dilluns, de juny 30, 2008

Mulet critica la falta de projecte del PP de Cabanes, al presentar contínuament projectes estrella que després abandonen.

Iniciativa considera que l’actual equip de govern ha desaprofitat l’anterior conjuntura de bonança econòmica.

El regidor d’Iniciativa a l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, ha criticat avui la manca de planificació de l’equip de govern del municipi, al presentar anualment grans projectes que després queden en l’absolut oblit.

Segons Mulet “ presenten ressonants pressupostos municipals, unflats per la venda de sòl municipal en actuacions urbanístiques, o per llicències d’obres que mai s’acaben de cobrar íntegrament, amb actes que els valen només com a instrument publicitari per omplir pàgines de diariets que es paguen en diners dels contribuents. Amb les grans xifres, sempre venen projectes de gran actuacions, que després, queden en no-res. Els pressupostos no es compleixen, les previsions s’erren, i les grans actuacions no es fan”:

El regidor ecosocialista ha recordat que eixa sort l’han patida ja anuncis com el museu etnològic, l’auditori, o la piscina coberta, “ ara, en el que duem d’any, ja s’han donat compte que el pressupost que tenien per a tot el 2008 era irreal, i donen de baixa la partida de la piscina coberta”, això sí, sense la publicitat i fanfàrria amb la que la van presentar”.

Mulet ha valorat que “ la falta de capacitat ha ocasionat que s’haja desaprofitat enormement la temporada de bonança econòmica; s’ha venut el sòl municipal i el corresponent d’aprofitament urbanístic, a preus inferiors dels del mercat, sense invertir-lo en infraestructures o actuacions que milloren la qualitat de vida de la població, que és com dir que directament s’ha malgastat. Fins aplegar a la situació que per remodelar un carrer, s’haja de demanar un crèdit extraordinari, com s’ha fet per les actuacions previstes per al vial que quedarà després de la posada en funcionament de la CV-10, que alliberarà l’actual “Carretera Saragossa”, com a avinguda del municipi”.

El regidor ecosocialista ha remarcat que la paràlisi municipal anirà a més “ donat que les previsions d’ ingressos municipals disminuiran dràsticament, per l’actual crisi immobiliària, on bona part de les entrades es preveien per llicències d’obres, que ara es paralitzaran”

dimecres, de juny 25, 2008

Iniciativa critica l’increment del 35% de la taxa de recollida del fem ( basures) a Cabanes. Cada vivenda de caràcter familiar que l’any passat pagav


Mulet creu desproporcionat aquest augment, amb la qualitat del servei.

El regidor d’Iniciativa del Poble Valencià a Cabanes, Carles Mulet, ha afirmat avui, que la proposta d’alcaldia que es pretén dur demà al Ple, per la qual s’incrementarà indiscriminadament el 35% en totes les quotes de les taxes de recollida del fem (basures), és totalment desproporcionat i excessiu.

Segons la proposta d’alcaldia, es justifica aquest increment en base a un estudi tècnic econòmic fet pel propi ajuntament, en base al cost previsible ( que no real), sumant el contracte anual del contracte amb l’empresa de replegada ( quasi 180.000 €), més 57.436,56 € de despeses aproximades del dipòsit en l’abocador, quasi 4000 € de despesa de la gestió de recaptació, i 600 € de despeses indirectes, ocasionen en teoria un cost de 242.00705 €, i segons l’ ajuntament, això produeix un dèficit de més de 70.000 euros respecte a la recaptació de l’any anterior, fet pel qual, es pretén aprovar la nova taxa, per la qual, cada vivenda de caracter familiar que l’any passat cobrava 59,14 € passarà a pagar 79,83 €.

