dimecres, de setembre 02, 2009

Iniciativa tornarà a exigir al Consell la suspensió del conveni de Mundo Ilusión signat amb Diputació i ajuntaments de Cabanes i Orpesa


La síndica del Grup Parlamentari de Compromís i portaveu d´Iniciativa, Mònica Oltra, tornarà a dur a les Corts Valencianes, a partir del nou periode de sessions, els dubtes sobre el Parc Temàtic Mundo Ilusión a les Corts, demanant la revisió i suspensió del conveni signat entre Generalitat, Diputació i ajuntaments de Cabanes i Orpesa".

Segons Iniciativa " aquest conveni naixia quan les quatre administracions mostraven el seu interès per que el Centre d´Oci fora una realitat, i es comprometien, entre altres coses, a cedir el sòl gratuïtament a la Generalitat a partir de les reparcel·lació. En el conveni es publicava un mapa concret d´on anava a ubicar-se. Si ara tant el Consell com la Diputació ja veuen que el Parc no va a fer-se, no té cap sentit mantenir aquest conveni, ni tampoc exigir la cessió del sòl als propietaris, que acabarà perjudicant greument no al promotor del PAI sinó als veïns que no han volgut vendre el seu sòl a l´empresa"

El DOGV de 21 01 de 2005 publicava la RESOLUCIÓ de 30 de desembre de 2004, del conseller d´Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s´ordena la publicació del conveni de col·laboració interadministrativa Mundo Ilusión. [2005/X232] "El conveni de col·laboració interadministrativa Mundo Ilusión, subscrit entre la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial de Castelló i els ajuntaments d´Orpesa i Cabanes, es produeix per l´objectiu prioritari i la finalitat última de la Generalitat Valenciana com a promotora i impulsora de grans projectes, entre els quals s´enquadra la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión a la província de Castelló."

Segons aquest acord "a La Generalitat Valenciana, a través de l´empresa pública, Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, SA, i a la Conselleria de Territori i Habitatge, a la Diputació Provincial de Castelló i als ajuntaments d´Orpesa i Cabanes, els interessa posar en comú els seus mitjans per a aconseguir la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión, així com totes les actuacions i instal·lacions complementàries a este. El present conveni s´emmarca dins del procés d´actuació conjunta de les dites entitats per a la realització de totes aquelles actuacions necessàries per a promoure l´oferta turística i d´oci a la província de Castelló i a la Comunitat Valenciana en general.

Les clausules d´aquest conveni, entre altres coses deia:

Primera. La Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial de Castelló i els ajuntaments de Cabanes i d´Orpesa manifesten la seua voluntat de col·laborar conjuntament en la realització de les actuacions que resulten necessàries per a la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión.

Segona. Les administracions que hi intervenen manifesten la seua conformitat inicial a la possibilitat que els terrenys necessaris per a la implantació d´este Centre d´Oci puguen obtindre´s per mitjà de la gestió urbanística del sòl urbanitzable. Perquè siga possible l´obtenció d´este sòl a càrrec d´esta gestió urbanística, es mostren conformes que són necessàries les actuacions següents:

La Generalitat Valenciana a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana. SA, redactarà i executarà el projecte del Centre d´Oci Mundo Ilusión .

C. Així mateix, els ajuntaments de Cabanes i Orpesa, en el cas en què els siguen presentats per a la seua aprovació els corresponents Programes d´Actuació Integrada, es comprometen a exigir, per a la seua aprovació, que estos prevegen la cessió gratuïta, a càrrec de l´actuació, a la Generalitat Valenciana, de la superfície de terrenys sobre els quals s´ubicarà el futur Centre d´Oci Mundo Ilusión.

Segons Oltra, atenent a que les administracions implicades, tal i com s´ha vist, ja no els interessa la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión, així com totes les actuacions i instal·lacions complementàries a este, cal deixar en suspens o modificar en Consell aquest Conveni interadministratiu, i, tenint en compte que es demana la cessió gratuïta dels sòl en la reparcel·lació del PAI, i que la materialització del Centre d´Oci no és segura, cal modificar aquestes clàusules de l´acord, per no deixar en suspens l´extensió del sòl cedit en cas de no fer-se el Centre d´Oci

Castelló, 14 d´agost de 2009.