divendres, de novembre 23, 2012

Cabanes: Compromís demana una partida autonòmica per actuacions d’urgència al Castell de Miravet

            23 de novembre  de 2012. El Grup Parlamentari de Compromís continua desgranant les esmenes als pressupostos autonòmics de la Generalitat per a 2013.
            Per al municipi de Cabanes, també s’ha demanat una partida per dur a terme una intervenció urgent que comence el procés de restauració i posada en valor del conjunt arquitectònic del Castell de Miravet ( castell, recinte de muralles,  l’església de Sant Bertomeu ...etc)
            La Conselleria de Cultura reconeixia recentment la necessitat de realitzar gestions amb la Conselleria d’Infraestructures per a estudiar la possibilitat de fer  un camí d’accés al castell, i en febrer d’aquest any el propietari de l’immoble oferia a l’ajuntament de Cabanes la seua cessió, mentre que a hores d’ara no s’haja procedit per part del govern municipal a demanar eixe traspàs.
            A finals de 2011, es feia públic l’amenaça d’ensorrament de les poques estructures que es mantenen en peu. Compromís ha incidit en presentar esmenes als comptes autonòmics que demanen inversions en la recuperació del patrimoni arquitectònic de les comarques de Castelló, perquè en primer terme és una manera de generar llocs de treball directe amb les restauracions, condicionaments..etc, i en segon terme, perquè ajuda a mantindre el patrimoni arquitectònic com a un element turístic de primer ordre.