dimarts, d’agost 10, 2010

La morta de la corba II


publicat avui per Mediterraneo

Més aparicions a les carreteres.

Us contava l’altre dia el cas que em va passar una nit baixant pel Port de Querol, de la típica morta de la corba, i que m’explicava ella, com havia mort d’avorriment i no de cap accident, esperant les millores d’aquest vial. Molta gent m’ha comentat que els vaig deixar intrigats i volien saber com va acabar la història, però, hi ha detalls que és millor no contar pel dret de la intimitat de les persones, vives o aparegudes.

Comentant el cas en un amic expert en parapsicologia ( és a dir, un politòleg, perquè el que passa a les comarques de Castelló a nivell polític és assumpte del més enllà i de la metafísica pura, i de casos que fan molta por), me deia que això no tenia cap mèrit, i que d’aparegudes, ell que viatja molt la província, en veu en quasi tots els termes municipals; totes elles mortes d’avorriment d’esperar eixes carreteres que mai s’acaben de fer, i que ara, amb l’excusa de la crisi, i amb la Diputació, la Generalitat i el Govern Central retallant i fent desaparèixer les obres de les principals vies, es multiplicaran com a rovellons a la tardor. “ No vas conèixer a la de la CV-10, just passant la Pobla, va estar molts mesos, mentre estaven les obres l’autovia parades” ( em cometa), es veu que ara s’havia quedat a l’atur quan havien tornat a començar les obres, però és optimista, perquè entre Bell-lloch i la Jana, mira si fa temps hauria d’estar acabada l’autovia, i de segur trobaria una corbeta on aparèixer-se per les nits”.

Des d’aquell avís, ja he vist més aparegudes a la CV-170 abans d’aplegar a Vistabella, a Miravet, i sobre tot en la N-340 ( no, no em prenc cap medicació que em faça vore coses estranyes). Es veu que a la Diputació estan ja tremolant perquè trobar-se en aquestes aparegudes no fa gràcia, i als de l’oposició, com qui escriure açó, doncs encara tenen un tracte amable, però amb els que manen es veu es posen un poc més rebordonides i igual els estiren les orelles que els pèls del bigot. Però això m’han dit que tants presidents, vicepresidents i diputats provincials van sempre en cotxe oficial a tota pastilla, per estalviar-se l’ensurt. I inclòs hi ha qui ha anat a més, i aprofitant en seu càrrec a la Diputació, ha asfaltat ( amb diners de tota la província) fins al darrer camí rural, per poc trànsit que tinga, per estalviar-se dins del seu terme aparegudes d’aquestes. Algunes propostes diuen que posar capelletes per totes les carreteres, perquè així, amb carretera nova o vella, no hi hauran aparicions, altres, no entenem com no se’ls cau la cara de vergonya.

Carles Mulet

Iniciativa comarques de Castelló