dilluns, de maig 23, 2011

Valoracions després dels resultats

Autonòmiques: Contra tot pronòstic ( interessat), hem estat la sorpresa, ens consolidem com tercera força al parlament valencià, Compromís i Iniciativa passa d’aquesta manera la prova de foc que era enfrontar-se a les urnes, i dóna la sorpresa principalment a València ciutat, que arrosega a la resta del País a l’èxit.

Tot això, a pesar d’una nefasta, horrible, caòtica, impresentable organització de la campanya electoral; en totes les campanyes electorals que he estat en primera fila ( burocràticament parlant), mai havia vist tanta incapacitat, inoperància i inutilitat conjunta. Les coses es feien mal a més no poder, errada darrere errada, però enlloc d’assumir l’error i intentar corregir-lo, es dedicaven amargar-lo amb mentides, que han acabat perjudicant-nos greument en molts pobles.

- El “mailing” no ha aplegat a la majoria de pobles, o ha aplegat malament. ( en poques cases, deixades de qualsevol manera..etc), ens dien que no ens preocuparem que aplegaria, i no va aplegar mai ( avisant ja ens haguérem buscat la vida)

- En aquelles localitats on sí va aplegar el mailing, tot el format de l’enviament tant del Bloc per separat i Iniciativa per separat era idèntic, sols que el del Bloc sí que duia una carta explicativa dient qui eren en les municipals, i en el d’Iniciativa sols apareixia la carta autonòmica explicant-ho, fet que va provocar moltíssim desconcert en els electors dels dos partits. L’excusa; que es va trencar la màquina justament quan havia d’anar a imprimir la nostra carta.

- Les paperetes municipals d’Iniciativa i Compromís per al mailing ( que gran part d’elles no van aplegar, com dic) tenien una mida anòmala i es van fer perdre molt de temps preciós fent gestions perquè no les invalidaren..

- Mentides i més mentides assegurant-nos hi havia aquest o aquell material, que aplegaria no se què, i ens van fer perdre temps en viatges per tornar en les mans buides, que estiguérem tranquils... quan si hagueren dit la veritat ens haguerem buscat la vida per solucionar aquest caos, cada un des del seu poble

El que no pot ser, és que ara per l’èxit electoral, aquestes responsabilitats no s’assumisquen i quede tot oblidat per l’eufòria; hi ha gent incompetent, que no pot continuar ocupant tasques d’aquesta responsabilitat, perquè per mentir aabans d’assumir els errors, ens ha fet perdre molt..

Valoració d’alguns pobles. ( candidatures pròpies i alienes)

Vila-real (Iniciativa) : la sorpresa no ha estat sols convertir-nos en quarta força a l’ajuntament, sinó deixar a un PP prepotent sense majoria absoluta. Que Iniciativa entre per la porta gran en la segona ciutat de Castelló, presentant-se amb les sigles pròpies, i competint electoralment amb el Bloc i EU, i que tots isquem guanyant, ha demostrat que l’estratègia va ser encertada, l’equip municipal extraordinari, i dóna corda a Iniciativa tant com projecte dins de Compromís, com a ens autònom allà on es vol anar a soles.

Cabanes (UPP): L’aposta per aparcar les sigles, ha estat de nou un encert, es dobla la representació baix la marca Units pel Poble , es frena al PP que baixa en vots, i baixa els fums a opcions que asseguraven que disposaven, per sols presentar unes sigles, d’un suport electoral; resultats patètics per a EU, i sobre tot per al Bloc

Costur (Iniciativa-Verds) , tot i haver fet la candidatura de presses i poc més que la darrera setmana, aconseguim un espectacular 16.83% dels vots, no s’aconseguix trencar la majoria absoluta del PSOE que dura 30 anys, però aconseguim 1 regidor.

Vilafames (Iniciativa) , ens quedem a les portes de l’ajuntament en un 3.95%, també ha estat determinant ací el haver fallat el mailing, i haver fet la candidatura en molt poc de temps

Vilafranca (Plataforma-Compromís) Tot i la polarització del vot, per la por a una crescuda del PP, i la novetat de la candidatura, s’aconsegueix un important resultat, un 12,71%, amb un regidor.