Per al regidor ecosocialista, “ estem davant una nova agressió a les economies familiars, del partit que fa campanya de les promeses de baixar els impostos. Ací, aquest increment és un autèntica barbaritat, i en lloc de buscar mesures des de la corporació per minimitzar les despeses, alegrement es va a incrementar abusivament el preu a tots els veïns, en plena crisi econòmica. “ Hi han alternatives, que van des de municipalitzar la gestió, que de segur costaria menys dels 180.000 € anuals, emprendre campanya de sensibilització per reduir la producció de deixalles, on es podrien retallar la despesa del transport i diposit en l’abocador, que es paga a tant per tona, o buscar altres fórmules de finançament, ací, com es viu en l’alegria inconscient, es tira pel recte, a castigar a la població.

Mulet ha recordat, igualment que són considerades vivendes familiars tots els solars o cases deshabitades, que tinguen con a mínim donat d’alta el subministrament d’aigua o de llum “ per tant, qui tinga una casa vella en desús, o un solar ruïnós on encara està donant d’alta de la llum, pagarà també quasi 80 euros per la replegada dels fems, tot i no produir-ne, això, sumat a un IBI pels immobles, que també s’ha incrementat en el present exercici, fa encara més ofegadora la pressió impositiva de l’ajuntament. En aquest cas, en un servei que no ha millorat. EL propi nom de la “Tasa por la prestación del servicio de recogida domiciliaria de basuras o residuos sólidos urbanos”, demostra s’està pagant per un servei que no es dóna; de la recollida domiciliària existent abans, on es replegava el fem porta per porta, s’ha passat al més higiènic sistema de replegada per contenidors per zones, on els veïns han perdut qualitat del servei, a l’haver de desplaçar-se, però el preu, en lloc de fer-se més accessible, s’ha incrementat”

Quadre comparatiu taxa de recollida de fems ( en tots els conceptes s’incrementa igual el 35%)

comparativa

Cost 2007

Proposta cost 2008

Vivenda familiar

59,14

79,83

Immobles sense llum ni aigua(solars)

29.57

39,91

Bars, cafeteries, discoteques, restaurants..etc inferiors 300 m2

197,13

266,12

bars, …superiors a 300 m2

453,40

612,09

Bars… superiors a 1000 m2

887,09

1197,57

etc

Iniciativa reclama a la Diputació que deixe de malgastar el diners públics, i invertisca en allò prioritari

Mulet considera alarmant que Fabra diga que l’ens provincial no pot invertir 3 milions d’euros per evitar perdre l’ajunt de Govern Central per l’incendi de l’Alcalatén.

El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat aquest matí com molt preocupant que a meitant any, el president de la Diputació de Castelló aplegue a afirmar que l’ens provincial no pot aportar els tres milions d’euros necessaris, perquè no es perguen els altres 3 que ha d’invertir el Govern Central com a ajuts per l’incendi que va arrasar l’Alcalatén l’estiu passat.

Mulet ha criticat que després de quasi un any d’aquest monumental incendi, les administracions encara estiguen jugant a vore si es fa o no cap aportació econòmica, però sobre tot, el més greu és que la Diputació, estiga dient ara que no té diners per a posar de la butxaca la part que li correspon, i que condiciona que també el Govern Central pose el que li pertoca “ alguna cosa no funciona bé, mentre la política del PP és de despesa a manta, sense parar en res, d’opulència i "despilfarro", quan li pertoca rascar-se la butxaca en actuacions del tot necessàries, resulta que no té diners. Per tant, cal exigir-li als gestors d’aquest organisme menys alegria malgastadora, i més planificació, contenció i respecte als ciutadans”.

El portaveu ecosocialista ha recordat com la Diputació ha vingut invertint els diners de tots els contribuents en tot tipus d’aventures de dubtós interès social, que només han beneficiat a butxaques privades “ després de subvencionar camps de golf privats, on per exemple, el club de golf presidit pel propi Fabra a nivell personal i no com a càrrec públic, rep de subvenció pública, quasi la meitat del que necessita invertir la Diputació per ajudar a pobles i veïns d’una de les majors catàstrofes mediambientals que ha patit els darrers anys les nostres comarques”.

