diumenge, de gener 23, 2011

Iniciativa proposa per Cabanes la participació ciutadana directa en els tots plenaris




EL regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha defensat avui la necessitat de tornar la democràcia i la participació de la gent al municipi, després de tres legislatures d’un PP que ha anat degradant i pervertint el sentit de la representació popular.

Mulet ha exposat com durant aquests anys, baix l’excusa de les bondats de l’urbanisme, s’han governant d’esquenes a la gent i al poble, que han participat com a espectadors i pagadors del seu futur” ara és el moment del canvi, es nota al carrer que la gent està farta d’aquesta manera autoritària de governar”.

Iniciativa proposa tornar a celebrar els plenaris municipals a un hora que puga acudir la gent “ sempre s’havien celebrat els plens municipals per les vesprades, per si algun veí estava interessat a acudir, i per no interferir en l’activitat laboral dels regidors. Des de que està el PP, es va canviar, en contra de la voluntat de l’oposició, i es va començar a fer a les 12 del migdia, on cap veí que treballe pot estar”.

Igualment, es van deixar d’anunciar per ban la celebració “ els feia por, i els continua fent, que algun veí vinga a un plenari i vesca el ridícul espantós que fan els del PP sense argument més enllà de la desqualificació a l’oposició”.

Per tant els ecosocialistes proposen retornar a un horari normal, publicitat amb antelació la celebració, condicionar el salons de plens, que no disposa quasi de cadires per al públic, i poder celebrar també de manera rotatòria algun plenari en les dependències municipals de la Ribera, especialment quant es tracten temes de gran importància per als nuclis costaners del terme municipal”.

Un dels punts que marca la diferència entre la manera de governar del PP i la qual proposta Iniciativa, està en aprovar un reglament pel qual, en tots els plenaris ordoinari o extraordinaris, tinguen un punt de l’ordre del dia en el qual es deixe per a precs i preguntes als ciutadans “ ara fins i tot coarten a l’oposició poder expressar-se, aportar idees, més enllà dels plens ordinaris de cada tres mesos, nosaltres volem escoltar a la gent i fer-la partícip del dia a dia, per això és vital que en tots els plenaris puguen participar sense problemes, perquè això seria símptoma d’una democràcia avançada i no del que és ara