diumenge, de setembre 20, 2009

Mulet " el PP sap que la seua llei del parany acabarà invalidada pels tribunals"


Els ecosocialistes afirmen que el PP vol emprar de nou al col·lectiu paranyer com cos de confrontació, i desviar d´aquesta manera l´opinió pública dels veritable problemes. .

El portaveu d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha afirmat avui que la modificació de la llei autonòmica de caça que està promovent el PP, i pretén aprovar el proper mes en les Corts Valencianes " és només un nou muntatge per fomentar la crispació social, per donar falses esperances als paranyers, i que tot acabe com està ara".

Mulet ha remarcat que en cap moment la pretesa llei autonòmica modificada pot vulnerar principis superiors. " Només perquè un parlament diga aquesta modalitat és tradicional, i que és selectiva i no massiva, i no vulnera les directives d´Aus europees ni la llei estatal de Biodiversitat, això no vol dir que siga cert; no poden aportar cap nova prova que demostren eixes afirmacions, ja que saben que no són certes, el PP pot pintar la cosa tot d´idíl·lica que vulga, però ara per ara no ha presentat cap argument per desmuntar les Tres sentències judicials corroboren la il·legalitat d'aquesta practica, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana , per sentència 517/2002 , el Tribunal Suprem d'Espanya, per sentència de 21 de setembre del 2005 i el Tribunal d'Estrasburg, per sentència C-79/2003, prohibeixen el parany.

Per al portaveu ecosocialista " precisament que siga Ricardo Costa, totalment socarrat pel cas Gürtel, el qual s´ha demostrat va rebre regals de la trama corrupta, qui estiga defensant a capa i espasa el parany, deixa en molt mal lloc als defensors d´aquesta modalitat. Si l´exemple de legalitat i correctesa és una persona coneguda per la seua deshonra, i per viure en un món paral·lel , a mal arbre s´han apropat".

Mulet ha afirmat que el PP ha mesurat molt intencionadament els temps " aprovar aquesta modificació de llei tot just dos dies després d´haver començat la temporada del parany, per crear el desconcert i deixar al Seprona, que ja actua amb massa poca diligència, totalment marejat i sense saber a què atendre´s. Perquè després, un cop acabada la temporada i milers d´aus siguen massacrades, els tribunals tornen a tirar per terra les pretensions del PP, i declaren de nou il·legal tant la caça com la reforma pretesa pel PP. Mentre, el PP haurà guanyat desviar l´atenció mediàtica dels seus escàndols i misèries".

El portaveu d´Iniciativa ha afirmat que espera que la queixa presentada davant de la Comissió Europea per l´Eurodiputat de la formació, Raül Romeva, es resolga abans que es puga imposar aquesta llei a les Corts Valencianes, i condemne aquestes pretensions del PP . Segons Mulet " que el senyor Costa vulga tapar les seues vergonyes i els seus tratges amb la massacre consentida de milers d´aus, demostra el calibre dels dirigents populars"

Castelló, 17 de setembre de 2009.

Mulet " el PP podria matricular en la VIU als assessors de Fabra i de la Ciudad de las Lenguas, i mataríem dos pardals d´un tret"


Els ecosocialistes afirmen que cal ajudar al sector, però no a costa de la salut pública


El portaveu d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha ironitzat avui sobrés l´estrepitós fracàs de l´invent del PP de la "Valencian International University", on només s´han matriculat 20 persones tot i la intensa campanya publicitària.

Segons Mulet " aquest és l´enèsim invent del PP de desestabilització de les universitat públiques, destinar milions d´euros a un universitat totalment controlada pel PP ( recordem que el seu rector ha estat Conseller de Zaplana), i impedir a la resta d´univesitat públiques avançar en els nous reptes de la docència no presencial".

Per al portaveu ecosocialista " ara el Conseller d´Educació haurà d´explicar que es farà amb el personal contractat, la infraestructura muntada ( virtual o no), on les matriculacions no podran fer front ni una mil·lèsima part d´aquesta.