Mulet ha reclamat un pla d’austeritat per a l’ens provincial, i una racionalització de la despesa “ no es pot malgastar tant alegrement els diners públics, i que després no en queden per a allò realment necessària. La Diputació no pot destinar els diners que tant ens costa pagar, en corregudes de bous, en sous astronòmics per als diputats del PP, en contractar com a assessors a amics, familiars i membres del PP per a viure del “cuento”, en pagar-li el cotxe que no usa a la diputada Pallardó, en propaganda, en viatgets de plaer, en demandes judicials per a perdre-les, als mitjans de comunicació que conten el que passa amb el Cas Fabra, mentre el Govern Central anuncia mesures econòmiques en aquest sentit, ací Fabra es permet viure a tot tren a costa de la Diputació, i després, reaccionar com un garrepa quan li toca destinar els diners dels contribuents a una actuació necessària.

divendres, de juny 20, 2008

El cotxe de la diputada...

Mulet “ el “ Cas Pallardó”, és la punta de l’iceberg del saqueig que el PP fa a la Diputació”


Iniciativa demana a la diputada torne el cobrat de més, i que es faça un estricte control de les despeses de l’ens provincial.
El representant d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha exigit avui a la Diputada Provincial del PP, Esther Pallardó, que torne fins l’últim cèntim cobrat de més per concepte de quilometratge, i que demane disculpes per l’apropiació indeguda de diners públics. “ No és de rebut que cobre en concepte de quilometratge més del doble del que fa diàriament. Aixó, sumat a les excel·lents remuneracions que té com diputada i regidora de Borriana, a més del possible ús abusiu del cotx oficial al mateix temps que passa el quilometratge com si gastara el propi, és una burla cap als treballadors que no poden aplegar a final de més, cap a la gent de sous modestos que han de pagar els seus impostos per a que la gent d’aquesta baixesa moral malgaste a tot tren sense vergonya i decor.” (més…)

dijous, de juny 19, 2008

Iniciativa critica la falta d´ajuts del Consell als sector agroalimentari


Mulet recorda que els llauradors, pescadors i ramaders també està pantit l´increment desorbitat dels carburants..

El representant d´Iniciativa del Poble Valencià a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha criticat avui la falta de previsió i de polítiques de la Conselleria d´Agricultura i del Consell en general, per fer front a la greu crisi estructural que està patint el sector agrícola a les nostres comarques.

Segons Mulet " la pèrdua de rendes per part dels llauradors és la part visible dels demantellament de tot el sector, gràcies a una visió política com a mínim errònia. S´ha viscut amb la il·lusió òptica que l´únic futur econòmic per a les nostres comarques era ja no el turisme, sinó el formigó i la construcció camuflada com a part del primer, només amb alguna activitat empresarial també directament relacionada, com la del taulell. En aquest macro disseny (PAC, OCM...), el País Valencià havia de passar a ser una espècie de balneari d´Europa, on sectors com l´agrícola sobraven".

Per al representant d´IdPV, " les previsions han fallat, i ara ens trobem amb que, el principal sector econòmic, que és aquell que ha de garantir els aliments i productes de primera necessitat a les persones, està patint des de fa anys una greu crisi, que no fa més que engrandir-se, i front a això, el Consell no fa absolutament res":

Mulet ha recordat que el problema dels preus dels carburants, conflicte capitalitzat recentment pels transportistes, castiga igualment als llauradors i pescadors, els quals, a més, han de patir el descontrol del mercat; on els productors guanyen cada cop menys, i el preu de venta al públic dels productes és cada cop més alt, produint-se un fenomen d´especulació entre els intermediaris. Situació a la qual cal sumar l´encariment, a més dels combustibles i l´electricitat, dels adobs, llavors, pinsos. " El sector agrícola, ramader i els pescadors, estan cada cop més desprotegits, davant un Consell que continua sense prendre cap mesura per fer front a aquesta situació".

