dilluns, de febrer 21, 2011

Iniciativa proposa fer una zona verda al Pou de la Nina de la Ribera de Cabanes, i arbrar tot el camí del cementeri

foto del 2003


Mulet recorda com la pressió feta en 2003 va fer netejar l’entorn d’aquest indret, però s’ha tornat a deixar a perdre.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha defensat la necessitat de condicionar l’entorn de l’emblemàtic Pou de la Nina, com a una zona verda, amb mobiliari i arbrat per dotar al nucli riberenc de l’Empalme d’una plaça pública.

Mulet ha recordat com s’ha vingut defensant la necessitat de crear zones verdes i millorar la qualitat de vida dels nuclis de la Ribera “ en l’actualitat, els espais públics oberts són la gran mancança de les pedanies de la Ribera, i precisament, per això pensem que aprofitar l’entorn del Pou de la Nina per fer una gran zona d’esplai, i remodelant el camí del Cementeri de la Ribera que passa junt a aquest pou, dotant-lo d’arbres i connectant així els nuclis de la Venta i l’Empalme; en l’actualitat, aquest camí asfaltant és el que empren els veïns per passejar, tot i no tindre ni una sola ombra.

El regidor ecosocialista ha recordat com en 2003, i després de la pressió feta al Ple municipal, es va procedir a netejar aquest indret, que es trobava plena de deixalles i brutícia ,”aleshores van demanar ja un embelliment de l’entorn d’aquest Pou, però es van limitar a una neteja superficial. Ara, anys després, la brutícia ha tornat acular-se i torna a donar pena.

Importància del Pou. Mulet ha recordat com l’anomenada arquitectura de l’aigua, en un poble històricament agrícola i sobre tot ramader, esdevé una
de les mostres més importants del nostre patrimoni civil històric. Les sènies, sèquies, aljubs i abeuradors, basses, i pous, disseminats al llarg i ample del nostre gran terme són una rica memòria que cal conservar, potenciar i protegir, per nosaltres mantenir un ric legat del nostres avantpassats, i per deixar al nostres descendents una arquitectura tant singular i important.

El Pou de la Nina, a la partida del Renc, en la confluència de la Carrerassa de la Nina, i la del Pou, esdevé una de les més importants mostres d’eixes obres
civils destinades a la ramaderia, antic motor de l’economia del terme de Cabanes.
A més, aquest pou es tracta d’una zona “pública”, on la gent de la Ribera
sol anar a passejar.