Mulet ha ironitzat al respecte " si el PP vol que les estadístiques siguen un poc més dignes, i fer al mateix temps un poc de justícia, es podria matricular a tots els assessors dels Fabra ( tant a la Diputació com l´ajuntament), a eixa gent que està cobrant sous escandalosos dels diners públics, però que al mateix temps, són conegut per la seua total incapacitat intel·lectual; familiars, regidors i ex alcaldes del PP de molts pobles, que estan en nòmina de les institucions per a "assessorar" als diputats i al President de la Diputació, quan la majoria són gent que com es sol dir, no saben fer la O en un canut. Matricular-los a tots en la VIU, ajudaria a tindre les aules plenes, i de pas, que aquestes persones aprengueren alguna cosa i pugueren assessorar algun dia encara que fóra mínimament. EL pas de gent com Josety ( assessor de la Ciudad de las Lenguas), o el senyor Sòria ( abans gerent de la fallida Mundo Ilusión, i ara col·locat com a gerent del immobiliària de la Diputació".

En eixe sentit, el representant ecosocialista ha dir que " si qui gestiona els invents del PP, les empreses fantasmes que naixen col·locant a gent i s´estrellen a la primera de canvi, si eixos nefastos gestors qeu ens conten tant als contribuents, passaren per la Universitat, encara que fóra una de mentides com la VIU, possiblement ens estalviariem molt de temps i diners: WaterFront, Ciudad de las Lenguas, Aeroport, Mundo Ilusión, el centre de Convencions, o la VIU, formen part ja d´un elenc de fracassos sonats, on mai dimiteix ningú per la mala gestió, i on, tot i estar criogenitzats, mai deixen de suposar una sangria de diners. En temps de crisi, mantindre la VIU, i la resta de projecte inútils del PP, per a tindre col·locats a certs amics desocupats, és un insult a la gent que més malament ho està passant. Segurament, si posaren a l´atur o com becaris a estudiar a l´exèrcit d´assessors i col·locats del PP només a les comarques de Castelló, eixos diners públics es podrien destinar a crear llocs d´ocupació per a la gent que realment s´ho mereix"

Afilia't a Iniciativa.

Iniciativa critica que la Diputació no haja fet cap proposta per lluitar contra la crisi

Mulet afirma que l´ens provincial continua amb la política clientelista desatenent les necessitats reals dels pobles..

El portaveu d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha censurat avui la falta d´inciativa política de la Diputació Provincial de Castelló, ja que ha estat incapaç de dur endavant ni tant sols una proposta postiva per lluitar contra els efectes de la crisi econòmica als municipis de Castelló.

Segons Mulet " la Diputació de Castelló, s´ha convertit en una espècie de viregnat del senyor Fabra, assumint competències que no són pròpies i suplantant en molts casos el paper de les Conselleries i molts ajuntaments, però tot i que la desfasada i inútil institució ha assumitat eixa capacitat, i mou important quantitat de diners, no hem vist com en aquest temps, s´haja presentat cap proposta, per ridícula o simbòlica que siga, encaminada a lluitar contra la crisi":

En eixe sentit, Mulet ha remarcat que mentre l´ajuntament de Castelló, governant també pel PP, ha tingut el gest de congelar el sou d´assessors i càrrecs públics per segon any consecutiu " no tenim constància que la Diputació vaja a fer res semblant, tot i que Carlos Fabra és el president de la Diputació que més cobra de tot l´Estat, o que té un exercit d´assessors de molt baix nivel intelectual, que dubtem siguen capaços d´assessosar a una persona tant sabuda com Carlos Fabra" .

El portaveu ecosocialista ha incidit en que els Plans Provincials que anualment impulsa la Diputació, així com la política d´inversions en obra, es tornen a regir pel clientelisme polític, premiant sempre a determinats feus del PP, en el que és un clar frau del control i repartiment equitatiu dels diners públics " massa cops diners destinats a alimentar a les grans empreses sempre beneficiades per les concesions públiques, que quasi no generen nova ocupació, que mai és del propi poble on es fan les obres, i que els resultats poden són més formigó, però gens de política social o prestacions públiques. En lloc d´intentar ajuda a l´economia castellonenca a agafar un nou rumb canviant el model econòmic que ja no funciona, s´aposta per més del mateix".

