dilluns, de juliol 10, 2006

Opinió; un lloc ideal per viure



Opinió; un lloc ideal per viure

27 Juny, 2006 11:03

Hom és d’on naix, i d’on tria viure o on l’atzar el du sense triar. I eixa llarga espera que és la vida, la es pretén viure de la millor manera possible, de cadascú depèn, en la seua escala de valors, que és el millor. Per tant, eixa estima a la terreta que ens ha parit, ens porta a desitjar el millor per a ella.Poder treballar, viure, gaudir i estimar en/ al nostre lloc afortunat és tot un ideal de vida.
Superada la despoblació i depressió dels nostres pobles per la crisi agrícola que es venia arrossegant des dels 60, semblava s’obrien noves portes per renàixer, i fer-ho de manera sostenible; aprendre dels errors dels altres que estaven més avançats que nosaltres; saber quina indústria, quin turisme i quin model residencial eren els més apropiats.
Ha estat així?, Ha vingut la indústria; precisament aquella que en altres llocs desenvolupats ha rebutjat per altament contaminant; atomitzadores, esmaltadores, emissions atmosfèriques sense control a tot hora. No era aixó el que voliem. Ha vigut el boom residencial/turístic; no edificacions agradables, sinó monstruosos PAI de 20 milions de metres quadrats, adossats minúsculs ( o “acosats”, com diu una amiga) i el tot val, sense respectar l’entorn ni a la gent, destroçant el nostre litoral i la nostra terra Ha vingut, també, alló que ningú desitjava; la pol·lució sonora de tindre una innecessari aeroport a dos quilòmetres i les dioxines volant per l’aire que respirem gràcies a la incineradora de Vall d’Alba. Tot un lloc ideal per viure; actuacions de les quals no estem contents, i ens volen negar el dret a discrepar. veritat que no els deixarem?