dilluns, de juny 21, 2010

Mulet “ desplaçar els residus del Maestrat a Xixona demostra el fracàs de la política del PP i PSOE en la matèria”


Els ecosocialistes remarquen que els ciutadans hauran de pagar els viatges que les deixalles faran al llarg de tot el País

El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha afirmat avui de desastrós i fracàs absolut que el fet que la solució que done ara el Consell a la crisi de les “basures” creada pel PP i el PSOE al Baix Maestrat, siga dur-les temporalment a Xixona “ milers de tones de residus creauran de nord a sud el País Valencià, i això no eixirà de bades als contribuents dels 49 pobles del Pla Zonal I, sinó que les factures que ara paguen es dispararan”.

Mulet ha responsabilitzat d’aquest fet tant al PP com el PSOE “ la política del “pasteleo” els va fer pactar una ubicació de l’abocador i planta de tractament en una zona no gens apta, com ara la partida de la Bassa de Cervera, municipi governant pel PSOE. Ara, gràcies a l’encabotament i les males maneres, la planta de tractament i l’abocador no estaran en la mateixa ubicació, i tot i estar dins del mateix terme municipal hauran de desplaçar de nou els residus, i de nou, això ho hauran de pagar els contribuents, que ja han vist com el projecte de Cervera, que costava 110 milions d’euros ja s’ha encarit 140” .

I el més preocupant, segons el portaveu ecosocialista, és que durant aquests anys, no s’ha pogut fer absolutament, per l’entestament de PP i PSOE ( ajuntaments i Diputació i Consell, per instal·lar per la força la planta en un lloc que posava en perill els aqüífers de tota la comarca, és a dir, la salut de tots i totes. “ és imperdonable haver jugat d’aquest manera amb la salut pública, i és imperdonable la imprevisió que a hores d’ara, després de tants anys de paràlisi, no hagueren pres cap mesura transitòria davant el problema que se’ls venia damunt amb la saturació de l’abocador de Vilafranca. Com sempre, la resposta, la més insostenible, fer centenars de quilòmetres amb els residus. I tot això, a pagar-ho, els contribuents, als quals se’ls dispara la factura anys rere any”

Mulet ha incidit en que la política del PP i PSOE és un absolut fracàs “ El Pla Integral de Residus, el que proposa no és precisament fomentar la reducció i generació de deixalles, i es marca com a assumible que poguem estar generant, per persona i dia quasi un quilo i mig de residus. Ni una sola menció a reduir, racionalitzar, minimitzar. I després que s’estiguen proposant fins a quatre incineradores, alguna d’elles a les comarques de Castelló; la solució no pot ser continuar amb aquest ritme de generació, i després o bé soterrar cada dia més tones, o cremar-les. A algú li interessarà aquesta opció, perquè a més tones més negoci, més diners dels contribuents que es trauen per embutxacar-se-les, però això és una irresponsabilitat que ens du cap a la total insostenibiltat. On que ara es desplacen les basures tants quilòmetres és una clara mostra”