divendres, de setembre 21, 2012

Compromís denuncia la mort de les oliveres plantades als accessos de l’aeroport i a la cv-13

Els exemplars tenen com a mínim desenes d’anys i han estat abandonats des del principi
Castelló a 20 de setembre de 2012  El coordinador d’Iniciativa a les comarques de Castelló i coportaveu de Compromís, Carles Mulet, ha avançat avui que el grup parlamentari Compromís a les Corts demanarà explicacions al Consell per la mortaldat de bona part de les oliveres plantades en les rotondes i zones verdes de la cv13 i els accessos a l’aeroport peatonal de Castelló.
            Segons Mulet “ es tracten d’exemplars que tenen desenes d’anys, potser estiguem parlant d’exemplar quasi centenaris, que van ser arrancats del seu lloc per plantar-les en rotondes fetes amb materials de sobres de les carreteres, i des de la seua ubicació en el lloc, hem vist com han estat completament oblidades, sense cap sistema de reg, i les males herbes les han envoltades; segurament degueren ser posades de presses i malament per  a la inauguració, i han patit la mateixa sort que l’aeroport; morir-se de pena”
            Compromís demanarà explicacions al Consell sobre el cost econòmica d’aquestes plantacions, els anys que tenien els exemplars morts, la seua procedència, i de qui era responsabilitat el seu manteniment. “ tot el que envolta l’aeroport està adquirint un aspecte fúnebre i tenebrós,  i sols calia ara incorporar arbres morts, arbres que ells han deixat morir al sembrar-lo en terrenys gens òptims i no donar-los cap tractament posterior, segurament ni aigua”. Dels vint exemplars plantats en rotondes i accessos, més de la meitat mostre aspecte de morts, i de la resta, bona part també estan ja mostrant símptomes de poder quedar-se completament secs. Els exemplars morts ja no reviuen.