divendres, de juliol 30, 2010

Iniciativa per Cabanes lamenta l’abandonament de la biblioteca municipal, inundada per dos cop en un mes





Mulet diu que des la inauguració del nou centre abans d’eleccions, no s’ha invertit en cultura al municipi.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha lamentat avui la total falta d’implicació i atenció de l’equip de govern municipal amb la nova biblioteca, inaugurada justament el mes abans de les passades eleccions municipals.

Per a Mulet “el compromís del PP amb la cultura ja hem vist qui és, del pressupost municipal per al 2009, sol hi havia una partida ridícula de 1000 euros per a despeses culturals( quant en salaris es gasten un milió d’euros), i ni un sol euro d’aquests es va emprar”·

El portaveu ecosocialista ha afirmat que en el darrer mes, la biblioteca ha patit inundacions en dos cop consecutius, fent-se malbé un important número de llibres i part del mobiliari: “ubicar la biblioteca justament baix d’uns servicis, demostra com d’espavilats són els nostres representats locals, que de la gran nau deixada per l’edifici de les Escoles Velles, la millor zona on deixar el fons bibliogràfic era justament baix dels serveis de la primera planta. Tot i que la primera planta està sense un ús continu, per distints problemes, en dos cop se n’ha eixit l’aigua i ha travessat fins la biblioteca”. Per eixe sentit, des d’Iniciativa es demana que hi haja una major control en l’accés als banys del primer pis mentre no hi hagen activitats, i sobre tot, que es busque una solució definitiva com impermeabilitzar el sostre de la zona amb més risc”

Per a Mulet, “ aquest és només un exemple de passotisme amb la cultura. En 2007 abans d’eleccions van tindre tota la pressa del món en presentar aquesta nova ubicació, molt bonica però que s’ha quedat menuda des del principi, i des d’aquell dia, la retallada en l’adquisició de llibres ha estat dràstica, fins al punt de no tindre cap partida per a noves adquisicions, o fins i tot fer perillar contínuament inclòs les subvencions públiques de la Conselleria per una falta de tramitació d’aquests ajuts”.

A més, Mulet ha denunciat que l’Ajuntament de Cabanes no ha signat el conveni amb la Conselleria de Cultura per formar part de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, “cosa que impedeix accedir a la Biblioteca a les subvencions i altres avantatges que posa a disposició la Conselleria als centre de lectura que sí que han signat el conveni”. Segons Mulet, “a hores d’ara no es podria signar aquest conveni perquè la Biblioteca de Cabanes no arriba als mínims exigits per la Conselleria pel que fa a metres quadrats per a ús bibliotecari ni pel que fa a l’horari ni al personal requerit. Això és una mostra més de la improvisació amb què va actuar l’equip de govern del Partit Popular, però no haver-ho remeiat en tots aquests anys és un delicte per a la cultura de Cabanes”.

Mulet ha posat com exemple que la biblioteca no té diners per comprar llibres, que no es renova des de fa temps el seu fons, que no es reben cap tipus de periòdic ni revista per tindre una hemeroteca decent, que s’han retallat inclòs abans de la crisi les subscripcions a revistes. “ Parlar ja de tindre, com tenen altres pobles, una col·lecció adequada de materials audiovisuals de préstec, és pura ciència ficció”.

Iniciativa demana assignar una partida pressupostària anual per a l’adquisició de noves publicacions, més celeritat i eficàcia per part dels serveis municipals per gestionar els ajuts per la compra subvencionada de publicacions, ampliar les instal·lacions per facilitat les connexions a internet gratuïtes, i la creació d’un ampla àrea de lectura, estudi i consulta. Segons el regidor de Cabanes “ les Escoles Velles disposen d’espai suficient com per tindre una biblioteca espaiosa i funcional, i l’actual s’ha quedat menuda des del primer dia”