dissabte, de setembre 29, 2012
divendres, de setembre 28, 2012
La presència d’Alberto Fabra en la Casa dels Caragols talla la circulació al centre de Castelló; desplegament policial al·lucinant i tall del pas als vianants
DESPRÉS HEM SABUT QUE EL DESPLEGAMENT ERA PERQUÈ HI HAVIA PLE DEL CONSELL DE LA GENERALITAT DINS... LAMENTABLE IGUALMENT. UN GOVERN QUE TEM AL POBLE.
Castelló, a 28 de setembre de 2012. Aquest
matí el centre de Castelló ha patit el tall d’una de les seues artèries del cas
històric, el carrer Major ha estat completament tallat no al trànsit, no sols
de vehicles de residents o del transport públics, sinó que fins i tot s’ha
impedit el pas a vianants i veïns, i treballadors d’aquest carrer comercial.
Igualment, el desplegament policia s’ha fet extensiu al Carrer de Gràcia i
a Ruiz Vila.
Furgons policials a Ruiz Vila, també front a l’esglèsia
de Sant Agustí i un altre l’esglèsia de la Sang ( com a mínim) i els accessos a
la Casa dels Caragols ( seu de la delegació territorial del Consell a Castelló,
blocada amb tanques antiavalots, fortament nugades amb brides.
Una vintena de policies
nacionals custodiant aquest edifici, mes tot el desplegament pels voltants d’altres
nacionals i també municipals.
El motiu?, que el “molt
honorable” Alberto Fabra, entrava a les 9:00 del matí a la Casa dels Caragols,
no sabem per fer quin acte( no l’hem vist a l’agenda oficial).
Aquesta actuació, s’ha
trobat amb el desconcert dels veïns que no podien accedir a les seues viviendes
o eixir d’elles, o gent major que entrava per alguna de les puntes del carrer
Major i es veia obligada, entre la pluja fina d’este matí, a tornar enrrere i
donar una volta per Cavallers per evitar el pas per carrer major pres per la
policia Nacional.
Manifestants, òbviament ni
un.
Tots els actes oficials,
encara que no anunciats, d’Alberto Fabra compten amb eixe desplegament
policial?
A què tem Alberto Fabra
per no poden acudir al seua ciutat de manera “normal”.
Quin cost té per a les
arques públiques aquestes desmesurdes mesures policials?.
Tem més Alberto Fabra la
reacció dels seus veïns a les seues mesures o temen més els veïns les mesures d’Alberto
Fabra?.
dimarts, de setembre 25, 2012
Estratègies electorals
EL TURNO
Carles Mulett 25/09/2012
Artur Mas va entrar a governar a Catalunya tisora en mà, va ser una espècie de laboratori de prova de fins quant podrien suportar la ciutadania en l’aplicació de les polítiques liberals de desmantellament de l’Estat social o del benestar. Allà on primer es va escoltar parlar de retallar salari als treballadors públics, eliminar pagues, tancar hospitals o acabar gradualment amb la telvisió pública va ser a Catalunya.
Després va entrar Rajoy, i va deixar a Zapatero com a bon governant, i mira que era dificil, i des de les eleccions andaluses fins ara hem vist el més gran atac patit mai als nostres drets (i diuen que després de les eleccions basques i galegues, serà ja per posar-se a tremolar). I el model Rajoy l’han hagut d’empassar, en ganes o sense, i el trist d’Alberto Fabra, com era d’esperar, ha aplicat la mateixa màxima.
L’excusa és la mateixa... no queden diners i hem de retallar, però com veiem, diners en queden per al que volen ideològicament; salvar bancs, condonar deutes als equips de futbol, destinar milionades a l’armament, etc.
Mas ha esperonat el discurs i el muntatge independentista justament ara. Ha aconseguit el cop d’efecte esperat, desviar el focus d’atenció i centralitzar tots els mals fora de Catalunya i plantificar-se ell com l’heroi salvador del seu poble; sabent que una majoria social de la seua comunitat autònoma sí que comparteix eixe discurs sobiranista, independentista, a favor de l’autodeterminació, o com es diga. Tot planificat, perquè precisament el seu partit mai ha donat un pas per assolir eixes metes, i temps de govern a Catalunya i influència a la resta de l’Estat n’han tingut de sobres.