Per a Mulet " el desinterés de Carlos Fabra pels problemes de la gent del carrer és tant, que ja ni intenta donar la sensació del que no és, i fer propostes-mentida i cortines de fum com els Plans Confiança del Consell, que tot i que encara no s´han materialitzat i no ha aplegat un euro als ajuntaments de Castelló, s´han anunciat i intentat donar com a certs. Fabra continua en la seua polìtica de malbaratament de diners públics, com si la bombolla immobilària continuara estant en plena activitat"

Crònica de la setmana passada.


publicat a Mediterraneo

Comença de nou el curs escolar i ve Rajoy a València, a omplir eixa plaça de bous que en l´anterior ocasió la van poder plenar amb immigrants, prometent-los un treball que després mai es va donar. I ve el senyor aquest com per intentar marcar la fi del calvari que ha hagut de passar el PP valencià pel cas Gürtel, com si a partir d´ara, tot estiguera ja superat, Camps salvada la pell, i ací pau i allà glòria. Quan el que queda, és precisament un PP valencià encara més desacreditat del que estava, amb un president de tots els valencians que s´ha demostrat que ha mentit i sí va rebre regals de la trama corrupta. Orange Market ha estat una estafa monumental i un atracament a ma armada, i la justícia encara té molt a dir; molt a pesar del això al senyoret Costa li sone a persecució personal.

Ací a casa nostra, Fabra continua muntant paradetes per col·locar amics seus tindre´ls ben alimentats, si fa uns mesos deia que ni se´n recordava de la gent que havia "enxufa" ara, amb la immobiliària Viscadi, tota amb capital públic, ja li serà impossible encertar la xifra, la primera ha estat contractar al que era gerent de l´empresa ( també pública) Mundo Ilusión que en pau descanse; és a dir, un gerent de ineptud destacada i de fracasos sonors, al front d´un nou invent que ja sabem per a què és.

Mentre, el paracaigudista Sevilla, després d´haver estat Ministre i ara estar diputat desaparegut, ha dit que s´en va a una empresa privada i renúncia al seu càrrec... a bon hora, després de ser diputat per Castelló, traïr al seu electorat amb la presó d´Albocasser, i no haver fet absolutament res durant aquest anys, se´n va. Per sort, la seua substituta Susana Ros tindrà el llistó tant baix, que de segur aconseguix fer-se escoltar.

I mentre la classe política que mana es dedica a les seues coses; la lluita pel poder, pels seus càrrecs, per les seues qüotes, Castelló continua sent líder en destrucció d´ocupació, les famílies pateixen els estralls d´una crisi econòmica de la qual no en són els responsables. El curs comença amb el mateix barraquisme escolar, les places d´escoles a 0 a 3 anys no existeixen, el Consell subvenciona concerts educatius amb centres de l´Opus que separen als xiquets de les xiquetes. Els centres de salut continuen desbordats, i a la grip nova que ens posen fins la sopa, serà una tardor dura de passar. Motius tots aquests, i més, per deixar-se d´onanimse polític i començar a embastar un alternativa politica creible.

Carles Mulet

Iniciativa del Poble Valencià.

Iniciativa censura que el PP empra els barracons per donar-li negoci a empreses amigues


Iniciativa afirma que és escandalós que es gasten quasi dos milions d´euros a l´any en lloguer de barracons només a Castelló

El portaveu d´Iniciativa a les comarques de Castelló Carles Mulet, ha considerat alarmant les dades facilitades per la pròpia Conselleria d´Educació, on 4.307 alumnes de les comarques de Castelló, es veuran condemnats durant el proper curs a rebre les classes en 270 barracons.

