dimarts, de febrer 15, 2011

Iniciativa alerta que el sòl del PAI Marina d’OR Golf s’ha convertit en un monumental abocador incontrolat i en un ermàs amb risc d’incendis










Vehicles abandonats, muntanyes de deixalles incontroladores, brossa i terrenys abandonats és la radiografia del que era la gran aposta urbanística del PP; un any després de ser aprovat definitivament

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha exposat avui com gran part del sòl inclòs dins del monstruós PAI Marina d’Or Golf ( Mundo Ilusión), de 18 milions de metres quadrats, és, un any després de la seua aprovació definitiva, un gegantí ermàs on s’han abandonat milers de metres quadrats de conreus, en especial els de secà, i han proliferat l’aparició d’abocaments incontrolats.

Segons Mulet “ fa un any, tot eren presses perquè s’aprovara definitivament un PAI que ja havia quedat totalment desfasat i irrealitzable, tot eren presses perquè l’empresa tinguera adjudicat el projecte, però ara, l’equip de govern ha paralitzat tota la tramitació i ja no ha tornat a passar per cap Comissió Informativa ni Ple, deixant que el projecte es crionitze. Durant anys empresa i equip de govern van estar emprant el victimisme acusant al Consell d’estar paralitzant el projecte. Ara, un cop el Consell ha donat el vist i plau, és l’equip de govern qui no vol moure’l, el que ens ve a donar la raó quan advertíem que era una aventura inviable, i molt més donant-li tota la concessió a una sola empresa. Per això, reivindiquem una revisió de tot l’urbanisme aprovat en plena febre especuladora, per tornar a la racionalitat”·.

El regidor ecosocialista ha advertit que la compra per part de l’empresa del sòl als agricultors, per a no fer res, ha provocat l’abandonament de milers de metres quadrats de sòl abans concreat “ les males herbes poden provocar la proliferació de plagues i espècies danyines que acaben perjudicant als llauradors que sí estan intentant traure endavant els seus horts i bancals. A més, poden provocar incendis”.

Mulet ha exposat com junt als bancals deixat ermar, han aparegut nombrosos abocaments il·legals “ en una visita fugaç hem detectat fins a 10 abocadors, on es pot trobar de tot, des de vehicles abandonats, mobles, restes orgàniques, envasos de fitosanitaris, roba, material d’enderrocs, inodors, lavabos, o en especial vidres i botelles, que junt a les brosses seques omnipresents, converteixen la zona en un perillós polvorí”.

El regidor de Cabanes ha afirmat que els màxims responsables d’aquests abocadors incontrolats són les persones incíviques les quals no tenen cap justificació, però ha demanat que l’ajuntament actue i controle aquesta proliferació “ cal que es perseguisca a qui tire en el camp les deixalles, perquè està posant en risc la salubritat i seguretat dels veïns, es pot aplegar a contaminar els aqüífers amb els envasos fitosanitaris, o inclòs provocar incendis. El PP va fer desaparèixer la Guardia Rural de les seues funcions, i ara més que mai es demostra com de necessari és aquest cos”.

Igualment, Mulet ha reclamant que s’exigisca als propietaris dels sols agrícoles, en especial a l’empresa promotor del PAI, que mantinga nets les finques “ un camp enmig d’una zona de producció agrícola, no pot estar abandonat, o es cultiva i es té net, o s’arranquen els arbres fruitals i es repobla amb espècies arbòries, però el que no podem fer és que siga una font de plagues i un risc d’incendis”