dissabte, de novembre 13, 2010

Mulet demana la retirada dels símbols religiosos de l’Hospital Provincial de Castelló



Des d’Iniciativa es recorda a la Diputació que s’ha de complir la Constitució, la quan consagra un estat aconfessional

El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, i candidat autonòmic de Compromís per aquesta circumscripció, Carles Mulet, ha exigit avui a la Diputació Provincial que acate la Constitució Espanyola, també en allò referent a l’aconfessionalitat de l’Estat i retire els símbols religiosos, començant per la pròpia Diputació Provincial i sobre tot per l’Hospital Provincial, on en moltes habitacions hi ha crucifixos.

Per a Mulet “ a estes altures, que institucions públiques es comporten com en ple nacional-catolicisme, imposant-nos simbologia d’una religió molt concreta, en àmbits com ara la sanitat, és totalment intolerable. A més, que aquest proselitisme es faça amb diners de tots els contribuents, encara més”.

Per al candidat d’Iniciativa “ les habitacions d’aquest Hospital, les paguem i podem aplegar a emprar tant els catòlics practicants, com els ateus practicants, com els que puguen creure en les coses més diverses i inversemblants, i per tant, cap organisme públic, cap espai institucional, hauria de contemplar cap simbologia sectària o religiosa, i això vol dir que en els salons de plens, en cap ajuntament, en cap escola, en cap centre sanitari, ha d’haver absolutament cap símbol religiós; o això, o canviar la Constitució i tornar a fer d’una religió la única i vertadera com si forem un estat integrista”.

Segons Mulet “ si algun dirigent del PP té problemes de consciència i vol expiar els seus pecats, que es dedique a confessar-se en el seu temps lliure,( però sabent la confessió no els exculpa dels possibles delictes), però que acaten els fonaments del nostre estat de dret”

2 comentaris:

Margarita ha dit...

me fica molt alterada aquesta publicació. La constitució sí, pero sols per al que ens interessa, no?
vinga va, acofensionalitat? la major part d'aquest país seguix creient per molt que vosaltres no.
I vuic que quede clar que en açò no me decante per cap partit polític, es més, iniciativa va per bón camí.
pero me fica molt nerviosa que les persones que menys creuen, tinguen que parlar sobre aquestes coses.
si no es creu, que més dona vore una creu que no, si no significa res per a un.

Anònim ha dit...

margarita. les creences han d'estar l'àmbit personal, i no imposar-se, Si algú vol un estat taliban, que intente convercer a la gent d'això, si no, si tenim un regles del joc s'ha de complir.
I a mi si me molesta vore en una sala de l'hopsital a un crist, per que per a mi representa a una institució misògina, homofoba, classista, hipocrita, amb un ample historial criminal... està clar que els creients mereixen tots els respectes, com els no creients.