Segons Mulet " el PP vol donar la imatge de el barraquisme s´està superant, quan la realitat és que eixos 270 barracons que són estrictament aules educatives, s´ha de sumar altres barracons com ara menjadors, aules de professors, serveis, vestidors, gimnasos... per tant, estaríem per sobre de les 400 unitats de barracons que la Conselleria està pagant a empreses privades . Si l´any passat en van dir que el lloguer mitjà de cada aula era d´uns 360 euros mensuals, això són prop de 150.000 euros al mes només en lloguer ( sense parlar del manteniment), per tant, quasi dos milions d´euros a l´any; en tots aquests anys d´intents barraquisme escolar, les empreses que s´ha dedicat al lloguer d´aquest han tret un benefici gradíssim, diners dels contribuents que han caigut en butxaques alienes, i que d´haver-se invertit en la construcció de nous centre, avui el problema estaria superat.

Els ecosocialistes recorden que de des 2002, la política educativa del PP s´ha dedicat a la degradació del sistema públic educatiu " mentre es destinen diners a signar convenis i concerts amb centres com els de l´OPUS que segreguen per raó de sexe, mentre només la pública i no la concertada rep als alumnes immigrants, mentre els diners per construir centres nous es destinen als barracons dels quals es lucra una empresa privada, mentre Font de Mora fa les seues pallassades com les de l´anglés, al final el PP aconsegueix degradar la imatge de l´escola pública, on precisament el barraquisme és el model més cridaner" .

Iniciativa demanarà per via parlamentària, les dades exactes del barrasquisme escolar des de 2002, quantes aules, de tot tipus s´han estat llogant comarca per comarca, i quan ha costat això a les arques públiques " baix l´excusa d´un problema puntual, s´ha creat un hàbit que ha fet molt de mal al patrimoni comu"

Mulet " la immobiliària Viscali de la Diputació, és un nou xiriguito de Fabra per col·locar als seus amics"


El portaveu d´Iniciativa afirma que no té cap utilitat aquesta empresa, i que la col·locació al seu front de l´ex gerent de Mundo Ilusión és una prova més de per a què servira

El portaveu d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat que la formalització de l´empresa pública de la Diputació, Vicasdi,per a la qual la Diputació ha aportat 500.000 euros, és un nou "xiringuito" de Carlos Fabra, per tindre col·locats i ben alimentants als seus amics.

Segons Mulet " coneixement de sobra com han funcionant i la utilitat social que han tingut tots els invents societaris de Carlos Fabra, Aerocas, Mundo Ilusión, el patronat de Turisme... , ara en crea un altra, amb mig milió d´euros de les nostres butxaques, i el primer que fa és col·locar com gerent no a un tècnic expert en la matèria, sinó a un vell conegut paràsit de les institucions, Ignacio Soria, que va ser gerent de l´empresa pública Mundo Ilusión; és a dir, una persona que ja acumula en les seues esquenes el fracàs en la gestió del que havia estat el projecte estrella de Carlos Fabra. Per tant, que una persona d´ineptitud manifesta, que es pose ara a gestionar aquesta immobiliària pública, fa preveure el seu resultat. En cas de ser necessària aquesta iniciativa, fet que dubtem, hauria d´estar dirigida per una persona tècnica i ben preparada, i no per un amic de Fabra desacreditat per les seues pròpies gestions"

Per als ecosocialistes " no queda massa clar la funció d´aquesta immobiliària, quan es pretén vendre amb fins socials, però al mateix temps es fa una aposta per crear sòl industrial en els municipis de l´interior; ahi desapareix les necessitat de vivenda, i s´entra de ple en un sucós mercat de les requalificacions del sòl, i el tractes amb les empreses, i donar-li eixe nou poder a Carlos Fabra és més que preocupant"

Segons Mulet " Fabra, en una gravació infraganti, reconeixia que ni sabia a la gent que havia col·locat durant aquests anys, ara, la llista s´ampliarà amb aquest nou invent, i a pagar-ho, com no, el sofrit contribuent. Vistes les darreres dades de l´evolució de l´atur, on Castelló continua sent província líder en destrucció d´ocupació, de ben poc està servint la Diputació i la seua rabera d´assessors, segurament si els diners que es destinen a pagar sous a exalcaldes, regidors del PP, amics i familiars , des de l´erari públic, es destinaren a polítiques socials i de promoció de l´ocupació, les xifres no serien tant dolentes. Però Fabra empra les institucions per al seu propi benefici i per això no escatima recursos de tots i totes en tindre ben alimentats als seus amics, com el senyor Soria, sense cap credibilitat, col·locat al front d´aquest nou invent de Fabra

dimecres, de setembre 02, 2009

Iniciativa afirma que la renúncia de Jordi Sevilla és una gran notícia per a Castelló



Mulet recorda que tot i ser triat diputat al Congrés per Castelló, l’exministre s’havia caracteritzat per l’oblit i traïció cap a la circumpscrió electoral a la qual li devia el càrrec.

