dijous, de maig 05, 2011

Censos Cabanes, desapareixen del nou cens els veïns de la Vall d’Uixó, però l’alcalde continua tenint en sa casa familiars d’altres municipis

Un cop examinat el cens electoral de Cabanes, copsa a primer vista el gran nombre de romanesos que han demanat el poder votar, concretament 182, el 9% del cens electoral ( el vot romanès per tant suposa un regidor i mig).

La quarantena de persones provinents de la Vall d’Uixó que van ser empadronades fa quatre anys, han desaparegut del cens. Aquestes persones eren familiars quasi tots o amb vincles de veïnat i amistat amb Ximo Talamantes, cunyat de l’empresari Jesus Ger, amb importants interessos en el municipis, ( Talamantes també estava empadronat). Tots els que van prestar declaració davant del Jutge, van confirmar que MAI havien residit en Cabanes, però si van acudir a votar a les municipals.

No obstant, la neteja del cens no ha estat total, i en el domicili de l’alcalde, continuen donats d’alta el seu germà i la seua cunyada, residents des de fa anys en Benicàssim i sense quasi cap vincle amb el municipi.

Cal recordar com el dia 31 de gener de 2007, era el darrer per poder empadronar-se en un municipi, i permetre votar en les eleccions municipals de maig. El PP de Cabanes, amb l’alcalde al front, havia empadronat durant el mes de desembre a decenes de persones en domicilis seus, tant abandonats, com en les pròpies cases, .justament el dia 25 de gener de 2007, va empadronar en el seu propi domicili al seu germà Francisco Siurana Gauchia, , i a cunyada i dona d’aquest, Montserrat Monfort Fabregat

Tot i viure des de fa molts anys en Benicàssim, on tenien el seu comerç muntat, i haver estat empadronats amb anterioritat a Benicàssim, on també tenen negocis, han estat quatre anys, i continuen, empadronat en casa de l’alcalde, on ningú els ha vist en aquesta llarga temporada, més enllà del dia de les eleccions municipals passades..

En la primera declaració, l’alcalde va justificar aquest empadronament al·legant a la jubilació del seu germà i cunyada, i a que tenen terres en Cabanes. Segons l’alcalde, ell i la seua dona vivien en la primera planta de la casa, i el seu germà i cunyada en la planta baixa.

Les “terres” del germà de l’alcalde, ja les tenia abans de la jubilació, i els negocis en la costa, on té el domicili real habitual, també s’han mantés tot i la jubilació. Tot i tindre el germà de l’alcalde vivendes en Benicàssim i Orpesa, però no en Cabanes, decideix justament la setmana abans de tancar el cens, empadronar-se en casa del germà.Per tant, no tenia cap sentit empadronar-se i passar a viure teòricament en casa del seu germà, tenint en compte les distàncies entre Benicàssim i Cabanes. Ni Francisco, ni Montserrat, la seua dona, pateixen cap malaltia ni dificultat que els obligue a estar atesos pel seu germà.

Segons la declaració de l’alcalde en febrer de 2010, el seu germà i cunyada continuen vivint en sa casa. Malgrat això, cap veí de l’alcalde ha vist de manera habitual a la parella ( el seu germà i la seua cunyada), en el municipi