dissabte, de febrer 09, 2008

L´excés



09/02/2008 MIQUEL Palomero ( publicat avui per Mediterraneo

Quan el portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació de Castelló, Francesc Colomer, crida a la revolta civil contra la impunitat amb què Carlos Fabra, el president, contracta assessors i insulta l´oposició quan ignora la pròpia funció fiscalitzadora, vol fer partícep i responsable el ciutadà que, en contra del que afirma Fabra: em voten cada quatre anys, amb tota seguretat no aprova la rècua d´amants, del pessebre, que sagna la institució provincial.

On s´ha d´insistir, però, amb èmfasi, és en la magnitud. L´excés i la immensitat amb què aquest personatge contracta homes i dones per a no fer res perquè, senzillament, la gran majoria no en saben. Es tracta de pagar favors. Aquest caprici de Fabra --hi ha qui col.lecciona clauers o xapes de cava o insectes--, importarà una quantitat (6,5 milions d´euros en quatre anys), que ultrapassa la construcció de dos instituts o gairebé l´ampliació de l´Hospital de La Plana, a Vila-real (8,5 milions d´euros). Malauradament, però, només servirà perquè els prolífics familiars d´aquesta gent adoren dia i nit, en cos i ànima, la figura paternal de la gran mamella i facin proselitisme del PP. I que dure, afirmen. Aquesta pràctica, però --la de contractar a dojo assessories--, ja s´ha demostrat fraudulenta i dolosa i per això perseguible penalment en altres administracions. Tesi que promou Carles Mulet i que promet més d´un disgust al capitost provincial. O tampoc.

La democràcia és quelcom més que no pas votar una vegada cada quatre anys: és fer-se responsable dia rere dia del vot atorgat amb la demanda de responsabilitats a qui no practica el bon govern.

Escriptor