El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat avui que la renúncia presentada per Jordi Sevilla a continuar sent diputat, és una excelent notícia per a les comarques de Castelló.

Mulet ha recordat que Sevilla tot i no tindre cap vincle en Castelló, havia estat imposant dos cops com cap de llista al Congrés del seu partit per les comarques de Castelló, “ furtant d’aquesta manera la veu als seus companys que si podrien tindre preocupació o interés per solucionar els problemes de Castelló. Sevilla, només emprava Castelló com a trampolí per poder accedir al càrrec i fer carrera política que ara hem vist s’ha truncat”.

El portaveu dels ecosocialistes ha remarcat que operacions de paraicaigudistes com les de Sevilla, ajudaven al PP a ser hegemònic en Castelló “ primer com a Ministre fugaç, i després com a diputat absent, la relació de Sevilla amb Castelló es limitiva a les setmanes de campanya electoral que venia a deixar-se vore quan la resta dels quatre anys oblidava Castelló”-

Mulet ha fet especial menció a la traïció que sempre acompanyarà el record de Jordi Sevilla “ encara està molt tendra la ferida que va causar per les seues mentides al prometre que si gyuanyava el PSOE les generals, la presó d’Albocàsser no anava a fer-se, per a després desdir-se i ser el més entusiasta defensor d’aquesta”:

Per a Iniciativa “ Sevilla se’n va perquè les seues aspiracions polítiques han estat tallades de socarrel, al després del seu pas com a ministre, convertir-se en un diputat absent , durant aquests dos anys de legislatura no ha fet absolutament, no ha defensat cap proposta relacionada amb Castelló, mentre altres diputats , com Joan Herrera, triat per la demarcació de Barcelona, ha estat una veu constant dels problemes de Castelló.

El representant ecosocialista ha remarcat que “Sevilla ha estat el símbol de la manca de lideratge i projecte del PSOE a Castelló, esperem que amb la incorporació de Susana Ros, el buit que ha deixat Sevilla durant aquests anys, es puga recuperar, pel bé dels interessos de tots i totes.

Estiu a l’interior.


publicat aquest dimarts al Mediterraneo

Passat ja el 15 d’agost, és com si entrarem ja a comptar enrrere els dies que queden d’estiu, tot i que fins el 21 de setembre estarem oficialment dins d’ell. Agost és com un trencament en el curs de l’any, com si realment encara aquest es començara l’1 de setembre i no l’1 de Gener; comença el curs escolar, comença el curs polític en ajuntaments i parlaments, i els afortunats que encara en tenen, tornen a la feina i per tant a la rutina.

Agost ha servit per vore com els pobles del nostre interior, que durant la resta de l’any ha viscut sols ( excepte ponts i festes puntuals), multipliquen per molt el seu nombre d’habitants. Els carrers que durant l’hivern no veuen cap xiquet jugat, s’omplin aquestes setmanes dels néts o besnéts d’aquells que van haver d’abandonar eixa terra per buscar-se la vida en les grans ciutats o en les zones que demanaven mà d’obra, ja siga la Plana, o Barcelona. Moment potser ideal per reflexionar sobre el model de vertebració del territori que s’ha anat creant: massificacions en el litoral, i abandó de l’interior. D’ençà eixos moviments migratoris, els polítics que manen mai han intentat canviar la dinàmica, tot el contrari; no han fet millors carreteres a l’interior, no ha impulsat la instal·lació de cap activitat econòmica que generara llocs de treball estables i desitjables per la població, no ha invertit en centres de salut, escoles, dotacions ... al contrari, ha gastat el nostre interior com al femer de tot el País; abocadors, aerogeneradors, presons, mines... tot allò que la costa consumeix i no vol tindre al seu costat.

