dimarts, de novembre 22, 2011

Misteris


columna radiofònica de la COPE Castelló d'avui

Avui parlaré de Misteris.

Els misteris són les coses ocultes, arcanes. Les coses més sagrades i iniciàtiques en moltes religions des de l’antiguitat.

Un misteri por ser entés com un secret, alguna cosa que es guarda dels ulls de la resta per la defensa de la pròpia comunitat davant represàlies de col·lectius majoritaris, per protecció d'interessos personals, la vivència de pertànyer a una societat exclusiva, o per comoditat davant simplement la impossibilitat d'explicar racionalment.

Hi han misteris sense resoldre, relacionats en l’ocultisme i demés ratllades mentals, misteris que es treballa per resoldre, crims, robatoris, etcètera. I misteris que es resolen per fi, i poden dur a una gran alegria, indiferència o decepció dels que esperen eixa resposta. Misteris que són l’argument d’una novel·la, d’una pel·lícula, i ens té en tensió i atents durant tota la seua durada .

Ara, per fi, en qüestions de setmanes, es resoldrà un dels misteris més ben guardats de la historia de la humanitat, i no és la fórmula de la Coca-cola, estic parlant del remei del partit popular per lluitar contra la crisi i aplicar les mesures que deien que tenien per canviar la situació.

Hem fet càbales durant mesos per saber quina era aquesta vareta màgica i potentíssima que guardaven tant bé en arxius secrets, baix un sistema d’encriptament molt avançat per evitar que ningú el puguera copiar i piratejar i llevar-li la patent.

Mentre el PSOE a Espanya es dedicava a aplicar les mesures que la dreta més extrema ja venia aplicant en tots llocs, i la cosa anava cada cop a pitjor, el PP, deia com molts pensàvem, que eixe no era al camí, i que ells tenien el remei i la solució, però eren ben hàbils per evitar explicar com.

Molts pensàvem que durant la campanya electoral, se’ls escaparia alguna coseta, o bé en el programa, o bé en el Club de la Comedia, perdó, en el debat electoral televisat entre Rajoy i Rubalcaba, en algun míting, en alguna roda de premsa, però res, com, ens feien l’enza dient que tenien un pla, però alimentaven la nostra fantasia pensant com seria aquest producte miraculós que ens va a salvar d’esta..

Estem per tant, d’enhorabona, la crisi econòmica per fi s’acaba, l’atur en qüestió de dies serà un fenomen del passat que s’estudiarà en les classes d’història, les desigualtats socials, els problemes en els serveis públics, els problemes per aplegar a final de mes, s’han acabat. Felicitem-nos doncs perquè els gossos anem a nugar-los en llonganisses, i sols en qüestió de dies. El que continua sent un misteri, a banda del pla secret que té el PP, és com si era tant màgic i eficaç, no l’han emprat durant la campanya electoral per convèncer-nos a tots i traure una majoria més absoluta. Imagine que serà coses de màrqueting, i perquè a la gent ens atrau molt més una cosa secreta, que no un cosa pública i diàfana.

Per tant, en pocs dies veurem aquest miraculosos remeis. Fins aleshores, a esperar ansiosament.

Passeu bona setmana, i fins la propera