dilluns, de juny 02, 2008

Iniciativa demana a la Diputació que deixe de finançar la “correguda de la Beneficència”


Mulet reclama que els prop de 200.000 € es destinen a fins socials sense causar la mort als animals

El representant d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha demanat avui, que la Diputació Provincial de Castelló deixe de promoure l’anomenada “correguda de la Beneficència”, la qual costa a les arques públiques quasi 200.000 €, dels quals no es beneficia cap entitat social, sinó de nou el negoci del món del bou.

Mulet ha recordat que ahir es va celebrar a Castelló aquesta correguda, a la plaça de Bous, on, impulsada des de la Diputació, s’imposa una espècia “d’impost revolucionari”, als ajuntaments de la província, per a que adquirisquen les caríssimes entrades. “ Els ajuntaments ha de fer front a un pagament d’entrades, per a un suposat acte benèfic, en el qual s’assassinen sàdicament animals; quan la veritat és que aquest festival del horror s’endú quasi tots els diners que es recapta als ajuntaments: entre els toreros, les ramaderies, i demés, s’esfuma quasi tot el muntant, deixant que la suposada benenficència, siga per a als del “mundillo”, taurí, no per cap ONG o entitat sense ànim de lucre.

El portaveu ecosocialista i regidor a Cabanes, ha mostrat la indignació per aquestes maneres d’actuar “ aquesta setmana, com tots els anys, m’han remés des de l’ajuntament dues entrades, més de 100 euros de despesa, que aniran a parar a les butxaques d’empreses i professionals de la matança animal. D’aquesta manera, no es fomenta la solidaritat, la cooperació o les accions socials, sinó que baix l’excusa d’una aparent causa benèfica, s’estan alimentant a interessos particulars, amb actes de maltracte animal, que molts rebutgem, fent-nos partícips, a regidors dels pobles d’una actuacions totalment innecessari”.

Mulet ha animat als ajuntaments de les comarques de Castelló, a fer objecció de participar en aquesta correguda de Beneficència, “ els diners que ara la Diputació imposa per al món del bou, haurien de ser destinat, des dels propis ajuntaments, a actuacions socials. Després, si el senyor Fabra o algun alcalde avorrit vol anar de bous, que es pague la correguda de la seua butxaca, i no a càrrec de l’ erari públic”