dimarts, de febrer 08, 2011

Iniciativa per Cabanes proposa una revisió del urbanisme del terme davant la paràlisi actual i els problemes als propietaris


foto, sector s6

Mulet afirma que les previsions dels anys anterior s’han mostrat inviables i demana tornar a la racionalitat

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha afirmat avui que ara més que mai cal assumir que l’aposta urbanística del PP per al municipi, recolzada en els grans projectes pel PSOE; ha causat fallida, i cal una revisió a fons per retornar a un creixement ordenat i raonable, buscant el pacte institucional als veïns afectats.

Segons Mulet “ la bogeria del formigó va fer florir actuacions urbanístiques que ja advertíem que eren inviables, i que ara estan posant contra les cordes als propietaris del sòl, les empreses no estam complint els compromisos adquirits, però es fa pagar als propietaris del sòl reparcel·lacions, retaxacions, quotes d’urbanització, tot i que les obres estan criogenitzades, o inclòs pagar l’IBI per un sòl que tardarà dècades en urbanitzar-se”.

Per eixe motiu, el regidor ecosocialista ha reclamat la necessitat d’abandonar les pretensions faròniques sacralitzades en la nova proposta de PGOU, i tornar a la racionalitat “ cal un urbanisme real, assumible, que no hipoteque a les famílies, que siga ordenat i respectuós, i per això proposem una revisió a fons”.

Mulet ha recordat que polígon industrials com el de Pont o Gaidó està en un nivell d’ocupació i urbanització molt per baix de la seua previsió, que el sòl industrial dels sectors S4 ( Horts-Fostrol) o S-3 ( Cooperativa) estan també pràcticament paralitzats, sector urbanístics com l’S-6 ( en la foto), amb la promotora exprimint als propietaris però sense complir termini, el sector del Moliner acabat tard i malament, el S-7 ( industrial, fins al terme de la Pobla Tornesa, paralitzat, però amb el PP negant-se a escoltar als propietaris que estan en desacord amb el preu fitxat per l’equip de Govern”.

Mulet també ha recordat que altres actuacions com la urbanització del S-10 (bassa nova) s’ha convertit en impossible donat la situació de l’empresa Augimar , però malgrat això s’ha posat a tots els veïns a pagar l’IBI. Altres sectors paralitzats per la inactivitat són el PAI del Pla de Burgà.

El regidor ecosocialista ha remarcat com el PAI Torre la Sal hauria d’estar ja finalitzat i no està urbanitzat ni el 20 % del seu total, o que el monstruós PAI de 18 milions, Mundo Ilusión-Marina d’Or Golf, aprovat definitiva, és avui en dia completament inviable.

Per al regidor de Cabanes “ les proves són l’evidència de que el model del PP-PSOE era totalment inviable, i per això ara és moment de corregir, perquè la solució no és esperar temps millors, ja que mentre als veïns se’l està exprimint per a no res, i avui en dia, sols Iniciativa és garantia de tornar la racionalitat al urbanisme”