dilluns, de juny 09, 2008

A cremar...


Els mesos abans de les eleccions municipals, van tindre a les nostres comarques diversos punt calent d’actualitat, entre la mobilització ciutadana contra projectes d’abocadors i incineradores, i també per l’inflament dels censos electorals, on, curiosament, hi havien menuts pobles que estaven en tots dos polèmiques.

La por a un revés electoral, va fer que la majoria de projectes relacionats amb els residus es retiraren, i que en alguns pobles, hi hagueren fins i tot canvis de govern municipal per eixe motiu. Ara, sembla, tornarem a entrar de nou de ple en una nova crisi dels residus; no sabem que fer amb tant de fem com produïm, cap poble, raonablement, vol ser l’abocador de tota la comarca o inclòs província, i molts projectes es paralitzen per innumerables problemes tècnics. AL final, sembla tot ser una ruleta, de a vore a qui li caurà damunt abocador o incineradora de torn, a vore amb quines promeses, l’alcalde de torn accepta aquest “regal”, però continuem sense anar a l’arrel del problema, que no és si cremem o no els fems, si els duem a aquest poble a aquest altre, sinó, què podem fer per no produir tants?.

Fins ara, eixe no ha estat el problema de qui ens governa, a més residus, més benefici per a l’empresa que els tracte, moga, creme, soterre...etc. I l’espiral va a més, cada dia, més i més tones de residus de tot tipus que han de tindre una solució. Què fa l’administració, ja siga local, provincial o autonòmica per aconseguir realment reduir, reciclar, reutilitzar i racionalitzar les deixalles?, a banda de quatre cartells i algun acte de propaganda, res de res. I ara, mentre la feina continua per fer, ens tornen a amenaçar amb la necessitat d’una incineradora, perquè no saben què fer amb tant de fem...mal camí.

3 comentaris:

Josep Aparicio ha dit...

Només una opinió estètica: no estaria de més un canvi en el color de fons del blog. Diguem que no és un color que facilite la lectura.

Salutacions.

Units pel Poble ha dit...

Josep, com que no eres el primer que em fa el comentari, hauré de fer cas ( en lo bonic que era eixe verd), així millor?)

Josep Aparicio ha dit...

Millor, sí, més claret, ¿no creus?.
Gràcies i salutacions.