divendres, de novembre 09, 2012

Compromís presenta una esmena als Pressupostos de l’Estat per buscar una regeneració sostenible de la Platja de Torre de la Sal (Cabanes) .



            9 de novembre  de 2012. El diputat al congrés de la coalició Compromís-Equo, Joan Baldoví, ha presentat , entre les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat una petició per estudiar una regeneració sostenible de la Platja de la Torre de la Sal de Cabanes.
            Aquesta platja ha patit un accelerat fenomen de regressió, a causa possiblement d’espigons i actuacions en altres municipis costaners de Castelló, i a hores d’ara el que queda de platja és una mínima franja molt prop del propi poblat pescador, quan fa poques dècades la distància era considerable. Això ha ocasionat entre altres fets, que el poblat quedara incorporat ara dins del domini maritimoterrestre quan abans no ho estava.
            Les “regeneracions” practicades fins ara, consistents en dipositar tones i més tones de sorra i material divers, ha estat literalment tirar els diners al mar, ja que en cada temporal el mar es tornava a dur  i deixant la platja encara en pitjor estat.
            La proximitat del LIC de praderes de posidònia, o del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, així com les innombrables restes arqueològiques de l’entorn ( algunes baix l’aigua), han fet que  mai s’haja permès cap actuació seriosa per estabilitzar la platja. En l’actualitat, no obstant, s’estan duent a terme en distints punts de litoral iniciatives com són els espigons perpendiculars, o els esculls artificials, entre altres iniciatives que aposten per regeneracions sostenibles i respectuoses amb la platja i els ecosistemes marins.
            L’esmena es debatrà la propera setmana al Congrés dels Diputats, on el PP té majoria absoluta. 
Compromis presenta una enmienda a los Presupuestos del Estado para buscar una regeneración sostenible de la Playa de Torre de la Sal (Cabanes) .

9 de noviembre de 2012. El diputado en el congreso de la coalición Compromiso-Equo, Joan Baldoví, ha presentado, entre las enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado una petición para estudiar una regeneración sostenible de la Playa de la Torre de la Sal de Cabanes.

Esta playa ha sufrido un acelerado fenómeno de regresión, a causa posiblemente de espigones y actuaciones en otros municipios costeros de Castelló, y a estas alturas lo que queda de playa es una mínima franja muy cerca del propio poblado pescador, cuando hace pocas décadas la distancia era considerable. Esto ha ocasionado entre otros hechos, que el poblado quedara incorporado ahora dentro del dominio maritimoterrestre cuando antes no lo estaba.

Las “regeneraciones” practicadas hasta ahora, consistentes al depositar toneladas y más toneladas de arena y material diverso, ha sido literalmente echar el dinero al mar, puesto que en cada temporal el mar se volvía a llevar la arena  y dejando la playa todavía en peor estado.

La proximidad del LIC de praderas de posidonia, o del Parque Natural del Prado de Cabanes-Torreblanca, así como los innumerables restos arqueológicos del entorno ( algunos bajo el agua), han hecho que nunca se haya permitido ninguna actuación seria para estabilizar la playa. En la actualidad, no obstante, se están llevando a cabo en distintos puntos de litoral iniciativas cómo son los espigones perpendiculares, o los escollos artificiales, entre otras iniciativas que apuestan por regeneraciones sostenibles y respetuosas con la playa y los ecosistemas marinos.

La enmienda se debatirá la próxima semana en el Congreso de los Diputados, donde el PP tiene mayoría absoluta.