Serra d’En Galceran (Compromís) ; ací si que ens va fer pols el mailing; al seu un terme amb tant població disseminada, per sols tres vots i mig, no entrem, tot i tindre el 8.83% dels vots, i el PP es queda tots els regidors.

Onda: (Iniciativa) Víctimes també del maling. Molt despagat amb el modest resultat, que ens deixa prou lluny de la representació, la lectura positiva és haver pogut crear un col·lectiu molt sòlid i capacitat, que pot ser la sorpresa d’ací a 4 anys.

Castelló de la plana;(Iniciativa) sabíem que era molt complicat, invisibilitats les darreres setmanes, amb l’amenaça del vot útil no del PSOE, sinó cap a opcions més conegudes. Érem el partit més nou i amb menys recursos, el mareig monumental de l’electorat entre les marques Bloc, Iniciativa i Compromís, on els primers tot i haver-se mostrat contraris a la marca autonòmica, en campanya l’ha assumida i rendabilitzant l’efecte del tirò electoral de gent com Mònica Oltra. . Tot això, els 1217 vots, en un ambient com aquest, amb 0 euros de pressupost, ha estat un bon començament. Cal continuar la gran tasca feta per la gent de Castelló,

Càlig (AEC-Comrpromís) es manté el tipus però el PSOE remunta i es deixa de ser clau, el haver-se coaligat amb Compromís, i haver patit aquesta nefasta coordinació de campanya, imagine també els haurà passat factura, i em sent responsable.

Alqueries (Compromís) magnífic, s’aconsegueix l’objectiu per partida doble, tindre representació i ser decisius.

Per altra banda, m’alegre de resultats com els de Benlloch, Pobla Tornesa, Vilanova d’Alcolea, Vistabella, les Coves, i me dol molt el de Salzadella,

A mode de resum, prova superada, Iniciativa té futur, Compromís té futur, i el que és més important tenim present. Ara, a treballar, comença una llarga campanya electoral de 4 anys

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, a més a més et tindries d'alegrar de l'èxit electoral d'altres partits de la coalició Compromís, com és el cas de l'èxit del BLOC a un fum de pobles, Betxí, Almassora, L'Alcora, Borriol, Vila-real, Castelló......

Amb eixa càrrega de resentiment i d'odi contra el Bloc no es pot anar per la vida i si a més a més es pretén anar amb coalició, mal futur si no canvies.

Carles ha dit...

també m'alegre, òbviament,
Odi cap al Bloc?, crec que les parauletes sempre vénen de l'altre costat. En fi, un bon resultat per tots

Anònim ha dit...

Home, una mica d'autocrítica, no? Tot és culpa del mailing...

Anònim ha dit...

Primer de tot volia felicitarte pels resultats que en general heu tret al llarg del País Valencià i en particular pels 2 regidors que tindreu a l'ajuntament de Cabanes.

En segon lloc voldrie aclarar que l'única relació que tinc amb compromís i amb cualsevol dels partits que formeu eixa coalició es el haver-vos confiat el meu vot en aquestes eleccions.
Però no per això m'abstindré de comentar alguns de les refleccions que has donat:
- Supose que les coses no sempre funcionem com li agradarie a u, i que sempre fot veures perjudicat per les incompetències de la resta pèro no crec que aporte res útil el posar-se ací i ara a despotricar contra els companys de partit.

I segon, desconec si el problema del mailing haurà incidit més o menys en altres pobles però en el cas concret de Vilafamés hi ha agut molts altres problemes dels que haurieu de fer autocrítica:
- Heu confiat tot el pes de la candidatura en gent d'un punt concret del terme, i en compte d'intentar aglutinar a tota la gent d'esquerres-valencianistes de la localitat (que tampoc se si hagues sigut possible), heu preferit regalar una marca a un grup i omplir la llista amb gent que la meitat del poble no saviem d'on havien eixit.

Jo sóc el primer que em va extranyar que el mailing no arrivés al meu poble i que crec que haurieu pogut pujar els vots en les autonòmiques, però en les municipals, i en pobles menuts, el treball que compta es anar porta per porta per donar-se a conèixer a la gent i donar les papeletes i programes en ma.

