dijous, de novembre 24, 2011

Cas del censos electorals de Cabanes: l’audiència tarda un any en demanar practicar noves diligències en el cas; ara, proves grafològiques

Mulet recorda que el cas du viu des de desembre de 2006.

La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha comunicat avui que ha acordat estimar en part el recurs d'apel·lació interposat pel regidor de Cabanes Carles Mulet, contra l'acte de data 13 de desembre de 2010 dictat pel Jutjat d'Instrucció núm 3 de Castelló, en el Procediment Diligencies Prèvies número 2173/2007, sobre delicte electoral i uns altres, en el sentit de continuar les investigacions respecte a la presumpta falsificació d’una signatura, havent-se de practicar prova pericial cal·ligràfica sobre aquest tema, amb confirmació de la resta de resolucions acordades pel Jutjat Instructor.

Aquesta resolució ha tardat quasi un any en resoldre’s, i continua el mateix procediment contra un veí de la Vall d’Uixó el qual hauria pogut falsificar signatures de persones per donar-les d’alta en el cens electoral de Cabanes per poder fer-les votar en les anterior eleccions municipals de 2007.

El 10 de gener de 2010 Pascual Adsuara Moya va comparèixer davant del jutjat d’instrucció número 2 de Balaguer ( Lleida), en qualitat d’imputat pel cas dels Censos manipulats a Cabanes. Cinc dels veïns empadronats a Cabanes, que no havien viscut mai en el poble però van anar a votar en les eleccions municipals, acusaven a Adsuara d’haver estat “el cervell” i el que havia tramitat aquests empadronament, i per tant, podria ser també l’autor de la falsificació de la firma d’una veïna que va ser empadronada contra la seua voluntat.

La declaració d’Adsura havia contradit frontalment tant la feta pels funcionaris de l’ajuntament, del dirigent del PP local Alberto Martí, que el va empadronar en el seu domicili, i dels 5 altres veïns de la Vall d’Uixó que l’inculpaven.

El jutjat d’instrucció número 3 reconeixia en tot el procés una clar delicte contra els fonaments de l’Estat praxis de les funcionaris, una falta de cel de l’administració municipal, actuacions de falsedat ideològica, però els primer casos entenia que al no saber-se l’autor material del mateix no podia continuar-se amb la instrucció, i al ser el cas de falsedat ideològica un fet no tipificat en el codi penal, demanava sobreseure el cas.

Ara, després d’una llarga batalla legal contra els advocats de l’ajuntament de Cabanes, dels imputats en el seu moment ( entre ells el gendre de l’empresari Jesús Ger, Ximo Talamantes) i altres, s’estima continuar el cas de moment sols per la via de la falsificació de les signatures en les altes en el padró.

Segons el regidor de Cabanes, Carles Mulet “ la prova grafològica de totes les altes fraudulentes en el padró municipal era una de les primeres que venim demanant des de fa anys, d’un cas que ja duem sis anys de batalla judicial. L’exasperant lentitud de la justícia i la manca d’interés en practicar més proves ha estat el trist dia a dia de tota la instrucció del cas. Ara, de les proves grafològiques confiem servisquen per apuntar als responsables materials d’aquest frau sense autor conegut segons la justícia, confiem que servisca per obrir les noves vies que estem demanant des de fa temps i els jutges de moment no volen abordar”