Agost és per tant un miratge; la gran ciutat està més buida i amable que mai, sense cues, sense presses, sense aglomeracions, i els menuts pobles de l’interior prenen vida, les botigues que perviuen durant la resta de l’any, poden fer literalment l’agost, molts pobles que tenen les escoles tancades, tindrien xiquets i xiquetes de sobres per obri-les durant la resta de l’any amb els que durant eixe mes estan al poble...I de segur, que preguntes a qui preguntes, està més content; a qui viu la ciutat per a ell asoles, als que viuen durant aquests dies en la tranquil·litat de l’interior, i als que viuen durant la resta de l’any en la soledat dels pobles. Però intentar canviar eixa dinàmica de despoblament, no està en l’agenda dels que manen de veritat; això no dóna diners per a incrementar el propi patrimoni, ni et regalen per eixes coses ni vestits de Milano ni “bolsos” de Vuitton. L’1 de setembre, la ciutat tornarà a plenar-se, els pobles a buidar-se, i els que manen, si la justícia ho permet, a fer de les seues.

Inciativa afirma que el Consorci d´aigües del Pla és una simple excusa perquè Martinez se´n duga l´aigua dessalada fins Vall d´Alba



Els ecosocialistes afirmen que baix l´excusa de l´aeroport, es crea un consorci incloent a municipis que no tenia motiu d´estar en ell

El portaveu d´Iniciativa a les comarques de castelló, Carles Mulet, ha afirmat avui que l´aprovació ahir en la Comissió de Cooperació de la Diputació, del projecte d´expropiacions per l´obra d´abastiment al Consorci d´aigües dels Pla de l´Arc "esdevé una simple operació calculada per a que Vall d´Alba, el poble governat per l´impulsor del Consorci, el vice president de la Diputació, s´en puga endur aigua de la dessaladora de Cabanes-Orpesa".

Segons Mulet " incloure a Cabanes en aquest consorci, es tractava d´una operació calculada de pirateria, que ja vam denunciar en el seu moment. Ara, destinar quasi 6 milions per les obres d´abastiment, com si tot fora per a fer un pou al costat de l´aeroport per a abastir aquest, oculta el que realment diu el text de la creació del consorci"

Segons Mulet " aquest projecte el van vendre com a que anava a tindre financiació europea, i ara veiem com de nou, de la butxaca de tots hem de pagar els capricis de Martinez. Curiosament, gràcies a aquest projecte el municipi de Martinez podrà obtindre recursos hídrics provinents de la dessalació, no per l´abastiment humà, sinó per permetre actuacions urbanístiques qüestionables com ara una PAI residencial amb camp de golf, on no queda molt clars els propis interessos privats de l´alcalde. Aquesta necessitat hídrica es contemplava ja en les previsions incloses en l´estudi previ del nou Pla General d´Ordenació Urbana de Vall d´Alba, tot i haver demonitzar la dessalació d´aigües com a tècnica, ara eren un estusiastes defensors de rebre-la".

Mulet ha remarcat que si una sola gota d´aigua de la dessaladora ha d´anar a altres municipis que no siguen Cabanes o Orpesa, caldrà revisar fins el darrer punt el propi conveni de la dessaladora, i que es repercutisca econòmicament la despesa entre tots els consumidors " si hi ha un gravamen en Cabanes i Orpesa per la dessalació, tercers no poden tindre un privilegi i estalviar-se eixa càrrega si obtenen els mateixos beneficis"

Per al portaveu ecosocialista "el nou Consorci, s´ha imposat des de la Diputació a tots els pobles del voltant de Vall d´Alba, i en el cas concret de Cabanes, no es tenia cap necessitat d´entrar a formar part d´ell, donat que no exisitia cap problema en el subministrament hídric en tot el seu terme municipal i copsava ja molt que en els propis estatuts del mateix, enviats als municipis per la seua aprovació, qui presidiria el consorci seria el propi , Martinez, i en els punts del mateix queda clar que se li dóna potestat per a reclamar l´aigua que disposen els pobles veïns; i això, òbviament, inclou la dessaladora que en breu estarà en marxa en Cabanes"

