dilluns, de gener 03, 2011

Iniciativa per Cabanes critica que el PP pretenga triplicar per a 2011 la despesa jurídica de l’ajuntament”





Mulet recorda que en massa ocasions aquest diners que paguen tots els veïns són per a que l’ajuntament faça front als contenciosos presentats pels propis veïns


El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha exposat avui que l’equip de govern del PP, ha aprovat, en els pressupostos municipals per a 2011, una partida pressupostària per al concepte de “ despesa jurídica de l’ajuntament” de 75.000, justament el triple del que hi havia pressupostat per a 2010, que eren 25.000”.

Segons el regidor ecosocialista “ amb aquest diners, que tot els anys es queden curts en les partides i han de després fer modificacions pressupostàries, es podria haver posar ja fa a un advocat en plantilla i ens estaríem estalviant milers d’euros, ja que a cada nou contenciós que se li presenta a l’ajuntament, aquest nomenen a un advocat per a Castelló, un altre per a València i un tercer per a Madrid, i més de mitja dotzena de procuradors, tot una despesa indecent”.

Mulet ha explicat com aquests diners, per exemple, s’està pagant a un advocat per a que intente dinamitat el procediment obert contra el propi alcalde i la seua família pels casos d’empadronaments fraudulents. “ li estem pagant, cada any més, tots els judicis que està ocasionant una gestió urbanística impresentable, on han estat els veïns acaçats els que han hagut d’acudir a la justícia. Que al damunt, ara s’els acuse de generar despesa a l’ajuntament, quan és l’ajuntament qui està fent-los haver de recurrir a pagar-se advocats per defensar-se, demostra el nivell de corrupció intel·lectual de l’equip de govern”.

Mulet ha recordat com en el passat ple van llençar el guant a l’equip de govern, per a que es pagara de la seua butxaca, totes les aventures judicials que van perdent, i no de l’erari públic “ segurament, anirien més en compte, i buscarien el consens amb els veïns”.

El regidor d’Iniciativa afirma que es podria reduir dràsticament aquesta despesa, en primer lloc, amb l’exposat contractació d’un advocat, i en segon, canviant la manera de governar “ si es governa des del despropòsit urbanístic, des de l’arrogància i total prepotència, actuant sempre a males als interessos dels veïns, negant-se sempre a escoltar ei dialogar amb ells quan es veuen afectats, i deixant-los sols l’eixida del contenciós administratiu, és normal que cada any es dispare aquest partida. Més, tenint en compte que és ben possible que l’ajuntament perga prou dels contenciosos que ha obligat a presentar a desenes de veïns, la ruïna pot ser majúscula si s’ha de posar a indemnitzar.

Mulet ha mostrat el suport i solidaritat a tots els propietaris afectats , que han d’acudir a la justícia per un PP fora de si. “ aquest és un nou símptoma que fa urgent un canvi de govern municipal”