dimarts, de setembre 25, 2012

Estratègies electorals

EL TURNO

Carles Mulett 25/09/2012

Artur Mas va entrar a governar a Catalunya tisora en mà, va ser una espècie de laboratori de prova de fins quant podrien suportar la ciutadania en l’aplicació de les polítiques liberals de desmantellament de l’Estat social o del benestar. Allà on primer es va escoltar parlar de retallar salari als treballadors públics, eliminar pagues, tancar hospitals o acabar gradualment amb la telvisió pública va ser a Catalunya.
Després va entrar Rajoy, i va deixar a Zapatero com a bon governant, i mira que era dificil, i des de les eleccions andaluses fins ara hem vist el més gran atac patit mai als nostres drets (i diuen que després de les eleccions basques i galegues, serà ja per posar-se a tremolar). I el model Rajoy l’han hagut d’empassar, en ganes o sense, i el trist d’Alberto Fabra, com era d’esperar, ha aplicat la mateixa màxima.
L’excusa és la mateixa... no queden diners i hem de retallar, però com veiem, diners en queden per al que volen ideològicament; salvar bancs, condonar deutes als equips de futbol, destinar milionades a l’armament, etc.
Mas ha esperonat el discurs i el muntatge independentista justament ara. Ha aconseguit el cop d’efecte esperat, desviar el focus d’atenció i centralitzar tots els mals fora de Catalunya i plantificar-se ell com l’heroi salvador del seu poble; sabent que una majoria social de la seua comunitat autònoma sí que comparteix eixe discurs sobiranista, independentista, a favor de l’autodeterminació, o com es diga. Tot planificat, perquè precisament el seu partit mai ha donat un pas per assolir eixes metes, i temps de govern a Catalunya i influència a la resta de l’Estat n’han tingut de sobres.
Què farà ací Alberto el trist? Amenaçar amb la independència? (això electoralment no va a cap lloc, abans quan a Madrid hi havia govern del PSOE el PP valencià si que virava un poc a una defensa d’una malentesa valenciania, però ara amb els seus a Madrid, s’ha esfumat). Què farà doncs, culpar de tots els mals als socialistes? (després de dècades d’hegemonia del PP al País Valencià, no és cínic, simplement és indecent). Xico! Alberto, fes com els bascos, i convoca ja eleccions. H