Iniciativa exposa que mesures en el control del preu dels carburants, les tarifes elèctriques, també haurien de tindre compte a aquest sector, i aplicar mesures com el doble etiquetatge preu origen, preu de venta, per frenar l´increment abusiu del preu final al consumidor, "calen polítiques actives, mesures fiscals de tot tipus, invertir en la modernització i potenciació del camp valencià, l´etapa del formigonament massiu de tot el sòl ja ha passat, i cal recordar que les persones no ens alimentem ni de gespa, ni de formigó, i una societat que no és capaç de garantir-se l´autoabastiment, i ha de ser alimentàriament depenent de tercers, no té viabilitat de prosperar com pertoca"

divendres, de juny 13, 2008

Mulet “ Marina d’Or ha d’eixir a l’estranger, ja que a ca nostra no li ixen els càlculs”

Iniciativa afirma que l’aposta del grup hosteler en tercers països, contrasta amb l’estancament patit als projectes de Cabanes i Orpesa, en període d’ hibernació
El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha afirmat aquest matí, que la campanya de publicitat i presentació, del projecte d’expansió del grup hoteler Marina d’Or cap a tercers països, és una eixida cap avant, després de la crisi que està patint el model urbanístic practicat per l’empresa a les comarques de Castelló.
Segons Mulet “ els acomiadaments massius de treballadors dels projectes encetats a Cabanes i Orpesa, i la retirada de projectes d’urbanització, és la tònica general, d’un model de creixement basat en el “pelotazo”, la destrucció del territori, i la compra de voluntats. Aquest model ha fet fallida, deixant les obres empantanades, i ara, davant el problema econòmic que se’ls ve damunt, han preferit eixir a buscar diners a tercers països, “venent la moto” a sectors adinerats , nou rics, als quals els pot semblar atractiva la idea de fer menudes rèpliques del model kitsch de l’empresa, on el cartó pedra i l’opulència cutre els sembla el cànon a emular.”
D’aquesta manera, mentre el terratrèmol de la crisi econòmica sacseja el nostre territori, els projectes locals, com a la resta del sector, s’intenta omplir la saca venent l’habitual fum a sector adinerats de països com Egipte, Bulgària o Marroc, amb un doble objectiu; replegar dinerets frescos, i donar una imatge de fortalesa, que no es té a nivell local”.
Mulet ha exposat que en més d’un any, el projecte que hauria de ser la continuació de Marina d’Or a Cabanes, “Torre la Sal”, les llicències d’obres s’han concedit de manera aïllada i puntual, donat que a nivell estatal ja no es ven, desistint inclús de tirar endavant amb projectes d’urbanització”
Per al regidor ecosocialista “ aquesta paralització de la construcció, crea un greuge molt gran; la urbanització està a mig fer, i per contra, contradient inclòs el que diu la legislació i la racionalitat, s’han concedit llicències d’ocupació de vivendes, per poder cobrar dels propietaris, en zones sense condicions mínimes ( accessos, dotacions, viaries..etc”, els quals hauran de patir, durant anys, l’eternització d’unes obres, que no es sap si es podran dur mai a terme. Tot per la irresponsable aposta del PP i PSOE local per una empresa de dubtosa reputació, una espècie de gegant amb els peus de fang, que ha d’escapar-se a l’estranger, perquè ací no té per on créixer. Exemple d’aixó és el PAI Torre la Sal, el qual no executaran en els terminis previsibles”

dijous, de juny 12, 2008

Iniciativa afirma que els indicis de criminalitat del senador Ferrada demostren la indecent manipulació que fa el PP dels càrrecs públics


Mulet recorda que l’ex alcalde de Borriana va ser elevat a Senador territorial, per guanyar temps davant la seua investigació judicial.El portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha afirmat avui, que l’anunci, de que els jutjats de Vila-real, de vore indicis de criminalitat en l’actuació del senador i ex alcalde de Borriana, Alfons Ferrada, quan aquest cas ha estat elevat al Tribunal Suprem, era totalment previsible.Segons Mulet “ en el PP ja sabien que la condemna de Ferrada era imminent, i per això el van apartar de l’alcaldia de Borriana, i se’l va intentar blindar donant-li l’aforament de Senador, o només el Tribunal Suprem pot continuar el cas, que de cas contrari haguera seguit, sense els contratemps que el canvi de condició de l’ acusat ha obtés. Amb els indicis de criminalitat vistos en Vila-real, es demostra com, tal i com tot apuntava, la condemna com culpable dels delictes imputats era més que probable”. (més…)

dilluns, de juny 09, 2008

A cremar...