Mulet ha afirmat que aquesta realitat demostra el cinisme del PP " fan del transvasament de l´Ebre l´eix central de la seua campanya, rebutjant les dessaladores com a la pesta, però curiosament, a la de Cabanes en cap moment se li posa la mínima pega o objecció, ben al contrari, els ajuntaments del PP de Cabanes i Orpesa voten entusiastament a favor d´ella, i ara, el vicepresident de la Diputació, crea un consorci per a poder agafar del veí poble tota la que li ve en gana. I el concert previ del PGOU de Vall d´Alba, és la prova de les seues pretensions al qualificar d´opció de sostenibilitat la dessalació d´aigües; està clar que mentre Vall d´Alba no tinga platja, la única aigua que poden dessalar és la d´algun poble veí" . Mulet ha qualificat a Martinez de monumental hipòcrita per continuar en el mateix discurs hídrics, mentre en fet aposta justament pel contrari " si volen emprar aigua dessalada, primer que lleven els ridículs cartells de la Diputació de Agua para todos, ja que ja ha quedat clar que per a tots res, sols per a ells"

Poc de pa i molt de circ.


publicat aquest agost al Mediterraneo

Vivim en un món absurd, on la banalitat es qui regeix el dia a dia: a un senyor al qual el seu mèrit és saber pegar-li patades a una pilota, se li pot pagar 94 milions d’euros, i tots contents, mentre quasi quatre milions de persones estan a l’atur a l’Estat Espanyol.

Allò de “pa i circ”, per tindre distreta a la gent i que no pense en altres coses ( cada cop menys pa i més circ, amb açò de la crisi), funciona a la perfecció amb el món del futbol. Davant els “grans” partits decisiu, es paralitza tot el món, i la gent no té més problemes que si eixe jugador empassa o no la piloteta per la porteria: jugador nascut a l’altra part de món, i que avui vesteix una samarreta com demà pot vestir un altra depenent del ball de milions, que en teoria representa els teus sentiments i anhels,.

Si te conten que el teu veí ha defraudat 1000 euros a hisenda, creus que és un deshonrat, si te conten que possiblement la junta directiva d’un club de futbol ha defraudat mig milió d’euros, correran els partits polítics majoritaris a besar-li els peus i retre-li homenatge, i estaran tous com lloques de compartir les llotges de gent important.

Les televisions, públiques o privades es barallen fins a dur-se als tribunals, pel drets d’emissió; saben que seran líders d’audiència. Han anat alimentant a la població amb aquests opiacis, bàlsams momentanis per no pensar en res més, per fer a la gent del carrer sentir-se part d’alguna cosa, més enllà de la seua quotidianitat, la resta del món, dels problemes, no existeix.

És agost i cau un sol de justícia, aquest mes per mitjà d’un turisme estacionari, envellit i casposet, es salvarà un poc la xifra de desocupats, però al setembre tornarem a vore com tot el model que ens havia de salvar, ens està duent a la ruïna; però no patirem tant, ja que començarà la Lliga.

Tindre traça per pegar-li patades al baló, a més de per guanyar milions d’euros, te val per ser portada de revistes de tots els colors ( roses, grogues, esportives...), per lligar-te a les més espectaculars i recautxutades models, perquè et dediquen carrers, monuments, per ser considerat un heroi, i de que tu es parle la resta de l’eternitat com a un mite; mentre, dia a dia soterrem els veritables herois, que cobrant modestos sous, es juguen la vida per tots nosaltres; i dels quals els seu nom és oblidat als pocs moments, els bombers que han mort aquest anys apagant focs, els obrers que cauen cada any de les bastides trencant-se el cap, els i les assassinades per la irracionalitat, herois que no serveixen per nodrir el circ del dia a dia.