Què farà ací Alberto el trist? Amenaçar amb la independència? (això electoralment no va a cap lloc, abans quan a Madrid hi havia govern del PSOE el PP valencià si que virava un poc a una defensa d’una malentesa valenciania, però ara amb els seus a Madrid, s’ha esfumat). Què farà doncs, culpar de tots els mals als socialistes? (després de dècades d’hegemonia del PP al País Valencià, no és cínic, simplement és indecent). Xico! Alberto, fes com els bascos, i convoca ja eleccions. H
divendres, de setembre 21, 2012
Compromís denuncia la mort de les oliveres plantades als accessos de l’aeroport i a la cv-13
Els exemplars tenen com a mínim desenes d’anys i han estat abandonats des del principi
Castelló a 20 de setembre de 2012 El coordinador d’Iniciativa a les comarques de Castelló i coportaveu de Compromís, Carles Mulet, ha avançat avui que el grup parlamentari Compromís a les Corts demanarà explicacions al Consell per la mortaldat de bona part de les oliveres plantades en les rotondes i zones verdes de la cv13 i els accessos a l’aeroport peatonal de Castelló.
Segons Mulet “ es tracten d’exemplars que tenen desenes d’anys, potser estiguem parlant d’exemplar quasi centenaris, que van ser arrancats del seu lloc per plantar-les en rotondes fetes amb materials de sobres de les carreteres, i des de la seua ubicació en el lloc, hem vist com han estat completament oblidades, sense cap sistema de reg, i les males herbes les han envoltades; segurament degueren ser posades de presses i malament per a la inauguració, i han patit la mateixa sort que l’aeroport; morir-se de pena”
Compromís demanarà explicacions al Consell sobre el cost econòmica d’aquestes plantacions, els anys que tenien els exemplars morts, la seua procedència, i de qui era responsabilitat el seu manteniment. “ tot el que envolta l’aeroport està adquirint un aspecte fúnebre i tenebrós, i sols calia ara incorporar arbres morts, arbres que ells han deixat morir al sembrar-lo en terrenys gens òptims i no donar-los cap tractament posterior, segurament ni aigua”. Dels vint exemplars plantats en rotondes i accessos, més de la meitat mostre aspecte de morts, i de la resta, bona part també estan ja mostrant símptomes de poder quedar-se completament secs. Els exemplars morts ja no reviuen.
dijous, de setembre 20, 2012
Iniciativa-Compromís denúncia que l’estàtua de Ripollés d’Hort dels Corders també pateix clars símptomes de deteriorament preocupant
tall de veu:
Iniciativa-Compromís denúncia que l’estàtua de Ripollés d’Hort dels Corders també pateix clars símptomes de deteriorament preocupant
Pedregosa demana explicacions a l’ajuntament sobre la garantia de l’obra i els costos de manteniment.
20 de setembre de 2012 . Després que des d’Iniciativa-Compromís es denunciara que l’estàtua de Ripollés que presideix l’entrada de l’aeroport, mostrara clars símptomes d’oxidació, al qual l’artista ha respost al·legant a que el material emprat ( acer corten) té eixe efecte ( embrutar amb reguers de rovell, no sols l’escultura sinó el terra), des de la formació s’ha volgut mostrar un altre exemple de la mala qualitat de l’obra de l’artista.
Avui, el portaveu de la formació a la ciutat de Castelló, Jose Pedregosa, ha mostrat un seguit de fotografies de l’estat en el qual es troba l’obra de la plaça dels Horts del Corders “ les cordeliers” segons l’ha batejada l’artista , també coneguda en el seu dia com “ monumento al menaoret”.
A pesar de comptar amb sols 10 de vida, els desperfectes i necessitats d’actuació, repintat i reparació han estat constants, i a hores d’ara, les figures dels “menaorets” de coure estan també rovellades ( i no són precisament acer corten) i la figura central, de fibra de vidre, es troba en molt mal estat, amb la pintura caient-se, amb fissures i amb una imatge igualment deplorable d’envelliment molt prematur d’un obra tant recent, sols passant el dit per damunt de la figura central, les capes de pintura i altres materials, cauen sense fer cap força.
Pedregosa ha demanat explicacions a l’equip de govern sobre les condicions que van envoltar aquesta obra pagada amb diners públics “volem saber si aquesta obra té una data de caducitat, i pel que sembla, ja l’hauríem superada. Volem saber si té cap garantia de manteniment per part de l’artista, que expliquen els diners que ha costat l’obra i les posteriors actuacions i reparacions, i qui es fa càrrecs d’aquestes.
