dissabte, de juliol 17, 2010

Iniciativa per Cabanes afirma que el PP oculta al poble la tramitació de la planta incineradora de animals al terme municipal.


La Conselleria de Agricultura, Pesca i Alimentació ha aprovat una ajuda de 800 .000 euros per a la planta de Cabanes.

Tot i fer-se el despistat cada cop que des de Iniciativa s’ha demanat explicacions al ple de la tramitació de la planta de animals morts a Cabanes, i sempre afirmar que no hi havia cap novetat i es tractava de un projecte mort en el temps, el dia a dia demostra com la intenció de l’equip de govern és novament enganyar a la població de un projecte polèmic de per si, que avança els seus passos.

Sense anar més lluny, el Consell ha aprovat aquesta setmana destinar 800.000 euros a la Mercantil Agrícola Ganadera de Castellón per un projecte que “contempla la construcció de una planta de tractament de residus ramaders a Cabanes que, amb una superfície de 40.000 metres quadrats i una potència de 500 kW, tindrà capacitat per a atendre els residus generats en les granges de la zona”, segons la pròpia nota de premsa de la Conselleria

Aquesta societat mercantil està creada per FEPAC-ASAJA (Federació Provincial de Agricultors de Castelló), i tot i el cost que es preveu elevat, ( prova de això és l’ajut destinat per la Conselleria), el seu capital social és sols de 3000 euros, pot ser per tant un negoci rodó.

Segons el regidor de Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet “ FEPAC ens ha mostrat sempre amb entusiasme el que per a ells és un excel·lent projecte, hem tingut de ells totes les explicacions que hem volgut, i mentre ells, els impulsors, ens corroboraven que efectivament el projecte anava endavant, des de l’ajuntament es volien fer “el sueco” per no posar damunt la taula els passos que està donant un projecte que es preveu polèmic.

Mulet ha recordat que la polèmica per la incineradora de la Vall de Alba, amb una forta contestació social, va fer que aquest projecte “veí”, es quedara aparentment congelat, de fet el PP local va presentar una inútil ordenança,que prohibia només durant el 2007, és a dir, en període electoral, que s’ubicara al terme municipal l cap incineradora ni abocador de tòxics i perillosos, deixant la porta oberta a que, a partir de aleshores, aquestes si pugueren ubicar-se.

Segons Iniciativa “ mentre l’equip de govern si ha estat informat dels passos a donar per avançar en aquesta planta, s’ha negat informació a les Comissions Informatives i als plenaris” I el fet que ara siga la Conselleria qui destine aquesta gran quantitat de diners públics, és perquè tot està més avançat del que sempre ens han dit.

Mulet ha afirmat que “ veient la política del PP, de fer les inversions importants de la comarca a Vall de Alba, que accepten que una incineradora com aquesta s’ubique a Cabanes, al polígon industrial, és perquè molt bona inversió no sembla. Tot i que l’activitat agropecuaria al terme municipal no és significativa, i sí és més important en pobles del voltant, com per exemple la pròpia Vall de Alba, es tria a Cabanes, per les carreteres del municipi hauran de circular els camions carregats de animals morts de no sabem encara quantes comarques valencianes, però imaginem que de moltes i potser de més enllà del nostre àmbit autonòmic per a que una inversió com aquesta siga rendible. Els promotors parlen de la innocuïtat del projecte, que no hi hauran emissions de cap tipus, però cal comprovar els impactes que tenen aquestes instal·lacions en altres parts del territori”.

Per als ecosocialistes, una actuació de aquest tipus, no es pot tramitar des de l’opacitat i el secretisme, i cal fer una consulta a la població per vore si s’accepta aquest projecte o no “ el govern municipal colpista, que governa gràcies al frau electoral, no té legitimitat per imposar un projecte de aquestes característiques sense abans consultar a la població. Que es cremen a un polígon industrial tant a prop del casc urbà, tones de animals morts, no sembla precisament una actuació agradable a simple vista, i quan el PP es dedica a ocultar tota la tramitació, encara fa més que malpensar”