Els mesos abans de les eleccions municipals, van tindre a les nostres comarques diversos punt calent d’actualitat, entre la mobilització ciutadana contra projectes d’abocadors i incineradores, i també per l’inflament dels censos electorals, on, curiosament, hi havien menuts pobles que estaven en tots dos polèmiques.

La por a un revés electoral, va fer que la majoria de projectes relacionats amb els residus es retiraren, i que en alguns pobles, hi hagueren fins i tot canvis de govern municipal per eixe motiu. Ara, sembla, tornarem a entrar de nou de ple en una nova crisi dels residus; no sabem que fer amb tant de fem com produïm, cap poble, raonablement, vol ser l’abocador de tota la comarca o inclòs província, i molts projectes es paralitzen per innumerables problemes tècnics. AL final, sembla tot ser una ruleta, de a vore a qui li caurà damunt abocador o incineradora de torn, a vore amb quines promeses, l’alcalde de torn accepta aquest “regal”, però continuem sense anar a l’arrel del problema, que no és si cremem o no els fems, si els duem a aquest poble a aquest altre, sinó, què podem fer per no produir tants?.

Fins ara, eixe no ha estat el problema de qui ens governa, a més residus, més benefici per a l’empresa que els tracte, moga, creme, soterre...etc. I l’espiral va a més, cada dia, més i més tones de residus de tot tipus que han de tindre una solució. Què fa l’administració, ja siga local, provincial o autonòmica per aconseguir realment reduir, reciclar, reutilitzar i racionalitzar les deixalles?, a banda de quatre cartells i algun acte de propaganda, res de res. I ara, mentre la feina continua per fer, ens tornen a amenaçar amb la necessitat d’una incineradora, perquè no saben què fer amb tant de fem...mal camí.

dimecres, de juny 04, 2008

Iniciativa afirma que costa d’entendre, com després de les impressionants pluges l’embasament de Mª Cristina estiga al 25% de la seua capacitat


Mulet recrimina que es continua esgotant fins la fartera a l’opinió pública sobre el debat sobre el transvassament de l’Ebre.

El portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha reiterat avui les crítiques de la formació a la cacafónica batalla de confrontació partidista sobre la política hídrica “ quan no es vol parlar de política ni donar solucions als problemes de la gent, es posen a parlar de si transvasaments de l’Ebre, o sobre les dessaladores, però, estaria bé que d’una per totes parlament de solucions”

Segons Mulet “ costa molt d’entendre, com després de les impressionants pluges del darrer mes, embassaments com el de Maria Cristina estiga al 25% de la seua capacitat, segons dades del propi Ministeri de Medi Ambient . Alguna cosa està fallant, aleshores. Aquest pantà és una mostra clara del desaprofitament de les infraestructures; la gran colmatació que pateix i un estat deficient de conservació, fa que molta aigua de pluja, no siga aprofitada. Per tant, no estaria de més que PP i PSOE desviaren un poc la seua particular croada de l’aigua, per mirar en què s’està fallant”.

Sgons el portaveu ecosocialista “ el que passa en l’embassament de Mª Cristina, és simpatomàtic de com s’està fent les coses; recordem que s´està continuant amb la pràctica de drenatge de les zones humides del litoral, des d´Almenara a Peníscola, es pretén fer de Castelló en un monocultiu de camps de golf, es continua permetent la transformació de grans extensions de secà i sòl no conreat en regadius extensius, igualment, cal recordar el gran número de pobles del litoral continuen abocant les aigües depurades íntegrament al mar, o el que és pitjor, pobles com ara Alcalà-Alcossebre, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, directament les aigües fecals, al no tindre depuradores”

