dijous, de juny 10, 2010

Cas Censos Cabanes: divendres tres noves declaracions de funcionàries de l’ajuntament

Després d’uns mesos d’inactivitat, el jutjat d’instrucció número tres reprèn demà divendres les diligències d’investigació del cas de manipulació dels censos electorals de Cabanes.

Durant gener i febrer van declarar com denunciats l’alcalde de Cabanes, tres nebots seus, i dos dirigents locals del PP, i com a testimonis sis veïns de la Vall d’Uixó, a més de dos imputats en els delictes: un funcionari municipal, i el gendre de Jesús Ger, Ximo Talamantes. Després d’aquestes declaracions,que sumaven contradiccions, i deixaven veure que cap dels empadronats en Cabanes van aplegar a viure mai al municipi, però sí van acudir a votar massivament en les passades municipals, no s’havia tornat a fer cap nova acció.

Aquestes noves declaracions van ser demanades en febrer, i no han pogut trobat cita abans de juny per la saturació del propi jutjat, segons s’han excusat. Tres funcionaries de Cabanes, entre elles la que ha dut sempre el negocia del padró, hauran de prestar declaració com a testimonis, demà divendres, a partir de les 12:00 del matí, en el jutjat número tres.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, denunciant d’aquest cas, ha afirmat que si bé de les declaracions de demà no s’espera es traga gran cosa, si espera que ajude a tornar a moure la instrucció del cas, i que es practiquen les noves diligències que s’ha demanat des de l’acusació.

Mulet ha remarcat que “ en setembre de 2006 el PP va tramar la tupinada, i la lentitud de la justícia ha permès que quasi quatre anys després encara continuem amb els presumptes autors materials d’aquest colp d’estat municipal ocupant l’alcaldia i actuant en total impunitat. Totes les declaracions que s’han practicat demostren que familiars, veïns, amics i coneguts del gendre de Jesus Ger, persones totes elles de la Vall d’Uixó, sense cap vincle a Cabanes, van ser empadronades en cases de dirigents del PP o familiars de l’alcalde dies abans de tancar el cens electoral”.

De les persones empadronades en Cabanes que han prestat declaració, totes reconeixen que no van viure mai en el municipi, però per contra si que van acudir a votar a les municipals. Mulet ha recordat que per un sol vot de diferencia, el PP va robar un regidor a la candidatura dels ecosocialistes. “ si el PP no haguera fet trampes amb els empadronats il·legals, i amb el vot comprat a la comunitat romanesa que acudia coaccionada a votar, avui el PP no governaria a Cabanes.