Per als ecosocialistes “ les fotografies mostren la necessitat d’una actuació per restaurar una obra que sols té deu anys, un obra que en teoria era una font, i que no sol funcionar quasi mai amb aigua. Castelló ha pagat per tindre una escultura de primera, i tenim, al cor de la ciutat, una cosa feta malbé, i no tenim per que estar pagant ara contínuament, amb els diners públics, arreglar aquesta. Si el material, com en el cas de l’aeroport, no era l’apropiat, algú ha d’assumir responsabilitats”
Iniciativa-Compromñis denuncia que la estatua de Ripollés de Hort dels Corders también sufre claros síntomas de deterioro preocupante
Pedregosa pide explicaciones al ayuntamiento sobre la garantía de la obra y los costes de mantenimiento.
20 de septiembre de 2012 . Después de que desde Iniciativa-Compromis se denunciara que la estatua de Ripollés que preside la entrada del aeropuerto, mostrara claros síntomas de oxidación, a lo cual el artista ha respondido a alegando que el material empleado ( acero corten) tiene ese efecto ( ensuciar con regueros de herrumbre, no sólo la escultura sino el suelo), desde la formación se ha querido mostrar otro ejemplo de la mala calidad de la obra del artista.
Hoy, el portavoz de la formación a la ciudad de Castelló, Jose Pedregosa, ha mostrado una serie de fotografías del estado en el cual se encuentra la obra de la plaza de los Huertos del Corderos “ les cordeliers” según la ha bautizado el artista , también conocida en su día como “ monumento al menaoret”.
A pesar de contar con sólo 10 de vida, los desperfectos y necesidades de actuación, repintado y reparación han sido constantes, y a estas alturas, las figuras de los “menaorets” de cobre están también oxidadas ( y no son precisamente acero corten) y la figura central, de fibra de vidrio, se encuentra en muy mal estado, con la pintura cayendose, con fisuras y con una imagen igualmente deplorable de envejecimiento muy prematuro de uno obra tan reciente, sólo pasando el dedo por encima de la figura central, las capas de pintura y otros materiales, caen sin hacer ninguna fuerza.
Pedregosa ha pedido explicaciones al equipo de gobierno sobre las condiciones que rodearon esta obra pagada con dinero público “queremos saber si esta obra tiene una fecha de caducidad, y al parecer, ya la habríamos superado. Queremos saber si tiene ninguna garantía de mantenimiento por parte del artista, que explican el dinero que ha costado la obra y las posteriores actuaciones y reparaciones, y quienes se hace cargos de estas.
Para los ecosocialistas “ las fotografías muestran la necesidad de una actuación para restaurar una obra que sólo tiene diez años, una obra que en teoría era una fuente, y que no suele funcionar casi nunca con agua. Castelló ha pagado para tener una escultura de primera, y tenemos, al corazón de la ciudad, una cosa echada a perder, y no tenemos por que estar pagando ahora continuamente, con el dinero público, arreglar esta. Si el material, como en el caso del aeropuerto, no era el apropiado, alguien tiene que asumir responsabilidades”
Pedregosa
demana explicacions a l’ajuntament sobre la garantia de l’obra i els costos de
manteniment.
20 de setembre de 2012 . Després que des
d’Iniciativa-Compromís es denunciara que l’estàtua de Ripollés que presideix
l’entrada de l’aeroport, mostrara clars símptomes d’oxidació, al qual l’artista
ha respost al·legant a que el material emprat ( acer corten) té eixe efecte ( embrutar
amb reguers de rovell, no sols l’escultura sinó el terra), des de la formació
s’ha volgut mostrar un altre exemple de la mala qualitat de l’obra de
l’artista.
Avui, el
portaveu de la formació a la ciutat de Castelló, Jose Pedregosa, ha mostrat un
seguit de fotografies de l’estat en el qual es troba l’obra de la plaça dels
Horts del Corders “ les cordeliers” segons l’ha batejada l’artista , també
coneguda en el seu dia com “ monumento al menaoret”.
A pesar
de comptar amb sols 10 de vida, els desperfectes i necessitats d’actuació,
repintat i reparació han estat constants, i a hores d’ara, les figures dels
“menaorets” de coure estan també rovellades ( i no són precisament acer corten)
i la figura central, de fibra de vidre, es troba en molt mal estat, amb la
pintura caient-se, amb fissures i amb una imatge igualment deplorable
d’envelliment molt prematur d’un obra tant recent, sols passant el dit per
damunt de la figura central, les capes de pintura i altres materials, cauen
sense fer cap força.
