divendres, d’octubre 19, 2012

CAS CENSOS CABANES: La prova grafològica corrobora la manipulació de les altes en el padró municipal de Cabanes i centra l’autoria dins de l’ajuntament

Cabanes a 19 d’octubre de 2012.
En  desembre de 2006, el regidor de Cabanes, Carles Mulet, denunciava davant dels tribunals, que dirigents del PP de Cabanes  i familiars de l’exalcalde Artemio Siurana ( i ell mateix també) , van inscriure de manera irregular a desenes de persones provinent de la Vall d'Uixó i relacionades amb el gendre de l'empresari Jesús Ger ( Marina d'Or), les quals tot i no haver residit mai en el municipi, sí van acudir a votar en les municipals. La falsificació massiva de les altes va aplegar a donar casos de veïns de la VAll d'Uixó que van denunciar que en cap moment havien autoritzat aquestes altes, i que afirmaven que les signatures per les quals es donaven d'alta a Cabanes, estaven fals
ificades.

Ara, quasi set anys després, el cas continua obert en els tribunals, i després de molt insistir davant de la falta de proves pericials per dictaminar l’autoria de les manipulacions en el cens, s’ha practicat les primeres proves grafològiques, que demostren que la denúncia feta per la veïna de la Vall d’Uixó que acusava al gendre de Jesús Ger, Ximo Talamentes, de ser l’inductor de la trama, prenen força, es corrobora tal i com ella afirmava, que la seua signatura en el padró, estava falsificada. I l’acusació que Talamantes descarregava contra un altre veí de la Vall com a autor de la manipulació, es desmonta també.
           
D’aquesta prova, es demostra tal i com es venia insistint des de l’acusació, que calien fer proves grafològiques als treballadors de l’ajuntament relacionats amb el negociat del padró, prova que encara no s’ha fet però que avui els representants legals ja han sol·licitat.
           
Al llarg d’aquest procés s’ha imputat a un funcionari de l’ajuntament i a  Ximo Talamanetes, i han passat a declarar pel jutjat dos vegades l’exalcalde Siurana, i tres nebots seus, i dos dirigents locals del PP. També han hagut de prestar declaració distints veïns de la Vall d’Uixó, així com l’exsecretari de l’ajuntament, i quatre funcionaris.
            Segons ha valorat avui el regidor de Cabanes, Carles Mulet “ cada pas, lent i desesperant, que es dóna, ens situa en la sospita que teníem, d’un trama organitzada pel PP per guanyar les eleccions, empadronant a desenes de gent de fora, i això va ser possible amb la col.laboració necessària d’algun treballador de dins de l’ajuntament. Finalment, el jutjat deixa el cas a la simple anècdota de qui va falsificar les firmes per donar d’alta a gent que no volia, i no entra en el greu de l’assumpte, que és que gent que no tenia ni té cap vinculació amb el municipi, es va donar d’alta dies abans de tancar el cens, en domicilis de gent del PP,i va acudir a votar i li va donar al PP uns resultats electorals fraudulents”