Per tant, segons Mulet “mentre passa açó, mentre les pròpies empreses de subministrament reconeixen que entre un 30 i un 40% de l’aigua es perd per unes males conduccions, mentre ha plogut a les nostres comarques com feia anys que no plovia, i no hem aprofitat per embassar aigua, parlar de transvasaments, grans, mitjans o faraònics, és caure en un parany”

Dades Mª Cristina: http://www.embalses.net/pantano-645-maria-cristina.html

dimarts, de juny 03, 2008

Mulet ” mentre Costa ja parla per la seu boca, Carlos Fabra continua jugant en clau pròpia”


Iniciativa considera que una candidatura del castellonenc per desplaçar a Rajoy, dinaria més força a Carlos Fabra per fer de les seues.
El representant d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat aquest matí, que el fet que per primer cop el diputat castellonenc Juan Costa no descarte presentar-se com a relleu de Rajoy en la direcció estatal del PP, demostra que aquest primer ja ha fet números i no veu impossible el disputar la presidència del partit conservador”. (més…)

Iniciativa presenta 53 al·legacions al PGOU de Cabanes


Mulet destaca que el model pel qual s’aposta és desfasat i irreal, i conté múltiples errors i plagis.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha presentat avui un extens escrit d’al·legacions al Pla General d’Ordenació Urbana del municipi, a exposició al públic fins el proper dia 8 del present mes.

Iniciativa considera que el model de PGOU, a més de ser un plagi d’altres municipis, és un pur tràmit a la carta per uns interessos concrets, que no tenen en compte les realitat del mercat actual immobiliari. “ Justifiquen aquest PGOU dient que n dels principals problemes ha estat que s’ha desbordat les previsions del PGOU del 83, cosa que no és del tot certa. Es veu amb la lectura d’aquesta proposta del PGOU que tot pivota principalment en la formalització del projecte urbanístic Marina d’Or Golf-Mundo Ilusión i, l’antiga proposta de planejament, ja contemplava que la pràctica totalitat del que ha ocupat el PAI Mundo Ilusión, ja estava com urbanitzable. Per tant, al nostre entendre no és un problema d’haver sobrepassat el PGOU del 83, que sí ha quedat superant en quan a normativa urbanística per obvietat temporal, sinó que el Pla General del 83 ja era desproporcionat, igual que les actuacions posteriors que s’han aprovat en els PAI de Torre la Sal i Mundo Ilusión, donat que el creixement del casc urbà o dels nuclis tradicionals de la Ribera no han afectat en gran mesura, més enllà d’allò lògic, del que es pretenia en el document del 83”

Segons Mulet, “ tota la planificació es basa en el suposat desenvolupament al voltant del suposat PARC TEMÀTIC Mundo Ilusión, i es conurba amb Orpesa, vinculant totes les actuacions dels dos pobles, i el seu potencial futur. En el cas hipotètic, i cada dia més probable, que no es dugera a terme aquesta actuació urbanística, que esdevé a hores d’ara la columna vertebral del que ha de ser el PGOU de tots dos pobles, quina planificació alternativa es preveu?, la resposta és obvia, cap. Per tant, al nostre entendre, aquest planejament proposat és arriscat i hipoteca el futur del desenvolupament de tot el poble. Si es preveu passar en poc temps de 2785 habitants a 126371, i aquest creixement es basa quasi en exclusiva en dos PAI exclusius d’una empresa, sense cap garantia hores d’ara de que siguen econòmicament viables en un futur, estem perjudicant el creixement del terme municipal”.

Atenent que la proposa de sòl urbanitzable nou que contempla aquest PGOU és de 14.587.978,40[1] m2, ( el 21% del terme municipal), i que sols amb els dos PAIS referits s’ocupa quasi eixa extensió ( 11.118.391), és a dir, que del 112388,47 habitants nous ( pobre el que li toque ser l’habitant que compte com 0,47), 105795 són els previstos per als dos PAIS. “Vista la fallida del boom immobiliari i especulatiu a l’impuls del qual es van gestar tot dos PAIS, i el sistema de creixement de l’empresa beneficiaria, i les males previsions a curt i mitjà termini sobre aquest model de desenvolupament, sembla un error aquesta aposta, que creiem que hauria de ser rectificada.

