dissabte, de maig 14, 2011

“Ara, la Ribera”: Units pel Poble adquireix un compromís amb la Ribera per superar els anys d’oblit



CABANES 14 DE MAIG DE 2011. La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, ha avançat avui que el proper diumenge dia 15, a les 18:00 hores, presentarà l’edifici polifuncional de la Venta ( darrere de l’Ambulatori), la seua proposta per a la Ribera.

Ara, la Ribera”, és un compromís ètic que adquireix la candidatura, la qual compta a gent molt representativa d’aquests nuclis disseminats de població, per superar els anys d’oblit que s’ha practicat des dels successius ajuntaments cap als districtes costaners del terme. A hores d’ara, tot i ser una font d’ingressos molt important per a l’economia local, ( tots els negocis muntats al voltant de la N-340; grans restaurants, gasolineres, clubs, ceràmica...etc, o l’àrea de l’AP7) les inversions són molt limitades i sempre atorgades de manera patrimonialista quasi com si ho pagara l’alcalde o el regidor de la zona de la seua butxaca o els fera un favor personal.

Per a Units pel Poble “ Ara, la Ribera” és una prioritat; baix la filosofia de que si tots som veïns del mateix poble, si tots paguem els mateixos impostos, tots hem de tindre els mateixos drets i prestacions.

Entre les propostes estan;

- DEPENDÈNCIES MUNICIPALS Millorar l’atenció de l’ajuntament a les dependències de la Venta ( i això vol dir no sols ampliar el horari i dies en el qual hi haja personal, sinó que el servei siga efectiu i no obligue a cap veí a pujar a l’ajuntament per resoldre cap problema burocràtic, com passa ara).

- Dotar a la Ribera almenys d’un servei de ludoteca en vistes de tindre la pròpia escola infantil com Cabanes

- Aprofitar al màxim l’edifici polifuncional de la Venta, amb programació sociocultural i esportiva, adquisició de materials (extensió de la biblioteca municipal, per exemple)

- Una revisió del PGOU que permeta als nuclis de la Venta, Estació, Ventorrillo o l’Empalme créixer sosteniblement i anar connectant-se entre ells ( el PGOU ara en tramitació ho impedeix completament fer afavorir els PAIS en marxa)

- Fer complir al promotor del PAI aprovat pel PSOE i el PP a Torre de la Sal amb totes les seues obligacions; retornar el camp de futbol, complir amb les qualitats promeses, amb els terminis marcats i mantindre els terrenys en condicions de salubritat i neteja exigibles.

- El pas de la N-340 per dins dels nuclis urbans és un dels greus problemes que pateix aquesta zona; accidents, inseguretat, molèsties; Carreteres va aprovar el PAI Torre de la Sal condicionat a tindre un bon accés des de la N-340, i això suposava fer un pas elevat per a vehicles i vianants, que curiosament, ha de costejar tot el poble, i no el promotor del PAI, tot i això, es va redactar un projecte, que s’ha pagat, i com tot, ha quedat en no res, ( quan abans es demanava aquest pont per als veïns, es deia que l’ajuntament no tenia diners, però quan el va demanar el promotor del PAI, tot eres facilitats). A hores d’ara, els xiquets i xiquetes per anar a escola han de crear la N-340 per agarrar l’autobús, per anar a la platja s’ha de creuar la N-340 . Millorar la segueretat en el pas de la N-340 pels nuclis poblats ( estudiar la viabilitat de semafors de velocitat o per a vianants)

- Declarar Bé de Rellevància Local aquells nuclis de població amenaçat per l’urbanisme salvatge, si hi ha consens amb els veïns, com ara el Broseral

- El nou PGOU planteja una zona industrial junt a l’AP7, proposta que com totes, es troben completament paralitzades. Cal apostar per un viver d’empreses, amb sòl destinat per a les menudes indústries amb incentius pera les que contracten a gent del terme.

- Fer cursos de formació a la Ribera per a la gent a l’atur, perquè no haguen d’agafar el cotxe per anar a altre municipis o inclòs pujar a Cabanes si es feren allà ( els aturats no poden permitir-se el luxe de malgastar en combustible)

- Correus acaba de suprimir l’horari d’oficina del dissabte, que era el dia que molts veïns que treballen entre setmana podrien passar a replegar correspondència o fer enviaments certificats, cal buscar una solució a aquesta situació.

