dimecres, de juliol 29, 2009

Iniciativa alerta que l´abandó dels terreny de Mundo Ilusión increment el risc d´incendis


Veïns de Cabanes han reiterat la petició de neteja de camins i manteniment d´espais per evitar la brúticia i els riscos d´incendis.



Fins tres cops s´han adreçat formalment associacions de veïns de Cabanes a l´ajuntament, de manera oficial, exigint a la corporació la neteja de camins plens de clots, dins de la zona afectada pel PAI Mundo Ilusión, on la malea creix sense control als marges dels camins asfaltats o no, impedint la visió i increment el risc d´accidents. Zones poblades dins d´aquest PAI que dorm en els calaixos de la Conselleria, vénen denunciat aquesta situació des de fa mesos, mentre l´ajuntament ni els respon.

Des d´Iniciativa s´ha denunciat aquest fet en diversos Plens de l´ajuntament, on l´excusa ha estat que les màquines encarregades d´aquestes tasques eren prestades per la Diputació, i s´estava a l´espera de noves cessions. Sent la realitat que amb posterioritat, s´ha actuat en altres parts del terme, però no en partides com les del poblat del Brosseral. I als veïns, sense respondre´ls en cap moment.

Segons el regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet " els camins del PAI Mundo Ilusión, estan plens de matolls i herba a les vores, que a més dels riscos d´accident per la nul·la visibilitat, es converteix en un polvorí, on en qualsevol moment es pot ocasionar un incendi.

En eixe sentit, els ecosocialistes han denunciat que bona part de les zones de conreu venudes per al PAI Mundo Ilusión- Marina d´Or Golf, encara pendent d´aprovació definitiva després d´anys de tramitació, estan sent abandonats pels seus antics propietaris, creixent tot tipus de males herbes i matolls, assecant-se els arbres ( ametlers o tarongers), i suposant per tant, una clara amenaça d´incendi d´aquestes zones. Mulet ha recordat que les compres dels terrenys per part de l´empresa Marina d´Or, contenia un acord verbal de que els antic propietaris es comprometien a tindre cura i explotar aquest terrenys fins que el PAI fora realitat, precisament per evitar l´actual imatge de desolació i abandonament del terreny.

Ara, amb el PAI en la UVI i en estat molt crític, amb el sol comprat per una empresa que possiblement mai farà realitat el PAI de 18 milions de metres quadrats, està duent a un terme municipal en creixement continu del terreny erm, on, a banda d´eixos riscos advertits, en una zona amb considerable població disseminada i nuclis dins del PAI, i fregant al Paratge Natural del Desert de les Palmes, està el problema de que els arbres abandonats es converteixen en un criader incontrolat de plagues d´insectes i paràsits ( la mosca de la fruita entre elles), que amenacen seriosament als correus si en plena explotació veïns.

Iniciativa ha demanat a l´equip de Govern que neteje i arregle els camins de dins del projectat PAI, i que demana tant al promotor del PAI com als antics propietaris, la neteja dels camps abandonats.