dimecres, d’agost 11, 2010

Iniciativa per Cabanes proposa l’adquisició per part de l’ajuntament del Teatre Benavente



Mulet afirma que amb l’aprofitament urbanístic que ha mogut l’ajuntament hi havia de sobres per a l’adquisició i reforma d’aquest immoble entranyable per al municipi

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha defensat avui la proposta que l’ajuntament del municipi inicie les gestions per adquirir el “Teatre Benavente”, un dels immobles més emblemàtic del municipi.

Segons Mulet “ el PP ha gestionat sense control ni coneixement una important quantitat de diners provinents de l’aprofitament urbanístic dels PAIS ( sobretot del de Torre la Sal), però en lloc d’invertir-los en patrimoni, l’està exhaurint pagant actuacions que altres ajuntaments poden traure d’inversions d’altres administracions (asfaltar carrers i poc més), per tant, no és un problema de diners, sinó de capacitat política i de gestió”.

Per al portaveu ecosocialista “ l’edifici del teatre s’ha anat degradant durant els anys per manca d’ús, i continua en mans privades, com en el seu origen. El debat sobre la necessitat de preservar i recuperar aquest no és nou, però cap corporació s’ha posat mans a l’obra en eixe fi seriosament, per això, pensem que és el moment de fer-ho, començar a parlar amb els propietaris, i intentar la col·laboració d’altres administracions per aconseguir-ho”.

Mulet ha exposat que el Teatre va ser construït a primeries del segle passat, i té elements que podrien qualificar-se de modernistes, tot i que més enllà del qüestionable valor arquitectònic, està el sentimental i tanmateix, el d’oportunitat . “ A hores d’ara, no es disposa de cap espai públic ni privat, a tot el poble, per poder ofertar una conferència, una projecció audiovisual, una xerrada informativa, una actuació musical, teatral o cultural en un espai tancat i amb seients”.

Des d’Iniciativa s’ha recordat com aquest ha estat un espai vital i de referència per a moltes generacions de cabanyuts “ la funció social que ha tingut com a cinema, com a teatre, i com escenari de tot tipus d’actuacions, mereix ser rescatat de l’oblit i desaparició, i restaurar-lo. Tenint clar que els temps actuals no donen per a que la iniciativa privada recupere aquest espai, si que com a ajuntament hem de fer una aposta per la cultura, i un espai digne com aquest seria el primer cas”.

Entre els usos, Mulet ha exposat que seria un perfecte aparador per a les actuacions de la banda municipal, per al grup de teatre local, o inclòs per convidar a la UJI a impartir en el municipi els seus cursos itinerants “ a més, creiem que fa falta una programació cultural que ara per ara manca al poble, i que podria tindre al teatre com al seu punt neuràlgic. Recordem la importància d’aquest teatre, que dóna nom precisament a un dels principals carrers del poble”