dilluns, de juliol 10, 2006

EL Castell de Miravet



EL Castell de Miravet
21 Gener, 2006
El cim de la muntanya conserva el silenci del recinte abandonat, la torre de l’homenatge, les distintes muralles que envoltaven la fortalesa, els arcs de mig punt, les portalades, les torres defensives, les runes de l’antiga esglèsia cristiana, restes que ens parlen de segles d’ocupació d’avantpassats anònims, on es perden els orígens de la fortalesa musulmana, conquerida temporalment pel Cid, fins la definitiva conquesta catalana de les nostre comarques, passant a ser, l’extensa Tinença de Miravet, una de les més valuoses noves possessions del bisbat tortosí. Poc a poc, Miravet es va anar despoblant, i els seus edificis caient en l’oblit, fins aplegar a l’estat ruïnós amb el pas del temps, l’erosió de les pluges, i la desafortunada acció de desaprensius .
Des d’EU de Cabanes i la Ribera, de fa anys estem demanat la restauració de tot el conjunt arquitectònic del Castell de Miravet, tots els anys demanem que els Pressupostos de la Generalitat contemplen una partida econòmica, que la majoria parlamentaria del PP nega. Aquest any, hem volgut anar més enllà, i hem presentat proposta les Corts , perquè es puga aconseguir el compromís del Consell per restaurar i posar en valor el castell .
Creiem que no es pot esperar més temps sense solucions si es vol conservar , posar en valor i passar a les generacions futures un legat tant impressionant. Quan un ajuntament no té la capacitat financera per acometre una actuació d’aquestes característiques, i ha de ser la Conselleria de Cultura qui prenga part. Si es vol fer de la nostra comarca un indret turístic de primer ordre, cal abans de créixer, assegurar les nostres arrels, i conservar el què ens han deixat. Per tant, Què millor per oferir al turisme que el nostre patrimoni històric?. Per eixe motiu, confiem que el PSPV, i el PP locals , secunden la nostra iniciativa i facen aplegar el seu suport a la mateixa als seus Grups Parlamentaris; que el PP es deixe de boicotejar totes les iniciatives que presentem EU per la recuperació del patrimoni municipal; ja es van negar a demanar la restauració de la façana de l’esglèsia barroca, esperem que no tornen a donar l’esquena al patrimoni històric de Cabanes. Si es va a fer als peus del Castell un PAI per 100.000 persones, restaurem-lo posem-lo en valor ara, o potser després serà massa tard