Per als ecosocialistes “ El miratge immobiliari dels darrers anys, s’ha demostrar ja no dóna més de sí, no podem tindre, a quasi tots els pobles de les nostres comarques, projectant actuacions urbanístiques per milers de persones, clònics camps de golf a cada passa...etc. La febra ja ha passat, i es preveu, que durant molts anys, el creixement urbanístic torne a les aigües de la racionalitat. Per tant, no té cap sentit aprovar un PGOU per a fer una nova ciutat de més de 126.000; tot el món té clar que ni en dos, ni en cinc, i ni en quinze anys, serà realitat, i possiblement mai, per tant, ¿ què passa amb tota la gent a la qual se li afecta amb la catalogació de prop de 15 milions de m2 com a urbanitzable?, per què hauran de suportar durant anys una càrrega impositiva innecessària?”

Segons Carles Mulet “Si el sòl urbanitzable actual és de 2.588.280,39 m2 , als quals se’ls suma amb aquest nou PGOU 14.597.978.40 m2 nous, ens du a 17.186.258, 79 metres quadrats, per a un poble, recordem, que actualment no aplega als 3000 habitants. Aquest model de creixement no és sostenible”.

dilluns, de juny 02, 2008

Aigua va!

AL·LEGACIONS AL PGOU DE CABANES

Recorda, el dia 8 ( diumenge) és el darrer per poder presentar al·legacions al PGOU de Cabanes. Des del nostre grup hem presentat un escrit amb 53 al·legacions, les quals et podem fer aplegar si t'interessen ( no les pengem ací, òbviament, perquè són molt llargues)
escriu a regallero@hotmail.com, i te les podem fer aplegar

Iniciativa demana a la Diputació que deixe de finançar la “correguda de la Beneficència”


Mulet reclama que els prop de 200.000 € es destinen a fins socials sense causar la mort als animals

El representant d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha demanat avui, que la Diputació Provincial de Castelló deixe de promoure l’anomenada “correguda de la Beneficència”, la qual costa a les arques públiques quasi 200.000 €, dels quals no es beneficia cap entitat social, sinó de nou el negoci del món del bou.

Mulet ha recordat que ahir es va celebrar a Castelló aquesta correguda, a la plaça de Bous, on, impulsada des de la Diputació, s’imposa una espècia “d’impost revolucionari”, als ajuntaments de la província, per a que adquirisquen les caríssimes entrades. “ Els ajuntaments ha de fer front a un pagament d’entrades, per a un suposat acte benèfic, en el qual s’assassinen sàdicament animals; quan la veritat és que aquest festival del horror s’endú quasi tots els diners que es recapta als ajuntaments: entre els toreros, les ramaderies, i demés, s’esfuma quasi tot el muntant, deixant que la suposada benenficència, siga per a als del “mundillo”, taurí, no per cap ONG o entitat sense ànim de lucre.

El portaveu ecosocialista i regidor a Cabanes, ha mostrat la indignació per aquestes maneres d’actuar “ aquesta setmana, com tots els anys, m’han remés des de l’ajuntament dues entrades, més de 100 euros de despesa, que aniran a parar a les butxaques d’empreses i professionals de la matança animal. D’aquesta manera, no es fomenta la solidaritat, la cooperació o les accions socials, sinó que baix l’excusa d’una aparent causa benèfica, s’estan alimentant a interessos particulars, amb actes de maltracte animal, que molts rebutgem, fent-nos partícips, a regidors dels pobles d’una actuacions totalment innecessari”.

Mulet ha animat als ajuntaments de les comarques de Castelló, a fer objecció de participar en aquesta correguda de Beneficència, “ els diners que ara la Diputació imposa per al món del bou, haurien de ser destinat, des dels propis ajuntaments, a actuacions socials. Després, si el senyor Fabra o algun alcalde avorrit vol anar de bous, que es pague la correguda de la seua butxaca, i no a càrrec de l’ erari públic”