dilluns, de juliol 19, 2010

Iniciativa per Cabanes critica l’aplicació d’un abusiva nova taxa pel transport dels residus urbans, aplegat quasi als 120 euros per vivenda

Pedregosa pregunta al PP per la promesa senda verda que havia d’entrar en funcionament aquest any.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha criticat avui l’actuació de l’equip de govern d’aplicar sense previ avís una nova taxa de les deixalles, per un nou concepte de transport a més de 50 quilòmetres. Si la tarifa ordinària ja era abusiva ( més de 85 euros l’ordinària), ara, sense previ avís, s’ha girat un nou rebut als veïns de 32 euros per pagar els desplaçament; segons Mulet, allò més preocupant és que després d’anys de pujades molt per sobre de l’IPC, que mai han vingut acompanyades de cap millora del servei, ara, sense informar a la població, es faça pagar encara més”.

Segons el regidor ecosocialista “ i per a més vergonya aliena, des del PP ja estan dient en veu baixa que tot aquesta pujada que ens aplique és per causa de no tindre en marxa la incineradora de la Vall d’Alba, perquè suposadament aquesta seria la solució a tots els nostres mals”.

Per al portaveu d’Iniciativa “ després de la clausura de l’abocador de Tales, no ens han explicat a quin poble duen els nostres residus, però pel preu del bitllet imaginem que prou lluny. Aquesta situació que estem vivint a Cabanes, serà la que es començarà a viure a gran part dels municipis de Castelló, dins del Pla Zonal de residus, per manca de planta ni abocador on dur a curt i llarg termini les deixalles”.

Segons Mulet “ si finalment els nostres residus els duem a Xixona o a Múrcia, podem acabar pagant autèntiques barbaritats. A més, el concepte per aplicar aquest plus per més de 50 quilòmetres, en el cas hipotètic que entre en funcionament la planta de Cervera, es pot matindre en el casos de pobles com Cabanes i Orpesa, que tindra la planta i l’abocador a més de 50 quilòmetres, com també superaran aquesta distància bona part de les poblacions incloses en aquest Pla Zonal I”.

Per a Iniciativa, l’administració autonòmica amb col·laboració de la Diputació, han entrat en la dinàmica de crear el col·lapse dels residus, i saquejar les butxaques dels contribuents, per després presentar les incineradores com a única alternativa factible, per assegurar un negoci, el dels residus, on el Alacant amb Ripoll ja hem vist la cara més bruta”.

Per als ecosocialistes cal un canvi dràstic de l’actual des política de residus del PP secundada pel PSOE “ cal anar a un nou model de consum que prime la reducció, reutilització, reciclatge i racionalització, i buscar noves maneres de gestionar els residus, que poden passar perfectament per la municipalització dels serveis per evitar que estiguen creant negocis privats fent gran el problema” .

Igualment, a nivell municipal, Mulet ha remarcat que és totalment injust que estiga pagant el mateix, quasi 120 euros per domicili, independentment si habite en ell una o 20 persones, o inclòs no cap,independentment de si la persona que viu en eixe domicili es preocupa per fer el mínim residu possible o si genera tones a l’any, hem d’anar per tant a un model de qui més produïsca, més pague, per incentivar la disminució de la quantitat, mentre, el PP vol que quanta més “basura fem”, millor, ja que algú s’omplirà així la butxaca”

Cabanes a 19 de juliol de 2010 Gabinet de premsa d’Iniciativa