dilluns, de gener 03, 2011

Castelló 2045, conte de Nadal


publicat a Mediterraneo

Diu que aquest any sí, el president de la Diputació, Don Carlos, un poc amoixamat però en plenes capacitats, diu que el proper 2046, per fi, coincidint amb el seu centenari, inaugurarà per fi l’aeroport i complida la seua missió divina al front de la Diputació, que deixarà la política, i ara sí, després d’anys anunciant-lo, no es tornarà a presentar com a candidat a la presidència de la Diputació.

Mentre, en Nules es rumoreja que també en aquest any 2046, després d’haver passat 327 jutges i jutgesses, i 65 fiscals, hi haurà una resolució judicial de “Cas Fabra”.

Els tècnics d’AENA, diuen que cada cop serà més difícil aterrar en aquest aeroport, ja que des de Vall d’Alba fins a Torreblanca, i des de la Pobla fins les Coves, a cada metre quadrat s’ha plantificat estàtues de Ripollés, reproduint a base dels seus mítics mister potatos, la vida i milacres del president de la Diputació; una espècie de parc temàtic obert al públic, entre els quals viu alegre l’arpellot ( aguilucho cenizo). Ací una estàtua del president jugant al golf, allà un altra fent de doctor bacterio amb els fitosanitaris, aquella de més enllà rememorant la primera comunió, o l’entranyable naixement on tots, des del xiquet fins a la burra, des de l’àngel anunciador al caganer, són potatos de 30 metres d’alçada , amb els trets característics del gran líder.

La presidenta de la Generalitat, Rita Barberà, celebra el seu 35 aniversari de l’aplegada al poder autonòmic, i les darreres enquestes diuen que el PP traurà el 95% dels vots en les properes eleccions, no obstant això, els del PSOE confien en que el seu nou candidat mourà a les masses i podran donar-li un canvi a la Generalitat, la Diputació i l’ajuntament. La presidenta, que ha fet que el Gin-tonic siga la beguda oficial del nostre país desplaçant a l’ostracisme a l’orxata, se’n riu.

Per l’altra banda, l’alcalde de Castelló, Jose Luis Tirado “Josety”, presenta a la ciutat com a seu per als jocs olímpics, un cop que a Madrid tire la tovallola, i per a tant magne event, anuncia que el TRAM, aplegue fer fi a l’edifici de Correus , i prepara una ambiciosa remodelació urbanística de la ciutat, on “la basseta dels patos” del Ribalta acollirà el jocs d’aigua. Com en el conte de Nadal de Dikens, .el fantasma s’ha aparegut i ens demana que espavilem si volem canviar el curs de la història, si volem el dia 22 de maig podrem jubilar-los.

Carles Mulet

Regidor d’Iniciativa a Cabanes.