diumenge, de maig 02, 2010

Iniciativa du al Congrés la nova delimitació del domini marítim que afecta el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca

Notícia

2/5/2010
Iniciativa du al Congrés la nova delimitació del domini marítim que afecta el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca


Els ecosocialistes dieun que tot i ser partidaris de les màximes proteccions a l’humedal, no s’entén la intencionalitat d’aquest desllindament.
El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha informat avui que el diputat al Congrés per la formació ecosocialista, Joan Herrera, ha presentat un seguit de preguntes al Govern Central perquè explique la intenció de Costes d’incloure dins del domini marítim 1,5 milions de metres quadrats del Parc Natural del Prat de Cabanes Torreblanca.
Segons Mulet ‘ volem que ens explique quin és el motiu d’aquesta mesura, ja que no podem entendre’l. Nosaltres som els primers en defensar els màxims graus de protecció d’aquesta valuós humedal; per això no entenem perquè Costes haja de reclamar una titularitat d’un espai que sobretot en el cas de Cabanes, no té el perill a curt ni mig termini de ser invadit per la mar gràcies aer la barrera natura que és la Platja del codolar. En un sòl, com el de Cabanes, que a més de ser de titularitat municipal, no té el més mínim risc de ser urbanitzat ni ocupat, costa entendre perquè Costes fa una nova delimitació’”.
Per a Iniciativa ‘ la nova línia que es marca en aquesta nova delimitació, inclou inexplicablement una menuda part del poblat de Torre la Sal, sense cap explicació lògica de com es tracen les noves delimitacions. Sembla que des del Ministeri s’haja entrat en una dinàmica de voler ocupar com domini marítim quants més metres millor, sense entrar a estudiar en detall el propi territori, per vore si és raonable o no aquestes noves delimitacions. En el cas de Torreblanca si afecta a veïns, en el de Cabanes, excepte l’escassa porció de Torre la Sal, no. Encara així, volem que tècnicament ens expliquen els motius d’aquesta nova delimitació, ja que no té cap lògica aparent’” .
Els ecosocialistes igualment han demanat per via parlamentària al Govern Central que dóne una solució tècnicament i mediambientalment viable per a evitar la regressió que està patint tota la platja dels voltats del Parc Natural, en especialment de la Platja de Torre la Sal, després de les caòtiques regeneracions, després de que es dediquen a centenar de camions d’arena per a que la mar s’ho trague al primer temporal’”.
Per a Iniciativa ‘ la política de permetre espigons, ports esportius, i demés agressions al llarg del litoral, ha ocasionat que ara precisament en la platja de més valor, la del Prat, haja desaparegut. El sud del Prat, torre la Sal, és un clar exemple d’aquest erosió, i les mesures que adoptar l’administració es tirar al mar milers d’euros. Per això demanem que s’estudien les mesures que permeten una regeneració estable i sostenible d’aquest platja, que segur tècnicament existeixen’”