Carles Mulet

Portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló

Iniciativa tornarà a exigir al Consell la suspensió del conveni de Mundo Ilusión signat amb Diputació i ajuntaments de Cabanes i Orpesa


La síndica del Grup Parlamentari de Compromís i portaveu d´Iniciativa, Mònica Oltra, tornarà a dur a les Corts Valencianes, a partir del nou periode de sessions, els dubtes sobre el Parc Temàtic Mundo Ilusión a les Corts, demanant la revisió i suspensió del conveni signat entre Generalitat, Diputació i ajuntaments de Cabanes i Orpesa".

Segons Iniciativa " aquest conveni naixia quan les quatre administracions mostraven el seu interès per que el Centre d´Oci fora una realitat, i es comprometien, entre altres coses, a cedir el sòl gratuïtament a la Generalitat a partir de les reparcel·lació. En el conveni es publicava un mapa concret d´on anava a ubicar-se. Si ara tant el Consell com la Diputació ja veuen que el Parc no va a fer-se, no té cap sentit mantenir aquest conveni, ni tampoc exigir la cessió del sòl als propietaris, que acabarà perjudicant greument no al promotor del PAI sinó als veïns que no han volgut vendre el seu sòl a l´empresa"

El DOGV de 21 01 de 2005 publicava la RESOLUCIÓ de 30 de desembre de 2004, del conseller d´Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s´ordena la publicació del conveni de col·laboració interadministrativa Mundo Ilusión. [2005/X232] "El conveni de col·laboració interadministrativa Mundo Ilusión, subscrit entre la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial de Castelló i els ajuntaments d´Orpesa i Cabanes, es produeix per l´objectiu prioritari i la finalitat última de la Generalitat Valenciana com a promotora i impulsora de grans projectes, entre els quals s´enquadra la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión a la província de Castelló."

Segons aquest acord "a La Generalitat Valenciana, a través de l´empresa pública, Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, SA, i a la Conselleria de Territori i Habitatge, a la Diputació Provincial de Castelló i als ajuntaments d´Orpesa i Cabanes, els interessa posar en comú els seus mitjans per a aconseguir la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión, així com totes les actuacions i instal·lacions complementàries a este. El present conveni s´emmarca dins del procés d´actuació conjunta de les dites entitats per a la realització de totes aquelles actuacions necessàries per a promoure l´oferta turística i d´oci a la província de Castelló i a la Comunitat Valenciana en general.

Les clausules d´aquest conveni, entre altres coses deia:

Primera. La Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial de Castelló i els ajuntaments de Cabanes i d´Orpesa manifesten la seua voluntat de col·laborar conjuntament en la realització de les actuacions que resulten necessàries per a la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión.

Segona. Les administracions que hi intervenen manifesten la seua conformitat inicial a la possibilitat que els terrenys necessaris per a la implantació d´este Centre d´Oci puguen obtindre´s per mitjà de la gestió urbanística del sòl urbanitzable. Perquè siga possible l´obtenció d´este sòl a càrrec d´esta gestió urbanística, es mostren conformes que són necessàries les actuacions següents:

La Generalitat Valenciana a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana. SA, redactarà i executarà el projecte del Centre d´Oci Mundo Ilusión .

C. Així mateix, els ajuntaments de Cabanes i Orpesa, en el cas en què els siguen presentats per a la seua aprovació els corresponents Programes d´Actuació Integrada, es comprometen a exigir, per a la seua aprovació, que estos prevegen la cessió gratuïta, a càrrec de l´actuació, a la Generalitat Valenciana, de la superfície de terrenys sobre els quals s´ubicarà el futur Centre d´Oci Mundo Ilusión.

Segons Oltra, atenent a que les administracions implicades, tal i com s´ha vist, ja no els interessa la implantació del Centre d´Oci Mundo Ilusión, així com totes les actuacions i instal·lacions complementàries a este, cal deixar en suspens o modificar en Consell aquest Conveni interadministratiu, i, tenint en compte que es demana la cessió gratuïta dels sòl en la reparcel·lació del PAI, i que la materialització del Centre d´Oci no és segura, cal modificar aquestes clàusules de l´acord, per no deixar en suspens l´extensió del sòl cedit en cas de no fer-se el Centre d´Oci

Castelló, 14 d´agost de 2009.