diumenge, de setembre 20, 2009

Crònica de la setmana passada.


publicat a Mediterraneo

Comença de nou el curs escolar i ve Rajoy a València, a omplir eixa plaça de bous que en l´anterior ocasió la van poder plenar amb immigrants, prometent-los un treball que després mai es va donar. I ve el senyor aquest com per intentar marcar la fi del calvari que ha hagut de passar el PP valencià pel cas Gürtel, com si a partir d´ara, tot estiguera ja superat, Camps salvada la pell, i ací pau i allà glòria. Quan el que queda, és precisament un PP valencià encara més desacreditat del que estava, amb un president de tots els valencians que s´ha demostrat que ha mentit i sí va rebre regals de la trama corrupta. Orange Market ha estat una estafa monumental i un atracament a ma armada, i la justícia encara té molt a dir; molt a pesar del això al senyoret Costa li sone a persecució personal.

Ací a casa nostra, Fabra continua muntant paradetes per col·locar amics seus tindre´ls ben alimentats, si fa uns mesos deia que ni se´n recordava de la gent que havia "enxufa" ara, amb la immobiliària Viscadi, tota amb capital públic, ja li serà impossible encertar la xifra, la primera ha estat contractar al que era gerent de l´empresa ( també pública) Mundo Ilusión que en pau descanse; és a dir, un gerent de ineptud destacada i de fracasos sonors, al front d´un nou invent que ja sabem per a què és.

Mentre, el paracaigudista Sevilla, després d´haver estat Ministre i ara estar diputat desaparegut, ha dit que s´en va a una empresa privada i renúncia al seu càrrec... a bon hora, després de ser diputat per Castelló, traïr al seu electorat amb la presó d´Albocasser, i no haver fet absolutament res durant aquest anys, se´n va. Per sort, la seua substituta Susana Ros tindrà el llistó tant baix, que de segur aconseguix fer-se escoltar.

I mentre la classe política que mana es dedica a les seues coses; la lluita pel poder, pels seus càrrecs, per les seues qüotes, Castelló continua sent líder en destrucció d´ocupació, les famílies pateixen els estralls d´una crisi econòmica de la qual no en són els responsables. El curs comença amb el mateix barraquisme escolar, les places d´escoles a 0 a 3 anys no existeixen, el Consell subvenciona concerts educatius amb centres de l´Opus que separen als xiquets de les xiquetes. Els centres de salut continuen desbordats, i a la grip nova que ens posen fins la sopa, serà una tardor dura de passar. Motius tots aquests, i més, per deixar-se d´onanimse polític i començar a embastar un alternativa politica creible.

Carles Mulet

Iniciativa del Poble Valencià.