dimecres, de juliol 29, 2009

Censos Cabanes: el jutge posterga fins al 14 de gener de 2010 les noves declaracions dels denunciats i l´imputat en el "Cas Siurana"


Mulet afirma que la lentitud de la justícia és exasperant i permet als possibles delinqüent continuar en el seu càrrec.

A Febrer de 2007, el regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, denunciava davant de la Fiscalia l´empadronament irregular de 39 persones en el domicili de l´alcalde de Cabanes, Artemio Siurana, de tres nebots seus, i de dos dirigents del PP, des d´aleshores, aquest el "Cas Siurana" , ha esdevingut un interminable salt d´obstacles.

El aleshores Fiscal en Cap, Javier Arias, alineat amb Carlos Fabra, tot i les evidencies clamoroses, tancava en fals el cas abans de les eleccions. Això va fer que el regidor d´Iniciativa presentara la denúncia en els Jutjats. La saturació del Jutjat de Nules, on van haver de declarar alguns dels empadronats fraudulentament ( per ser de la Vall d´Uixó), i el propi funcionament dels de Castelló, va fer que a febrer de 2009, el propi Jutge del Jutjat d´instrucció número 3, reconeguera l´existència d´una actuació delictiva però decidira arxivar-ho per desconèixer qui era l´autor o autors materials d´aquesta trama.

Des d´Iniciativa es van interposar dos recursos, un reposició que va ser rebutjat per Fiscalia i Jutjat, i el d´apel·lació, on finalment l´Audiència provincial donava la raó a Iniciativa, exigia la reobertura del cas, demanava noves proves i declaracions, i imputada al funcionari encarregat del cens electoral, demanant que es feren totes les proves necessàries per aclarir el cas.

Ara, un cop l´Audiència ha donat la raó, el Jutjat número 3 ha de seguir amb la instrucció del cas, però es veu que les presses no són moltes; ja que ha citat per declarar, per al 14 de gener de 2010, al funcionari V.T.O. en qualitat d´imputat, a l´alcalde de Cabanes, Artemio Siurana, al seus nebots Victor Siurana, Luis Siurana i Ana Maria Muñoz Siurana, i al membres del PP Maria Pilar Herrasti i Alberto Martí, com a denunciats.

Igualment, s´han demanant una sèrie d´actuacions a l´Institut Nacional d´Estadística per fer noves comprovacions en els domicilis dels empadronats irregularment.

Per a Mulet " aquesta postergació de 6 mesos, per una banda ens diu que el cas avança, però per l´altra exaspera per un cas que ja te dos anys i mig, i del qual de moment, tot i la gravetat de l´assumpte, només hi ha un imputat i sis denunciats, els quals continuen sent funcionari, el primer, i càrrec públic l´alcalde de Cabanes, quan si la instrucció haguera anat més ràpida, sense els contratemps sobrevinguts, podrien estar inhabilitats i apartats de les seues funcions. Ara saben que tenen mig any més per fer i desfer, per ocupar uns llocs que potser no són dignes d´ocupar".

Segons el regidor ecosocialista " la batalla moral l´hem guanyada des de fa temps, tothom sap que l´alcalde i la resta de denunciats són uns deshonrats, que han fet garrames per furtar-li la voluntat al poble, però per que es faça justícia ja hem vist que ens ho hem d´agafar en tranquil·litat, que la única eixida serà donar-nos la raó i que paguen els responsables de la trama, però que el camí de la justícia és lent, molt lent".