Pedregosa
ha demanat explicacions a l’equip de govern sobre les condicions que van
envoltar aquesta obra pagada amb diners públics “volem saber si aquesta obra té
una data de caducitat, i pel que sembla, ja l’hauríem superada. Volem saber si
té cap garantia de manteniment per part de l’artista, que expliquen els diners
que ha costat l’obra i les posteriors actuacions i reparacions, i qui es fa
càrrecs d’aquestes.
Per als
ecosocialistes “ les fotografies mostren la necessitat d’una actuació per
restaurar una obra que sols té deu anys, un obra que en teoria era una font, i
que no sol funcionar quasi mai amb aigua. Castelló ha pagat per tindre una
escultura de primera, i tenim, al cor de la ciutat, una cosa feta malbé, i no
tenim per que estar pagant ara contínuament, amb els diners públics, arreglar
aquesta. Si el material, com en el cas de l’aeroport, no era l’apropiat, algú
ha d’assumir responsabilitats”( continua, text en castellà)
dimecres, de setembre 19, 2012
dimarts, de setembre 18, 2012
Iniciativa-Compromís denúncia que dos mesos desprès de finalitzada l’estàtua de Ripollès a l’aeroport, aquesta està completament oxidada.
Carles Mulet, ha denunciat avui que a escassos dos mesos d’haver-se
finalitzat la instal·lació de la polèmica estàtua de Ripollès a l’entrada de
l’aeroport, inspirada en Carlos Fabra, aquesta es troba completament rovellada
i molt mal estat de conservació.
La
part de l’estàtua marron, de ferro, mostra grans rierols d’òxid que embruten
tot la “cama i un braç” de l’escultura, afectant també a la part brillant . Cal
recordar que l’òxid es menja i afebleix el ferro, i que al nivell que està ocurrint
açò; abans d’haver replegat cap pluja, sols en època estival on la humitat és
molt inferior, pot ocasionar que en pocs mesos, gràcies a l’acció del vent, de
les boires i del sol, el monument que ha costat diuen 300.000 euros de diners
públics, queda literalment per a vendre’l com ferralla.
Precisament, la Diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra,
traslladava a principis d’agost una pregunta escrita al Consell, per via
parlamentària perquè s’informara si té cap garantia
de perdurabilitat aquesta obra pagada amb diners públics, i si hi ha cap partida per al seu manteniment i
conservació. De l’estat de conversació
d’aquesta, poques setmanes després de la seua culminació, deixen vore que
aquesta necessitarà d’actuacions per
mantenir-se i de manera urgent.
Per a
Mulet, el deplorable estat que ja mostra l’escultura, demostra que els 300.000
euros del cost, segurament no es van invertir en adquirir el material idoni i
apropiat per tindre aquest escultura a l’aire lliure “ per això volem ara explicació,
de tot el procés, de com es va triar les característiques d’una estàtua que ha
d’estar a l’aire lliure, més enllà del fet que siga un evident cas de
malgastament de diners públics”
Per
al portaveu ecosocialista “ estem davant d’una mostra més del despropòsit que
és tot el que envolta a l’aeroport”
Ampliació
sobre el cas de l’estàtua rovellada de Ripollés.
18 de setembre de 2012 l’Escultor
Juan Ripollés ha respost avui a la denúncia feta ahir sobre l’estat de
conservació de l’estàtua que presideix l’entrada de l’aeroport, justificant que
ha emprat “ acer corten” per fer aquesta escultura.
Aquest
material, és el que crea immediatament partícules d’òxid, com les que es poden
vore, i no sembla precisament el més apropiat, ja que en poc temps, i amb les
primeres pluges, acabarà tacant completament l’escultura, les pedres del sòl i
tots els voltants. És ben habitual que aquest tipus de material necessite un
tractament de neteja dels voltants, i ahí continua el nostre interrogant sobre
qui es farà càrrec d’aquest mantiment, o si es pensa deixar aquesta en aquest
deplorable estat.
L’acer
corten no està exent de corrosió, i menys en una zona de gran boira, com ja vam
denunciar en el moment de les al·legacions presentades a la seua ubicació, i
els tècnics reconeixen que en casos adversos és igualment necessari aplicar un
tractament específic, que tampoc sabre qui es farà càrrec.
Per vore les fotos:
Subscriure's a:
Missatges (Atom)