Carles ha dit...

al darrer comentari, tota la raó del món, en el cas concret de vilafamés te puc assegurar que vam intentar fer una candidata amb més pes del poble, però les presses i fer-lo a últim hora va ser el que vam aconseguir

Anònim ha dit...

I quin sentit te presentar llistes en presses??

Pel que s'hau (o haurieu) de coneixer la gent de Compromís i d'Iniciativa en particular, és per presentar a gent que no sols treballen durant campanya electoral o si estan a l'ajuntament. Molt millor que presentar una llista a Vilafamés i a molts altres pobles que heu eixit del no res, crec que haurie sigut esperar 4 anys i anar treballant en diferents campanyes del municipi, donar-se a conèxier i que la gent veja que la gent que va amb eixa candidatura son gent que us preocupeu i treballeu pel poble.

Per molts mailings, cartells o tanques boniques que tingueu no conseguireu més vots, per començar amb noves candidatures no pretengueu que us voten per unes sigles poc arrelades al territori; en unes municipals, el que importa, és la experiència de la gent que presenteu.

Carles ha dit...

Les presses sempre són dolentes, en el cas concret que comentes, era gent que estava il·lusionada i pensava que era possible aconseguir un bon resultat, i tenien el dret d'intentar-ho ( no és una llista de gent de fora que no té cap vinculació del poble, sinó de gent que viu al poble, encara que no siga coneguda per les peculiaritats que ja saps, d'una urbanització allunyada, etc, etc)

el tema mailing, si que fa mal, no en casos on hi ha molt de marge, però si en casos com la Serra, on duen temps treballant, van confiar en els sobres, i aquests no van arribar, i per 4 vots no han entrat.
Ara, en 4 anys, a aprendre dels errors, i a fer les coses millor.
tens raó que no he posat autocrítica, va ser el primer moment de ràbia pel que havia acumlat durant la campanya i havia d'exterioritzar, ara toca, efectivament, l'autocritica.

Bloc-Compromís per la Vall ha dit...

Carles les papeletes municipals del BLOC també tenien eixe problema de mida. I per exemple, a la Vall d'Uixó o a Moncofa també ha arribat mal el mailing, deixant-se moltes cases, etc... Crec que hauríem de superar les rancúnies del passat, fer "borrón y cuenta nueva" i treballar junts de cara a un futur il·lusionant. Salutacions i a vore si ixes de diputat

Carles ha dit...

sóc conscient, se que inclòs a Cabanes el Bloc ha patit el mateix mal, i a quasi tots els pobles, el que me queixe és precisament d'això, timar-nos una empresa ens ho pot fer a tots, sobrepassar-nos la situació,també, però el que no accepte és que a ningú / siga del Bloc,Iniciativa, o com ens diguem a cada poble), en lloc d'explicar-nos la veritat, i fer que ens buscarem la vida, ens mentiren, i fer-nos patir el que no està escrit. Simplement he dit això,i parle de persones concretes. Algú s'ho ha agarrat com si criticara a tot un partit i ja fan foguera, pense que el que cal fer, és demanar responsabilitats perquè inclòs el Bloc, a molts pobles d'Alacant, ha patit una desfeta per això. O ens hem de callar?
Mirar endavant, construir, però quan és el moment, demanar comptes, també.

Anònim ha dit...

En el cas de la Serra et puc comentar la opinió d'uns familias meus que viuen allí. Es va correr la veu que es presentaven "los verdes" i ells van relacionar de seguida "verdes=prohibir la cacera". I la gent de la serra té molta afició a caçar.

Vilanovina ha dit...

Bon dia,
jo et volia donar la meua humil opinió intentant que siga un poc constructiva.
Caus massa en el joc brut de la crítica cap a altres partits i cap a companys del Bloc, a la llarga això passa factura. La gent estem farts de polítics que només saben destruir i per a d'això ja tenim al PPSOE. Fan falta partits constructius, i que no critiquen.
Referent a això que dius d'aprofitar l’efecte del tirò electoral de gent com Mònica Oltra .
En efecte Mònica Oltra ha fet una feina genial, magnífica, i s'ha guanyat molts votants, però no ha sigut l'única influencia per la que heu sumat vots i si creus aixina caus en un greu error.
És com quan li diuen al Barça que guanya gràcies a Messi i Guardiola sempre diu que no, que és per l'èquip, Messi no seria ningú si no fos per l'equip que té al darrere.
Compromís és un gran equip en conjunt. I com en qualsevol colla d'amics és difícil que et caiguen bé tots els membres, però no s'ha de caure en l'error de críticar públicament als companys, perque si un és prou intel·ligent sabrà que a la resta de companys no els agrada sentir com és critiquen entre ells.

