dimecres, de febrer 23, 2011

Cabanes: Iniciativa demana arreglar l’espai creat sobre l’antiga bassa del Sitjar





El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha defensat avui la necessitat de netejar i condicionar com a zona verda l’espai soterrat sobre el qual estava ubicada l’antiga bassa del Sitjar, en la prolongació de la Plaça del Molí.

Mulet ha recordat que aquesta bassa, amb unes impressionants escales de pedra, era una dels indrets més emblemàtics del municipi, i en la durant el govern municipal del PSOE ( i ja en van 3 legislatures del PP), es va procedir de manera incomprensible, al soterrament, amb la promesa de fer una plaça, recuperant les pedres. Segons els ecosocialistes “ aquella va ser una decisió totalment desafortunada, ja que no feia cap mal tindre aquesta gran bassa, tot al contrari, era un lloc preciós, i històric, que recordava a generacions actuals els usos i costums ancestrals de l’aprofitament de l’aigua. Durant segles aquesta bassa havia estat vital per al municipi, “.

El regidor d’Iniciativa ha manifestat que la decisió en el seu dia de fer-la desaparèixer va ser un error, a l’igual que va passar posteriorment amb la Bassa Nova, “ el seu ús antic està clar havia quedat superat, però com a bé cultural i etnològic no tenia preu”.

En eixe sentit, Mulet ha afirmat que el que no és de rebut, és que després de dècades de la desaparició d’aquesta bassa, el solar continue abandonat i en un estat deplorable “ de promesa placeta, a un ermàs sense cap ús més que criar males herbes. Inclòs amb la urbanització del seu voltant amb la creació de nous carrers, aquest solar continua igual de brut i abandonat”

Mulet proposa recuperar les pedres de les escales i condicionar aquesta plaça pel al gaudiment dels veïns “potser recuperar la bassa com a tal a hores d’ara seria una gran inversió que el poble no pot assumir, però arreglar la plaça, és sols qüestió de voluntat política. El PSOE la va fer desaparèixer, i el PP ha deixat continuar en igual estat deplorable”