divendres, de juliol 31, 2009

Censos Cabanes: el PP dóna de baixa del padró a 4 dels empadronats, després de ser requerits pel jutjats


L’alcalde dóna de baixa als empadronats fraudulentament, el mateix dia que Iniciativa fa públic la sentència de l’audiència, que demana anar a declarar com a testimoni als empadronats.

En l’edició d’ahir del BOP, apareixia el següent anunci “

CABANES Anuncio de notificación

De conformidad con lo dispuesto en los artículos 59.4 y 61 de la Ley 30/1992 de 26 de noviembre del Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común, se hace pública la notificación de la incoación de los expedientes incluidos en el expediente 5/09 de bajas de oficio del Padrón Municipal de Habitantes referentes a, en cuanto que habiéndose intentado la notificación en el último domicilio conocido estas no se han podido practicar: PASCUAL ADSUARA MOYA, ANTONIO CERVERA DE LA ASUNCIÓN, OSCAR VIVES QUINTANILLA, VICENTE MONZONIS PERIS, AYA EL HSIKA, MANUEL SANZ RODRÍGUEZ.

Los expedientes obran en el Departamento de Gestión del Padrón del Ayuntamiento de Cabanes, significándole que en el plazo de diez días hábiles contados a partir del día siguiente al de la publicación de este anuncio, podrá presentar por escrito en dicho departamento la comunicación a que hace referencia el articulo 72 y siguientes del Real Decreto 2612/1996 de 20 de diciembre por el que se modifica el Reglamento de Población y Demarcación Territorial de las Entidades Locales aprobado por el Real Decreto 1690/1986 de 11 de julio. Cabanes a 14 de julio de 2009.— EL ALCALDE, Fdo. Artemio Siurana Gauchia. C-7815

Aquest anunci de notificació, era signat, curiosament, per l’alcalde del municipi, exactament el mateix dia que des d’Iniciativa es feia pública la sentència de l’Audiència Provincial, que reobria el cas dels censos fraudulents, i demanava, entre altres la citació per declarar a Pascual Adsura, un dels ara donat de baixa.

Segons l’auto de l’Audiència, en la declaració de Alberto Martí Escuriola, dirigent del PP de Cabanes, que va empadronar a 11 persones en un magatzem seu, quan se li pregunta pel motiu pel qual es va empadronar en un full signat per ell, a una persona que després va testificar que mai havia demanat ser donada d’alta en el cens de Cabanes, i a la qual se li va falsificar la firma, Martí s’exculpa dient que els impresos corresponents li’ls va proporcionar a Pascual Adsuara Molla, que aquest ( Adsuara), li va presentar en blanc el paper que Martí va signar”.

Adsuara no havia anat a declarar en cap moment en tot el procés, en el recurs d’Iniciativa s’exigia la seua declaració al ser acusat pel propi Alberto Martí de ser el responsable de la falsificació del cens; ara des de l’Audiència es demanava la seua compareixença, i el Jutjat d’Instrucció número tres. EL mateix dia que en que es fa públic que Adsuara haurà de declarar davant del Jutjat, i que l’INE ha d’investigar aquests domicilis de nou, és donat de baixa.

El mateix passa amb Antonio Cervera de la Asunción o Oscar Vives Quintanilla, empadronats en casa d’Alberto Martí, que en teoria haurien de ser testimoni de qui va falsificar les firmes tal i com es relata en el recurs interposat i en l’auto de l’Audiència ( en el cas de Vives, ha exercit d’autònom en la Vall d’Uxió mentre estava empadronat a Cabanes)

Vicente Monzonís Peris , empadronat al domicili de Victor Manuel Siurana, nebot de l’alcalde, ( el qual va declarar en el semu moment que no sabia que en sa c asa estaven empadronades a més de Jose Manuel Huerta cinc persones més), també ha estat donat de baixa.

Segons el regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, “ aquestes baixes demostren el que venien denunciant, que aquestes persones mai han viscut al poble, però a pesar d’això, van votar en les passades eleccions, que la manca de diligències per part del propi ajuntament, o inclòs la falsificació de les comprovacions, va impedir donar de baixa abans a gent que no estava en el poble”

Mulet confia que aquest cas, tot i els impediments que s’han anat interposant des del principi, acabe amb la condemna dels autors del delicte, i siga un precedent per evitar noves tupinades en altres municipis