Juli Just ha dit...

Carles, no tinc el gust de coneixer-te, però considere que les teues crítiques són una mica fortes per fer-se en un blog.

Des de ben promte jo he apostat des del Bloc per l'opció COMPROMÍS (estic parlant d'anys). No crec que amb aquesta actitut aconseguim consolidar un projecte on encara hi han coses per "limar". Tots en tenin de memorials de greuges.

¿T'imagines com estariem sense este "desastre" de projecte? ¿T'imagines com podem estar sense ell?

Una abraçada.

Anònim ha dit...

L'anàlisi que fas de Castelló ciutat a més de ser injust no és cert. Mònica Oltra malgrat ser una magnífica parlamentaria no és gens coneguda entre els votants de Castelló, a més a més si Iniciativa presenta un candidat desconegut el fracàs està cantat.
L'èxit del BLOC es deu al treball d'anys,al magnífic candidat que presentaven i a la resta de llista que presentaven, llàstima que per altres llistes competitives i per poquets vots l'èxit no s'haja arrodonit amb un tercer regidor. Vots perduts els que es van fer a formacions com Iniciativa, ERPV, PCPE i altres formacions d'esquerra que es van quedar molt lluny de traure representació municipal. Però la política és així.

Carles ha dit...

Anònim, els anàlisis no són justos ni objectius mai, tu també en fas, i no els compartisc, ningú tenim una bola màgica per saber que hagera passat sí, són anàlisis personals, i cada 1 té el seu, i jo pense en el que pense

Anònim ha dit...

Carles Has censurat el meu escrit. I tu eres d'esquerres???
Censura també esta denuncia de la teua censura.

Carles ha dit...

El que no vaig a fer és permetre que des de l'anonimant se m'insulte a " casa meua", dóna la cara, firma en el teu nom com faig jo sempre, i comencem a parlar. Estic ja fart de covards

Anònim ha dit...

És curiós que a Castelló ciutat digues que Mònica Oltra ha fet tiró quan:

Vots local d'Iniciativa: 1.200
Vots locals del Bloc: 6.600
Vots autonòmics de Compromís: 6.100

Sumant sumant s'han perdut 1.700 vots pel camí. Només el Bloc, sense IPV, ja supera els vots autonòmics. Per tant, otorgar un paper a Mònica Oltra en els resultas del Bloc quan les xifres canten no parlen molt bé de la teua capacitat d'anàlisi.

I a banda, rajar d'esta manera en públic de temes interns de la campanya és lamentable. Les responsabilitats s'exigeixen on toca i no s'aireja la merda al carrer, sinó dins de casa.

Toni ha dit...

Amic Carles i demés colla. Us demane un poc menys de supèrbia, rancunia i crispació i una important dosi de prudència (cadascú ja entendrà si li toca o no aquesta petició).
Les coses han anat be. De segur que podíen haver anat millor..., però també pitjor.
Refredem el cap, asserenem-nos, ejercim el dret de la crítica (si us plau constructiva i sense atacs a les persones i en un clima de cooperació), rectifiquem el que hi calga i anem per feina, que hi ha molta i molt de personal ens està esperant.
Sobre "draps bruts", crec que no en tenim cap a rentar. Això sí, crítica prudent i a casa.
Salut i força.

Carles ha dit...

al·lucine un poc en els comentaris. un blog és el que és i val per al que val, i crec que en cap moment he faltat al respecte a ningú, he atacat a ningú concret, sinó que he fet reflexions i valoracions personals per escrit, per compartir el que pense,i me mossegat la llengua prou ( i millor dit, els dits).
cal una anàlisi global dels resultats de Compromís a nivell general i voreu com el que estic valorant té prou lògica.
En fi, al·lucine de tantes entrades al Blog i comentaris; és un bon simptoma :-) gràcies a tots i totes