diumenge, de maig 02, 2010

Iniciativa per Cabanes censura la despesa en publicitat, ‘ l’alcalde paga 2000 € per a l’entrevisten’”


Mulet exposa que l’alcalde va aplegar a pagar més de 2.000 euros per a que una revista sense repercussió l’entrevistara.

Les ànsies de protagonisme de l’alcalde de Cabanes, costa molt car als veïns del municipi. Segons ha fet públic avui el regidor del partit a Cabanes, Carles Mulet, ‘ després de vore com només en 2009, l’ajuntament va gastar-se 24000 euros en publicitat i propagada, quasi tres cops el pressupostat, hem exigit una relació de les factures des del 2006 fins ara, i només ens han facilitat les de publicitat que no tinguera que vore amb festes ni promoció turística, per tant, no poden fer una valoració de la instrumentalització d’aquesta per a alimentar només a la premsa ideològicament afí. Encara així, les despeses gastades de forma directa, ja apunten maneres de com s’està malgastant els diners dels canuts’”.

Entre les factures, segons el regidor ecosocialista ‘ podem vore com l’alcalde va pagar, amb els diners de tots els veïns, 2.088 euros en març de 2006, per a que a que la revista immobiliària ‘Casa Castellón’”, li fera una insignificant entrevista. Publicació sense interès per a la població, i que només va servir per a alimentar l’ego, o qui sap si per finançar altres coses; és el primer cop que veiem com un alcalde té la barra de pagar per a que l’entrevisten’” . La mateixa empresa va rebre pocs mesos després un altra contractació per 870 euros

Després veiem factures mensuals en ‘Editorial de la Plana i el Maestrat’”, religiosament tots els mesos, per a incloure propaganda directa de les suposades gestions de l’equip de govern, mitjà en el qual estem vetats els grups de l’oposició ‘ les notícies que enviem nosaltres, per positives o interessants que puguen ser, són sistemàticament vetades gràcies als impostos de tots’” L’editora del gratuït el 7set factura cada mes 290 euros a l’ajuntament .

Emissores de ràdio de tendència dretana, televisions locals que aleshores eren il·legals (de dretes, òbviament), o contractes amb una web que només dóna notícies de Benicàssim ( amb la web, amb el periodista que la manté, o amb empreses seues, manera de amb diners públics assegurar que algú escriga notes de premsa de propaganda de lluïment personal de l’alcalde), factures de quasi 700 euros que es repeteixen, o altres de 1500 euros per uns cartells.

Publireportages de quasi 2000 euros, i sols en publicitat que no inclou les festes locals ‘ estem parlant de molts diners per a un poble amb un pressupost reduït com el de Cabanes, estem veien com l’any passat l’alcalde es va gastar 9.000 euros en protocol, o més de 24.000 euros en publicitat i propaganda, és a dir, 4 milions de les antigues pessetes. Mentre pugen les taxes de l’escola pública o ‘les basures’”, a pagar-li a l’alcalde les seues ànsies per eixir en la premsa.

Segons Mulet, d’aquesta publicitat, es veu una clara discriminació cap als mitjans que ideològicament no comulguen amb el PP ‘ es veu que la directriu encetada pel PP a nivell provincial després de l’esclat del Cas Fabra, de vetar als mitjans crítics, també ha estat seguida per l’ajuntament de Cabanes’”

Cabanes, 27 d’abril de 2010. Gabinet de premsa d’Iniciativa