- Millorar la comunicació en transport públic, la connexió amb Cabanes, o amb els pobles veïns com Orpesa o Torreblanca és molt deficitària, i seria, a més de molt positiva per al turisme compartit en aquests municipis, vital per garantir la qualitat de vida dels veïns, o pels xiquets que van a escola a altres pobles.

- Dotar a tots els nuclis de població de la Ribera de contenidors de paper, vidre i plàstic; en l’actualitat no hi han, tot i que es paga la mateixa barbaritat pel transport i tractament dels residus.

- Millorar la neteja de tots ells carreres de la Ribera.

- Eliminar el cablejat d’alta tensió.

- Tindre cura i manteniment dels camins, no sols dels clots que puguen tindre, sinó també de la neteja dels marges per tindre visibilitat.

- Dotar als distints nuclis de zones verdes, com ara condicionar el Pou de la Nina.

- Revisió de la senyalització dels carrers ( els robatoris de la senyalització fa que queden sols restes perilloses sobre la via pública, i ocasiona igualment confusió entre els conductors)

- Millorar l’enllumenat públic, realment deficient en zones com el PAI de Torre de la Sa o El Reiet-Riberamarm optant per sistemes de baix consum com el LED.

- Buscar una solució definitiva a la urbanització Reiet-Riberamar ( enllumenat, senyalització d’accessos, arreglar els carrers, mantindre neta la zona, desenvolupar el solar cedit pels veïns com centre Social.

- Finalitzar les obres de canalització de les aigües residuals de tota la Ribera.

- Aprofitar el potencial turístic del Prat ,donant-li màxima difusió, col·laboració amb la Conselleria, edició de guies..etc

- Crear un parc arqueològic a Torre de la Sal, amb col·laboració amb el promotor del PAI per posar-lo com referent turístic.

- Buscar una solució definitiva a la regeneració de la Platja de Torre de la Sal, i també a la del cudolar,.que no siga tirar camions de terra que se’n du cada temporal, crear espigons respectuosos i solucions a llarg termini.

- Defensa del manteniment íntegre del poblat mariner de la Torre de la Sal.

- Programar un horari de visita a les quatre torres vigia, a l’esglèsia d’Albalat i inclòs els Castell ( la llei marca un mínim mensual per a tots els BIC’s), i dotar a l’esglèsia d’una programació cultural puntual. I condicionant els voltants de tots els BICs amb ombres, mobiliari, papereres, panells informatius..etc, i programa excursions per aquest conjunt defensiu.

- Treballar per recuperar l’estació de la Ribera, per a trens regionals o usos futurs.

- Millorar les instal·lacions esportives.( pàdel, tenis), centre de bussegi, delimitar la zona d’accés d’embarcacions menudes tipus kayak o vela llegurea

- Demanar la instal·lació de renta peus en la platja.

- revocar tota decisió realitzada per l’actual Alcalde que perjudique els interessos del poble i de la la Ribera.

- Sol·licitar per la Ribera acollir-se als plans de reforma de les zones perifèriques perquè els veïns puguen acollir-se als ajuts institucionals per arreglar les vivendes.

- Fer tot el possible per tindre un ambulatori en condicions, tant d’espai com de materials, personal i horaris.

- Dur el Ple de l’ajuntament a la Ribera, quan s’hagen de tractar temes molt importants per a aquells nuclis, i que la gent puga assistir.

- Habilitar espais públics o simbòlics ( edifici municipal, esglèsia Albalat, plaça del passeig marítim) com a zona per poder oficialitzar celebracions civils (matrimonis, batejos civils, funerals laics..etc)

- Demanar als cossos de seguretat de l’Estat (Guàrdia Civil) una major presència, per a que encara que de manera dissuasòria, hi haja més sensació de seguretat davant l’onada dels robatoris)

- Ampliar als nuclis de la Ribera, la zona wifi.

- Crear marques de qualitat per facilitar la venda de productes agrícoles de la Ribera

Açó és sols un resum, d’una ambiciosa proposta per donar a la Ribera el que li pertoca.