és demanar més de 9 milions d’euros a l’ajuntament ( és  a dir, als veïns del poble) pel suposat dany a la seua imatge... quan qui ha estat danyant la imatge del poble són ells, i la imatge de Marina d’Or ja es dediquen també ell de deixar-la com el paradigma de la caspa. Com sempre, la petició és sense substància i per intentar atemorir a l’alcaldessa, que és el centre de tota la seua agressivitat. Pensen que aixina guanyen alguna cosa?,.
            Igual és el moment de demanar-los ja els avals per a fer el PAI Marina d’Or Golf i si no els presenten, llevar-los la condició d’urbanitzadors?, Igual és el moment de demandar-los per la brutícia de les parcel.les del PAI Torre la Sal que són seues i no recepcionades per l’ajuntament, i reclamanar-los tornar el camps de futbol de la Ribera i el local  de la tinença d’alcaldia, o demandar-los directament, pel dany que estan fent a la imatge del poble, no?.
            No defense al PP, on la seua gestió és lamentable en totes les esferes, però me pareix que Marina d’Or ha creuat totes les línies possibles.