dimarts, de juliol 27, 2010

Mulet “els Fabra mantenen activa la ruïnosa empresa Carmacas, que el Fiscal veu com la peça clau per blanquejar els pagaments dels empresaris”


L’empresa continua tenint la seua seu social en la residència particular de Carlos Fabra.

La Fiscalia Anticorrupció ha vist indicis clars per demanar 15 anys de presó per al president de la Diputació, Carlos Fabra, per delictes de tràfic d’influències, suborn i frau fiscal.. Segons la Fiscalia, l’empresa dels Fabra, Carmacas va poder ser precisament la tapadora per poder cobrar les gestions que Carlos Fabra podia fer aprofitant el seu càrrec, a canvi de diners a empresaris de Castelló.

Les investigacions pericials apunten que Fabra va començar a rebre ingents quantitats de diners que no ha pogut justificar a partir de finals de 1999, i és precisament el 28 d’abril de l’any 2000 quan Carlos Fabra crea Carmacas, de la qual és en la seua creació soci únic . Quan esclata el cas, en 2004, Carlos Fabra deixa el càrrec en l’empresa a la seua filla Claudia Fabra.

Quan més diners ingressa Fabra sense justificar, gràcies a Carmacas, empresa especialitzada en “ serveis en matèria d’assessorament laboral i de formació per a la prevenció de riscos laborals”, aquest compatibilitza els seus càrrecs com regidor de l’ajuntament de Castelló, president de la Diputació, amb aquesta assessoria que manté ingressos milionaris. Tres dels seus fills, i la mare d’aquests, Amparo Fernandez, cobraven importants sous d’aquest assessoria, que sempre ha tingut la seua seu en la residència de Platgetes de Carlos Fabra.

El 2004 és un veritable punt d’inflexió per a l’empresa, que deixa de tindre importants ingressos, a ser una autèntica ruina. Claudia Fabra es queda com accionista de 90 % de la SL i els seus germans Carlos i Borja el 5% cadascun.

Del 2004 fins al 31/12/2008, que és la darrera data que està reflexada en les publicacions oficials ( tal i com marca la llei), l’empresa va perdent fons, però l’actiu supera el 910.000 euros. Fins al 2007 diu tindre tres empleats, però en 2008 es queda en un solament, que cobra ni més ni menys que 36.000 euros tot i les pèrdues de l’empresa. L’actiu per tant, sembla correspondre a dos adquisicions immobles de l’empresa Carmacas que genera al mateix temps un deute que s’acumula any rere any. A falta de vore les dades de 2009 i 2010, l’empresa consta com activa, i els moviments de l’activitat demostra que només va funcionar mentre la trama de corrupció política funcionava sense eixir a la llum, i a partir d’aquell moment, tot i no tindre ingressos, suposadament familiars de Fabra han tingut importants salaris d’aquesta empresa en fallida tècnica, potser com a moviment per liquidar l’empresa. Qualsevol altra empresa amb els balanços que presenta Carmacas estaria ja finiquitada, i no hi hauria cap “empleat” ( possiblement Claudia Fabra) que estaria cobrant 36.000 euros a l’any.

Segons el portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet “ una empresa d’aquestes característiques, de no haver estat muntada exclusivament com a tapadora, no es posa a funcionar i tindre com a única seu en una exclusiva zona residencial d’accés limitat, en les Platgetes de Bellver al terme municipal d’Orpesa, justament al costat d’on estiuejava Aznar, sinó que munta les seues oficines en un lloc accessible i cèntric a Castelló. Des de que es descobreix el muntantge, l’empresa deixa de tindre ingressos però continua repartint beneficis”.

La filla de Fabra, Claudia, comparteix la sort de son pare, si ben bé no amb la loteria, sí amb premis com els de l’IVEX ( Institut Valencià de l’Exportació), que la premia amb una beca caríssima a Nova York. A més, mentre manté en actiu Carmacas en Platgetes, obri tendes de luxe en Madrid, Amat&Fabra, en el caríssim Carrer Lagasca, i apareix tota glamourosa en revistes de moda, activitat que no quadra molt en dedicar-se a fer suposats estudis de seguretat laboral

Castelló, a 27 de juliol de 2010. Gabinet de Premsa d’Iniciativa de 2010